Jak myslicie !!! Kto, jak, gdzie i w czym ???

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Jak myslicie !!! Kto, jak, gdzie i w czym ???

Postprzez viper » sobota, 28 lut 2015, 13:38

MSG Racing napisał(a):Ja wiem ze 208 to obecnie jest uwazane nawet za najszybsza oske. Wiem tez ile aut w R2 i bardziej mialem na mysli auta porownywalne osiagami niz przynaleznoscia do klasy. Ale prawda jest tak to i tak malo a wrecz mozna mowic ze nie ma nic bo C2R2 to juz pomalu podstarzale auto. Renault i jego R2 to chyba jeszcze gorzej. Skoda tez praktycznie nie istnieje i nie ma widokow no nowe auto. Adam R2 to jedyny nowy samochod w klasie i calkiem zwawy. Fiesta to tez tak troche nie bardzo ma podejscie do 208 a turbo dopiero wchodzi. Czyli ogol nie mamy 3 auta. Fest, naprawde duzo.
A ze 208 jest najlepszy to go kupuja. Szybki i tanszy od DS3 czy Clio w R3.
Wiesz ja osobiscie wole oske na limicie niz toczace sie R5 takze jak bedzie wymiatanie w 208 w polaczeniu z jego bardzo fajnym wydechem to moze ich jezdzic nawet 500.

No ale przeciez kilka lat wstecz było identycznie z c2 była po za zasięgiem. Tak po prostu jest kto ma kase kupuje najlepszy sprzet. Skończyło sie tanie ściganie, bo zmieniła sie niestety technologia ( ktora jest piekielnie droga w stosunku do seryjnych aut ), wiec ludzie w swoich klasach beda jezdzic albo topem albo wcale. Przeciez łączna ilosc r2 w rsmp wcale nie była mała. Ilos aut r2 jako producent bedzie mała bo pamiętaj ze dzisiaj auto klasy r2 to samochod producencki,a nie prywatny gdzie był duzy wybór jak np. Stara klasa n3 czy n2. Dzisiaj jest wieksza konkurencja aut r2 niz za czasów citroena r2 jak wiódł prym. Problem tylko w tym ze beda jezdzic tym prywatni bogacze, bo tu nie ma półśrodków. Bogacze beda szli w r5 albo w peugeota r2 biedniejsi bogacze :). Takie czasy niestety.

Natomiast istotna sprawę jest to ze wlasnie w wrc napisali ze jest szansa na ostatni odcinek na zywo w telewizji, a a to w przyszłości moze duzo zmienić jeżeli faktycznie to wypali. Szacunkowo w godzinnej relacji bankowo powinno w tv pojawić sie ok. 50 aut. Pytanie teraz jak to pokarzą, choc wielkiego wyboru nie ma patrzac na relacje z wrc. Musza pokazac wszystkich po kolei. Tych bogatszych i tych biedniejszych. No chyba ze ogranicza sie do 20 minutowej relacji.
Ostatnio edytowano sobota, 28 lut 2015, 13:40 przez viper, łącznie edytowano 1 raz
viper
S2000

Postprzez Mad Max » sobota, 28 lut 2015, 13:38

Dzięki uprzejmości kolegi Mariusza pierwsze zdjęcia z prezentacji Opla Adama załogi Jurek Tomaszczyk - Łukasz Włoch
Obrazek

Obrazek
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez bimber » sobota, 28 lut 2015, 13:53

mam nadzieję, że Jura odpali go także na Barbórke Cieszyńską :)
bimber
N3

Postprzez Mad Max » sobota, 28 lut 2015, 14:20

bimber napisał(a):mam nadzieję, że Jura odpali go także na Barbórke Cieszyńską :)
Przy odrobinie szczęścia i $$$$ jest realna szansa również na Wisłę - choć to zasłyszana plotka

http://rajdy.autoklub.pl/news/nivette-p ... e-r5,59880
trochę się dziwię że z tego komunikatu nikt nie zauważył bardzo ciekawej plotki
Pojawiła się również informacja, że tegoroczne rundy RSMP będą transmitowane na Polsacie.
Czyżby słoneczna telewizja postanowiła jeszcze bardziej dopieścić kibiców nad Wisłą... czyżby efekt Kubicy pokazał że w naszym kraju jest bardzo duża rzesza fanów tego sportu i ktoś zwęszył okazję do zrobienia kolejnego interesu.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez gardzę_cwaniakami » sobota, 28 lut 2015, 14:42

gabrally napisał(a):Sesja załogi Clio Maxi tutaj :)

Obrazek

Wiecie może po kim jest to egzemplarz / kto nim latał ostatnio we Włoszech lub Francji?
gardzę_cwaniakami
N1

Postprzez bimber » sobota, 28 lut 2015, 14:47

gardzę_cwaniakami napisał(a):

Obrazek

Wiecie może po kim jest to egzemplarz / kto nim latał ostatnio we Włoszech lub Francji?

a Oni nie budowali tego auta przypadkiem sami?
bimber
N3

Postprzez gardzę_cwaniakami » sobota, 28 lut 2015, 15:44

Ja właśnie nie wiem, a chciałbym wyrobić sobie zdanie na temat możliwości (osiągów) tego auta. :)
gardzę_cwaniakami
N1

Postprzez martin.h » sobota, 28 lut 2015, 16:39

Poprzeglądajcie sobie stare numery WRC (gazeta) ;) Aczkolwiek to już jest zupełnie inne auto :)
Beskidy na rowerze -> https://plus.google.com/u/0/photos/118155666108479221380/albums
martin.h
A6

Postprzez gabrally » sobota, 28 lut 2015, 17:05

Mad Max napisał(a):
bimber napisał(a):mam nadzieję, że Jura odpali go także na Barbórke Cieszyńską :)
Przy odrobinie szczęścia i $$$$ jest realna szansa również na Wisłę - choć to zasłyszana plotka

Na pewno swoim Oplem nie weźmie udziału w rajdzie RSMP bo nie może - auto nie ma homologacji. Ale wybiera się na którąś z rund jako samochód funkcyjny. Więcej o tym w wywiadzie + są też zdjęcia tutaj
Coraz częściej zastanawiam się, czemu zamiast rajdów nie wybrałem szachów. Na przykład. ;)
gabrally
N4

Postprzez viper » sobota, 28 lut 2015, 21:51

gabrally napisał(a):
Mad Max napisał(a):

Na pewno swoim Oplem nie weźmie udziału w rajdzie RSMP bo nie może - auto nie ma homologacji. Ale wybiera się na którąś z rund jako samochód funkcyjny. Więcej o tym w wywiadzie + są też zdjęcia tutaj

Jak nie moze, a w Open 2 wd ?
viper
S2000

Postprzez kubicafan1 » sobota, 28 lut 2015, 22:25

https://www.facebook.com/autotechkudowa ... =1&theater kolejna a grupa na rsmp tylko driver tajemnicą pozostał :D
Ale poszedł!!!!!!!!!!!!
kubicafan1
N3

Postprzez Faster » sobota, 28 lut 2015, 23:23

gabrally napisał(a):
Mad Max napisał(a):

Mad Max nie napisał przecież,czy to bedzie akurat Opel i czy bedzie $$ na start w Cieszyńce lub Wiśle,ale też słyszałem że Jurek bardzo chce sie pokazać w tych rajdach ale jakim samochodem kto wie :wink:

Do kolekcjii moja fotka z dzisiejszej prezentacjii Jurasa :)

Obrazek
Faster
N3

Postprzez wiechu100 » niedziela, 1 mar 2015, 00:45

gardzę_cwaniakami napisał(a):

Obrazek

Buda zbudowana przez Kornela Lenartowicza, silnik nie wiem kto robil, ale jest w tym aucie wszystko co byc piwinno. Zawias z S1600, heble Alcona, skrzynia Sadeva. Jest moc i orzeszki ;)
wiechu100
N3

Postprzez krzysiek_swrt » niedziela, 1 mar 2015, 13:00

a jakieś przecieki ktoś posiada czy ktoś poza Stecem planuje starty w proto ,mógłby Woźniczko wkońcu wystartować bo już chyba zdążyli dopracować te proto.
krzysiek_swrt
N3

Postprzez gabrally » niedziela, 1 mar 2015, 14:53

viper napisał(a):Jak nie moze, a w Open 2 wd ?

A to prawda, to jednak może :) Ciekawe czy wypowiadając się nie wiedział o tym czy po prostu to nie wchodzi w grę. PS, Wisła pokrywa się z ADAC Ostsee Rallye.

Pozdro :)
Coraz częściej zastanawiam się, czemu zamiast rajdów nie wybrałem szachów. Na przykład. ;)
gabrally
N4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP