3 el. WSMP - 3-4.06 Kielce

Co słychać w wyścigach: płaskich i górskich...

Moderator: SebaSTI

Postprzez Gokart » wtorek, 31 maja 2005, 18:03

ok
Gokart
N3

Postprzez Misza » czwartek, 2 cze 2005, 18:28

No a mnie niestety nie bedzie... :( Nastawialem sie na jazde do Kielc w ten weekend jak tylko zobaczylem kalendarz, ale... no wlasnie, dopiero nie tak bardzo dawno znajomi uswiadomili mnie, ze ich slub i wesele wypada dokladnie w tych dniach... Tak wiec - bawcie sie dobrze, duzo pstrykajcie :), zapamietujcie zeby potem opowiadac, no i na koniec dobra rada - nie pijcie browarkow niedaleko radiowozu przy Kielce 7 :D
Misza
N1

Postprzez nick555 » piątek, 3 cze 2005, 21:40

gdzie.ś ktoś może znalazł całe wyniki czasówki do DSMP? bo do nikogo sie dodzwonic nie mogę...
Skupuję stare radzieckie zegarki. Jak coś masz niepotrzebnego, zapraszam, może się dogadamy.
nick555
A6

Postprzez Robecki » sobota, 4 cze 2005, 00:14

Ja jadę jutro - w zasadzie już dzisiaj pierwszy raz na wyścigi płaskie. Nie orientuję się za bardzo w tym sporcie, ale co tam. Będzie super :D Będę razem z teamem Krzysztofa Sawickiego który jedzie w długodystansie samochodem marki Fiat SC :wink: :)
Tak więc, chłopaki i dziewczyny - OGIEŃ :!: :!: :!: :D
Robecki
N3

Postprzez marecki » sobota, 4 cze 2005, 13:51

Wiedziałem, że Bartkowiak wygra :D, bardzo ładnie jeźdzł brawoo.
marecki
N3

Postprzez YOG » sobota, 4 cze 2005, 19:22

wlasnie wrocilem z toru (mam tylko 30km :)
impreza była ciekawa; oczywiscie najgoretsza saprawa to spłonięcie Audi TTR w depo; podczas tankowania w czasie DSMP; mniej więcej w połowie dystansu ulało się paliwa na samochód i się "zajął"; oglądałem Audi potem w parku maszyn i z zewnątrz nawet bardzo nie było zniszczone (lekko stopiona pokrywa silnika) ale nie wiem jak w srodku bo bylo zamkniete i szyby zadymione;
o dokladny przebieg wydarzen pożarowych pytac innych bo ja tego na wlasne oczy nie widzialem; calosc akcji podsluchiwalem przez radio na PO 15;

poza tym to Puchar Golfa jakos bez emocji jak dla mnie; Super Sport szybka tylo aut za mało; mam nadzieje ze ta najstarsza klasa u nas sie w koncu obudzi; najciekawiej bylo jak zwykle w N/A1150+HR+HS; duzo emocji i fajne auta (no jak Kusiak jezdzil ta Alfa to sama słodycz); GP Polski i Narodowa rowniez sie chyba przebudzila lekko bo aut przybylo i jakby lepsze...

w niedalekiej przyszlosci przedstawie klasyfikacje pkt kierowcow wg moich kryteriow; bedzie to subiektywne spojrzenie na dzisiejsza impreze;

to tyle na goraco, pozdrawiam, YOG
www.poldimex.pl
YOG
N2

Postprzez Transformer » sobota, 4 cze 2005, 20:06

stalismy na tym samym zakręcie :) na gp stalismy po stronie punktu a na długim po drugiej stronie :)
zaraz moze jakies fotki wrzuce
http://www.alfa156.pl/ Alfa 156 | http://photomotive.net/ że niby blog | http://www.flickr.com/photos/airsiwy/ Zdjęcia
Transformer
N3

Postprzez marecki » sobota, 4 cze 2005, 21:49

A paliło się TT, akurat byłem blisko parku. Auto rzeczywiście już się tliło gdziś na zjeździe w lesie dopiero w depo się rozpaliło i co ciekawe nie zadziałał własny układ gaszenia :shock:. Dobrze, że Straż była bo by nie dali rady. Co ukasili to w środku i z boku nowe jęzory ognia wydobywały się. Wszyscy byli zgodni, że mimo wszystko powinien na czas incydentu wyjechać SC aby kontynuować długi dystans.
marecki
N3

Postprzez nick555 » sobota, 4 cze 2005, 21:59

nie tliło sie na zjeździe uwierz... zapaliło się jak opary dostały sie na tylna tarczę hamulcową... no i nie odpaliła gaśnica serwisu gdyby nie to pewnie obyłoby się na strachu... a tak trochę więcej mysle niz strach był...
Skupuję stare radzieckie zegarki. Jak coś masz niepotrzebnego, zapraszam, może się dogadamy.
nick555
A6

Postprzez marecki » sobota, 4 cze 2005, 22:10

A co to był za incydent w N1150 po którym przerwano bieg :?: .
marecki
N3

Postprzez cotic » sobota, 4 cze 2005, 22:11

Porażka...akurat miała nadejśc moja kolej w DSMP przy zmianie z Karoliną Czapką..
Byłem akurat w strefie tankowania czekałem az Karolina zjedzie do Depo. Strażacy leżeli i opalali sie do słońca...dopiero mój tata zaczał krzyczeć zeby ruszyli do akcji. Ale było już za późno...Strażacy zamiast otworzyć bagażnik, gdzie znajdował sie zbiornik z paliwem zaczęli gasić od zewnątrz..Sędziowie zamiast gonić tłum jaki zebrał sie koło plonącej TTki z paliwem stali i patrzyli się jak strażacy sobie radzą...

Dla mnie porażka...

Najbardziej szkoda mi Janusa i Stańcy..bo gdyby akcja natychmiast by sie rozpoczęła napewno TTka nie wyglądała by tak jak teraz...
ale cóż jestesmy w Polsce...("100 lat za Czechami a 200 za niemcami jeśli chodzi o wyścigi")
www.bth.pl/sponsoring/ +48697969707 gg: 642954 lukasz@bth.pl
cotic
N3

Postprzez marecki » sobota, 4 cze 2005, 22:28

Zgadzam się z Tobą cotic. To była najzwyklejsza OSP a gdyby mieli np. utrudniony dojaz w tym momencie to byłoby troche więcej jak strach. To w depo powinny być systemy ppoż. Nie do pomyślenia "na torze zabrakło środków gaśniczych".
Na stronie RAM-u trochę przesadzili z tym popiołem "Strażakom niestety nie udało się ugasić samochodu, który spalił się doszczętnie, zostawiając po sobie tylko ramę i popiół."
marecki
N3

Postprzez mm » sobota, 4 cze 2005, 23:21

a w zbiorniku bylo juz zatankowane 100l paliwa... nie chce myslec co by bylo, gdyby... a auto, rzecz nabyta...
szkoda tylko, ze przerwali wyscig...
mm
N3

Postprzez zwiras » sobota, 4 cze 2005, 23:41

A mi się urwał lewarek i nie mogłem zlać milka :(
zwiras

Postprzez nick555 » sobota, 4 cze 2005, 23:44

cotic jakby otworzyli bagażnik mogłoby byc jeszcze gorzej, powietrze zrobiłoby swoje i ludzie na balkonie na pierwszym pietrze mogliby nie miec grzywek! ja po pstryknieciu kilku fotek zza barierki między torem a depo profilaktycznie oddaliłem się ciut dalej :) ale z tego co widziałem to obok gaszonego auta jeszcze zanim przerwali wyscig z depo wyjechał Gładysz, Kijas czaerwoną Honda i chyba Nivett więc tu dopiero dziwi mnie niezdecydowanie organizatora! A co do wyścigu no cóż taki sport myśmy klase wygrali, miejsce w generalce też niezłe a że jechał tylko Michałek... żwirku a ty za dużo na siłownie chodzisz, albo cię twoja druga połowa zestresowała :)
nick555
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wyścigi