Kto mistrzem S1600?

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez enka » sobota, 8 paź 2005, 21:45

Jakby Grzybek czy Fryta mieli takie warunki jak Junior to wymiataliby w ME! Junior wcale nie ma talentu, a przy tkim nakladzie pracy jaki on w to wklada kazdy jezdzilby tak jak on. Pojedzie w przyszlym sezonie w MŚ i szybko wroci. Tam naprawde trzeba miec talent a nie tytul zdobyty bo jezdzi sie powoli a dzieki temu konczy sie rajd. W zeszlym roku Grzybek pokazal jak powinien jezdzic Mistrz!
enka
A5

Postprzez ZiG » sobota, 8 paź 2005, 21:52

Rozumiem, ze glownie chodzi o fakt zasponsorowania dodatkowego auta w klasie tylko na prolog. Jesli Kosciuszko liczyl na wygranie generalki to musilby wygrac rajd a Frycz dojechac jako drugi, zeby te punkty sie przydaly. Jak wiadomo Kosciuszko nie wygral w tym roku zadnego rajdu, najczesciej byl drugi, wiec te dodatkowe punkty do zdobycia wcale nie byly takim sprytnym posunieciem. Co ciekawe dzieki temu dodatkowemu clio s1600 teoretyczne szanse na tytul mistrza polski uzyskal Pelikan :) A bez pana Kusa tylko 3 zawodnikow moglo wywalczyc mistrza.
A co do kasy to juz taki sport. Na 1 miejscu jest kasa! Chocby nie wiem jak utalentowany kierowca bez kasy nigdzie nie zajdzie. A kompletne beztalencie w topowym sprzecie moze juz o cos walczyc. Jednak by zostac mistrzem nawet przy poteznym budzecie trzeba miec troche tego "czegos". Samym fartem i kasa sie nie wygra !
Wygrywa ten kto popełnia najmniej bledow ;)
ZiG
N1

Postprzez enka » sobota, 8 paź 2005, 21:53

akurat Polacy potrafia jezdzic tylko potrzeba na to kasy. Oby w przyszlym roku Grzybek pojechal w ME.
enka
A5

Postprzez JoannaXP » sobota, 8 paź 2005, 21:56

enka napisał(a):akurat Polacy potrafia jezdzic tylko potrzeba na to kasy. Oby w przyszlym roku Grzybek pojechal w ME.

Grzybek nie pojedzie,co najwyżej Grzyb...
"Janusz żyje wśród nas ,my kibice nigdy o Nim nie zapomnimy" [']
JoannaXP
N4

Postprzez bzyq » sobota, 8 paź 2005, 22:00

speed-x napisał(a):
enka napisał(a):akurat Polacy potrafia jezdzic tylko potrzeba na to kasy. Oby w przyszlym roku Grzybek pojechal w ME.

Grzybek nie pojedzie,co najwyżej Grzyb...

nie oby tylko jechal :)
pozdrawiam fanke rajdow :>
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez bzyq » sobota, 8 paź 2005, 22:06

Kimi napisał(a):Ale przecież nie tylko Kościuszko ma kase . A Grzyb to co w Słowacji sobie jeździ cały czas , tak samo Frycz też sobie jeździ gdzie chce to co oni może biedni są i może mają większe umiejętności od Juniora ? No raczej chyba nie skoro są za nim w generalce a pozatym Grzyb w tym roku miał pecha w Polsce , co do Frycza to tego nie można powiedzieć może i jeździ szybko ale w Wawelskim się spalił jak młody za to Kościuszko spokojnie dojechał bo jedzie na tyle ile potrafi a nie tak jak Frycz że nie potrafi a jedzie szybciej i są tego efekty :)

ale Grzesiek cos pokazuje :P
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez Mars » sobota, 8 paź 2005, 22:10

Wielka szkoda, że pan junior osiągnął mete. Dla mnie to z niego taki mistrz jak ze mnie baletnica. Jedyne co potrafi to być drugim. Nie ma sie co oszukiwac, ani jednego rajdu nie wygrał w klasie. A w dodatku ta akcja na wawelski. Stracił wszystko w moich oczach. Jak bedzie jezdził w JWRC to mimo ze jest polakiem nie bede mu kibicować. Tytuly JWRC sa dla takich ludzi jak Sordo a nie dla wyimaginowanych mistrzow Polski co w obawie o utrate tytulu daja Kusiom cliowki na prolog.
Panie junior...wstydz sie pan i nie pokazuj z tym marnym tytulem.
3xFSO + 1xFSM + na jesieni jakieś E36 :D
Mars
A6

Postprzez Kisiel » sobota, 8 paź 2005, 22:20

Co do pecha Grzyba to ja bym tak nie dokońca za nim obstawiał. Ten pech to raczej spowodowany przez pewnych panów ze Zlina (no bo jak inaczej wytłumaczyć 3 czy 4 rajdy nieukończe z powodu awarii) a może i coś jeszcze. Tego juz sam nie wiem mam mieszane uczucia. A juniora nie lubie i nie będe lubiał,
zielony listek
Kisiel
A5

Postprzez Kopernik » sobota, 8 paź 2005, 22:21

Aż głowa boli, jak się czyta niektóre komentarze.
Żeby później nie było wątpliwości, wszystkie nasze załogi traktuję w miarę jednakowo. Oczywiście mam jakieś tam preferencje, ale nie robi mi wielkiej różnicy, czy wygra Frycz, Grzyb czy też Kościuszko(albo jeszcze ktoś inny).
Napisałem to wszystko, aby w dalszej części mej wypowiedzi nie być posądzonym o stronniczość.
Mianowicie - są dwie drogi osiągania sukcesów. Pierwsza - to mieć talent, druga - ciężka praca. Oczywiście najlepiej połączyć obie. Ale jak się nie posiada talentu, to trzeba nadrabiać ciężką pracą. Tą właśnie drogą podąża Michał Kościuszko. I dlatego uważam, że należy mu się z tego powodu szacunek. A że pieniądze wykłada na to jego ojciec, to nic złego.
Przez niektórych przemawia niesamowita zawiść. Skąd się biorą tacy ludzie?
Kopernik
N2

Postprzez bzyq » sobota, 8 paź 2005, 22:24

Kisiel napisał(a):Co do pecha Grzyba to ja bym tak nie dokońca za nim obstawiał. Ten pech to raczej spowodowany przez pewnych panów ze Zlina (no bo jak inaczej wytłumaczyć 3 czy 4 rajdy nieukończe z powodu awarii) a może i coś jeszcze. Tego juz sam nie wiem mam mieszane uczucia. A juniora nie lubie i nie będe lubiał,

Grzesiek jedzie swoje. W Polsce nie pokazal w tym roku zbyt wiele, i strasznie zaluje ... dobrze ze sie poza granicami pokazal. na rzeszowskim tez musial walczyc o swoje bo podobo pakowali mu auto na lawete.
Walczy o swoje i calym serduchem jestem za Nim !!!!
Grzesiek GO !!!!!!!!!!!
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez Mars » sobota, 8 paź 2005, 22:28

Grzesiek jest szybki i to pokazał. Szkoda, że np na warszawie nie jechał zdrowym ignisem tylko smieciem z zacierajacym sie silnikiem. I widac to bylo na odejsciam z zakretow.
Mars
A6

Postprzez bzyq » sobota, 8 paź 2005, 22:29

Kopernik napisał(a):Mianowicie - są dwie drogi osiągania sukcesów. Pierwsza - to mieć talent, druga - ciężka praca. Oczywiście najlepiej połączyć obie. Ale jak się nie posiada talentu, to trzeba nadrabiać ciężką pracą. Tą właśnie drogą podąża Michał Kościuszko. I dlatego uważam, że należy mu się z tego powodu szacunek. A że pieniądze wykłada na to jego ojciec, to nic złego.
Przez niektórych przemawia niesamowita zawiść. Skąd się biorą tacy ludzie?

Zawisc zawiscia. Ok. nie jest tak jakbysmy sobie o tym mysleli, ale zrobmy symulacje : dajmy Fryczowi, Grzeskowi Grzybowi, Gabrysiowi, i jeszcez kilku dobrym, oraz dobrze zapowiadajacym sie kierowca kase. Myslisz ze nie bedzie tak samo ?? dajmy im tyle treningow co Junior .. dajmy Im topowe auto..dalej chodzi o pieniadze ... niestety ....
jak juz wczesniej powiedzialem wcale nie podwazam jego umiejetnosci jazdy, ale jednak to nie On sie pokazal z dobrej strony w tym roku..
pozdrawiam
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez Gucio » sobota, 8 paź 2005, 22:30

Wszyscy kur... eksperci na klawiaturach...jak jestes taki mądry to wsiadaj ... w ignisa i pojedx dobrze !! wiem, wiem znów bluzgam, tylko nie mówcie mi, że racji nie mam !!
Tak jak wyżej tak i ja...wszystkich traktuje jednakowo i nie faworyzuje jednej załogi, a cała reszta to wsioki, buroki i skreślam ich !!
Panowie w jednym topicu nażekacie, że rajdy mamy do dupy, a tutaj faworyzujecie niektórych...więc jak jest ?
Cieszcie sie z tego co mamy, bo inni w ogóle nie mają !!
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez Mars » sobota, 8 paź 2005, 22:33

Gucio napisał(a):Wszyscy kur... eksperci na klawiaturach...jak jestes taki mądry to wsiadaj ... w ignisa i pojedx dobrze !! wiem, wiem znów bluzgam, tylko nie mówcie mi, że racji nie mam !!

Nie masz. To ze krytykuje to nie znaczy ze sam musze byc lepszy. Czy kazdy krytyk filmowy jest wybitnym rezyserem? Nie. Wiec i krytujący kibic nie musi byc wybitnym kierowcą. Kazdy moze wypowiedziec swoją opinie i to wlasnie sie robi na forum.
Mars
A6

Postprzez bzyq » sobota, 8 paź 2005, 22:35

Gucio napisał(a):Wszyscy kur... eksperci na klawiaturach...jak jestes taki mądry to wsiadaj ... w ignisa i pojedx dobrze !! wiem, wiem znów bluzgam, tylko nie mówcie mi, że racji nie mam !!
Tak jak wyżej tak i ja...wszystkich traktuje jednakowo i nie faworyzuje jednej załogi, a cała reszta to wsioki, buroki i skreślam ich !!
Panowie w jednym topicu nażekacie, że rajdy mamy do dupy, a tutaj faworyzujecie niektórych...więc jak jest ?
Cieszcie sie z tego co mamy, bo inni w ogóle nie mają !!

Ignisem nie jechalem i pewnie jechal nie bede..
jak powiedzialem nie podwazam umiejetnosci jazdy, ani nikogo nie obrazam. a to ze nie podoba mi sie podejscie kogos ( w tym przypadku Juniora - wybacz) to jest moja sprawa..mozesz sie ze mna zgodzic albo nie.czyste fakty, zero spekulacji
druga sprawa : kazdy ma swojego idola :]
a Rajdy kochamy i bedziemy kochac !!
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP