MSG Racing napisał(a):Ja wiem ze 208 to obecnie jest uwazane nawet za najszybsza oske. Wiem tez ile aut w R2 i bardziej mialem na mysli auta porownywalne osiagami niz przynaleznoscia do klasy. Ale prawda jest tak to i tak malo a wrecz mozna mowic ze nie ma nic bo C2R2 to juz pomalu podstarzale auto. Renault i jego R2 to chyba jeszcze gorzej. Skoda tez praktycznie nie istnieje i nie ma widokow no nowe auto. Adam R2 to jedyny nowy samochod w klasie i calkiem zwawy. Fiesta to tez tak troche nie bardzo ma podejscie do 208 a turbo dopiero wchodzi. Czyli ogol nie mamy 3 auta. Fest, naprawde duzo.
A ze 208 jest najlepszy to go kupuja. Szybki i tanszy od DS3 czy Clio w R3.
Wiesz ja osobiscie wole oske na limicie niz toczace sie R5 takze jak bedzie wymiatanie w 208 w polaczeniu z jego bardzo fajnym wydechem to moze ich jezdzic nawet 500.
No ale przeciez kilka lat wstecz było identycznie z c2 była po za zasięgiem. Tak po prostu jest kto ma kase kupuje najlepszy sprzet. Skończyło sie tanie ściganie, bo zmieniła sie niestety technologia ( ktora jest piekielnie droga w stosunku do seryjnych aut ), wiec ludzie w swoich klasach beda jezdzic albo topem albo wcale. Przeciez łączna ilosc r2 w rsmp wcale nie była mała. Ilos aut r2 jako producent bedzie mała bo pamiętaj ze dzisiaj auto klasy r2 to samochod producencki,a nie prywatny gdzie był duzy wybór jak np. Stara klasa n3 czy n2. Dzisiaj jest wieksza konkurencja aut r2 niz za czasów citroena r2 jak wiódł prym. Problem tylko w tym ze beda jezdzic tym prywatni bogacze, bo tu nie ma półśrodków. Bogacze beda szli w r5 albo w peugeota r2 biedniejsi bogacze

Natomiast istotna sprawę jest to ze wlasnie w wrc napisali ze jest szansa na ostatni odcinek na zywo w telewizji, a a to w przyszłości moze duzo zmienić jeżeli faktycznie to wypali. Szacunkowo w godzinnej relacji bankowo powinno w tv pojawić sie ok. 50 aut. Pytanie teraz jak to pokarzą, choc wielkiego wyboru nie ma patrzac na relacje z wrc. Musza pokazac wszystkich po kolei. Tych bogatszych i tych biedniejszych. No chyba ze ogranicza sie do 20 minutowej relacji.