Frycz kontra Pelikan

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez beeper_ » niedziela, 25 kwi 2004, 17:07

gust jak dupa, kazdy ma swoja.
beeper_
N4

Postprzez sumo » niedziela, 25 kwi 2004, 17:59

Golden co Cie napadło ?? Wyluzuj...
sumo
N4

Postprzez maciekd » niedziela, 25 kwi 2004, 19:41

Co prawda to prawda golden... Eh :(
maciekd
A6

Postprzez tomi_kl » niedziela, 25 kwi 2004, 20:07

golden przesadzasz. Ja też bym chciał widzieć w RSMP WRCe , ale prznajmiej 3 , a nie sam Leszek w topowej furce.

A tak bedziemy mieli topowe 3 s1600 , stado Nek i spoko.

WRCe to sobie poglądam jak pojade na 2-3 rajdy w sezonie do Czech i raz na WRC.
I nie ma co narzekać , tylko musimy sie pogodzić ze jest kryzys i już. Trzeba mieć nadzieje ze za rok bedziemy mieli w RSMP - 5 aut s 1600 , a może za 2 lata wrócą WRC.

golden nie dramatyzuj... :twisted:
tomi_kl
A6

Postprzez Mroowa » niedziela, 25 kwi 2004, 21:10

Jak odeszły już nie wrócą takie jest moje zdanie
Mroowa
S2000

Postprzez Raven » niedziela, 25 kwi 2004, 21:13

Zdania nie zmienie, ale teraz to juz golden przesadziles i nie zamierzam sie znizac do twojego poziomu, zeby z toba dyskutowac.
http://www.rallymadness.prv.pl - i wszystko jasne!
Raven
A6

Postprzez pwrc » niedziela, 25 kwi 2004, 21:45

Raven : niestety to co napisał golden to prawda

nie przepadasz za WRC, więc napisałes, że słusznie wprowadzono zakaz
lubisz mocne ośki, więc narzekasz, ze od przyszłego roku FIA chce ich zakazac, tymczasem start mocnym A7 (np Xsara) w MP czy ME byłby takim samym wypaczeniem wyników jak start pojedynczym WRC

gdzie tu logika? :wink:

szanuje to, ze lubisz S1600, ale jak widzisz zamiast 4 WRC na Kormoranie czy 5 na Polskim mamy 2-3 pewne S1600 na cały sezon
czyli podsumowujac nie ma WRC i ... w zamian
jak na razie wszystkie te fantazje o stadzie S1600 w zamian za
wycofanie WRC można między bajki włozyc
prawda jest taka, ze kto miał wystartowac ten i tak pojedzie

wystarczyłoby po prostu nie klasyfikowac tych WRC w MP, podobnie jak to ma miejsce w Pucharze PZM, wtedy każdy mógłby wystartowac treningowo czy gościnnie tak jak np Holo w Kormoranie, dajac troche radochy kibicom i nie odbierajac innym tytułu

z mojej strony EOT
pwrc
A5

Postprzez sumo » niedziela, 25 kwi 2004, 21:55

nie wiadomo co by bylo gdyby bylo WRC? bysmy pewnie nie widzieli pojednku Frycz VS. Pelikan.. a sie tak ciekawie zapowiada
Nie narzekajcie

Kiedys byly A-grupy i za nie wprowadzono wurce - zrobily furore... domylscie sie co moze byc za pare lat
sumo
N4

Postprzez golden » poniedziałek, 26 kwi 2004, 00:01

sumo z calym szacunkiem ale nie za bardzo rozumiem twojego przekazu czy z WRC czy bez to bysmy mieli fiata s1600 i 206 s1600 tak jak w poprzednim roku wiec o co ci chodzi?
a co bedzie za pare lat? to mam 4 lata czekac na poprawe sytuacji hehe :) po tym co teraz wyrabiaja pzm, organizatorzy mooga byc 4 rajdy w sezonie po 80km i najmocniejszym autem bedzie clio 2.0 :) i evo9 DUDY :D
golden
A6

Postprzez żółtodziób » poniedziałek, 26 kwi 2004, 00:28

hehe, w goldenie znów obudziła się "bestia" i znów zaczyna wyzywać :) Ale tym razem ma rację, już miesiąc temu trąbiłem że namiastka widowiskowości jaka stworzy się i u nas i w ME w klasie S1600 raczej g...o ma wspólnego z zakazami WRC. To że zabronimy startów Kuzajowi wurcem wcale nie oznacza że inni bedą mieli więcej kasy, trzebaby z powrotem przywrócić komunizm albo wskrzesić Janosika, który jednemu zabierze a drugiemu dołoży. Przejscie jednego Kuzaja do grupy N też automatycznie nie oznacza jakiejś wielkiej rywalizacji, tym bardziej że tak jak przypuszczałem już kupił Subaru STI które wymiata wszystkie Miśki jakie u nas jeżdzą.

Powtarzałem nieraz, powtórzę po raz kolejny, trzeba usuwać przyczyny a nie wycinać "gnijące tkanki" bo prędzej czy później będzie tak jak mówi Golden, zaraz zakażą S 1600, a potem może nawet N4, wtedy juz na nic nie bedzie można patrzeć.

O usuwaniu przyczyn jednak PZM nie pomyślał, bo i po co, jeszcze całe ich dwie szare komórki by spuchły i się przepaliły, a są one prozaiczne, po prostu rajdy przestały być atrakcyjnym narzędziem promocji. I zakazywanie WRC które były magnesem dla kibiców zwiększając mizerny zasięg reklamy w rajdach na dłuższą metę jeszcze pogorszy sytuację.

Niektórym z nas taka sytuacja może się podobać, zwłaszcza tym co nie jeżdzą na rajdy tylko siedzą przed kompem i analizują wyniki, może być ciekawie, ale bez porządnego boku i sukcesów przeciętny kowalski nie przełączy żonie telewizora z "romantiki" na kanał gdzie nadają relację z rajdu, telewizje widząc nike zainteresowanie trakują rajdy po macoszemu i kółko sie zamyka. Tak się składa że zarówno sport jak i sztuka nie istnieją wyłącznie dla koneserów, czy się to komuś podoba czy nie potrzebne jest zainteresowanie mas. I to wlaśnie zainteresowanie mas sprawia że króluje tandeta w stylu ich troje i piłki kopanej. Kolejną prawdą jest że w nowoczesnym marketingu nie wykorzystuje się istniejących potrzeb ale sie je TWORZY. komu do zycia potrzebne sa walkmany? Zanim ich nie wymyślono jakoś wszyscy obchodzili sie bez nich, Sony stworzyło potrzebę i zrobiło na tym kasę, PZM niestety jest zbyt skostniała i zbyt głupią organizacją żeby wzbić się ponad mielenie po próżnicy ozorem.
żółtodziób
A8

Postprzez tomas » poniedziałek, 26 kwi 2004, 11:24

golden napisał(a):[...]najmocniejszym autem bedzie clio 2.0 :) i evo9 DUDY :D

Zapomniałeś o Sołowowie ;)
brawura to nie odwaga - (c) extreme.pl | gg:6662113
tomas
A5

Postprzez Raven » poniedziałek, 26 kwi 2004, 17:00

nie przepadasz za WRC, więc napisałes, że słusznie wprowadzono zakaz

Hej, hej, zagalopowales sie. Ja lubie WRC, ale tylko jak oni JEDZIE, a nie gdy jedzie a za kierownica siedzi Vojtech, Trneny czy inny Bruzl. No i liczy sie tez ilosc, a w PL tylko w sezonie 2001 bylo ich wystarczajaco.
To dlatego wolalbym mieszkac w Italii i ogladac 25 s1600 i kilka wypasionych eNek (gdzie kierowcy jada caly czas jak nie na maxa, to przynajmniej szybko), a nie w Knedlandii, gdzie jest jeden dobry kierowca i 15 wrc.

lubisz mocne ośki, więc narzekasz, ze od przyszłego roku FIA chce ich zakazac, tymczasem start mocnym A7 (np Xsara) w MP czy ME byłby takim samym wypaczeniem wyników jak start pojedynczym WRC

W tej chwili nie ma juz na swiecie tych prawdziwych 2 litrowych kit-carow, zobacz na wyniki roznych rajdow we Wloszech (bo tam sa najlepszi kierowcy osiek), technika poszla tak mocno do przodu, ze obecne s1600 sa prawie tak samo szybkie jak 2-litry i musi byc dobry kierowca zeby takim samochodem (ktorego ewolucja zatrzymala sie kilka lat temu) wygrywac z topowymi s1600.
Oczywiscie jakby porownac Renato w p306maxi i Paolo w punto s1600 to wygralby ten pierwszy, ale za rok to juz nie wiadomo jakby bylo.

szanuje to, ze lubisz S1600, ale jak widzisz zamiast 4 WRC na Kormoranie czy 5 na Polskim mamy 2-3 pewne S1600 na cały sezon
czyli podsumowujac nie ma WRC i ... w zamian
jak na razie wszystkie te fantazje o stadzie S1600 w zamian za
wycofanie WRC można między bajki włozyc

Chcialby zeby od razu wysypalo sie w PL 10 wozow s1600? Ja jestem cierpliwy, moze naiwny, ale wole to niz nude jednego wrc. Dla mnie jeden s1600 jest rowny jednemu wrc (przynajmniej w Polsce) i 5 lancerom.

wystarczyłoby po prostu nie klasyfikowac tych WRC w MP, podobnie jak to ma miejsce w Pucharze PZM, wtedy każdy mógłby wystartowac treningowo czy gościnnie tak jak np Holo w Kormoranie, dajac troche radochy kibicom i nie odbierajac innym tytułu

Bez klasyfikacji to wrc MOZE pojawiloby sie na kormoranie, ale tylko u tych zawodnikow, co nie wystartuja w tegorocznych mistrzostwach (czyli pewnie tylko Holo i moze, w co jednak bym watpil, Kuchar)
Raven
A6

Postprzez golden » poniedziałek, 26 kwi 2004, 17:13

twoim argumentem od niepamietnych dziejow jest Vojtech Trneny Bruzl Berger czy Stanek...

na tej zasadzie moim argumentem moze byz kosciuszko maciejewski duda olekswoicz kiwak i gielata

sorki ale ja wole vojtechow ogladac czy trnenego jak boka zapna i nawet przegraja 20 sekund na os niz jak jada bezplciowo

ja wiem ze czesi to cienkie bolki proponuje przesledzic wyniki np. kresty w MŚ - albo naszego obecnie najlepszego czolowego kierowcy kuzaja co osiagnal na przestrzeni paru lat na czeskich oesach niby takie szczurki ale jednak kuzi sobie z nimi nie moze poradzic...
golden
A6

Postprzez Raven » poniedziałek, 26 kwi 2004, 18:24

twoim argumentem od niepamietnych dziejow jest Vojtech Trneny Bruzl Berger czy Stanek.

...a twoim, to ze ty chcesz wrc i maja ci je dac! ;)

kiwak

:?:

A co Do Kuzaja, to juz wiele sobie na jego tamat powiedzielismy, nie zaczynajmy znowu tego tematu. :D :wink:
Raven
A6

Postprzez golden » poniedziałek, 26 kwi 2004, 18:54

taaa 8) 8) 8) 8)
golden
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP