Gracko napisał(a):Portale czy media rajdowe jakie są takie są - moim zdaniem powinny się zmienić na ciekawsze poprostu na takie z jajem. Jeśli się nie zmienią to cieszyłbym się gdyby pojawiły nowe z jakimś odcieniem potrafiące opisywać rzeczywistość taką jaką ona jest czyli nie zawsze różową a nie jedynie relacjonować i mielic suche fakty.
Ale jaki Ty widzisz problem? Chcesz takiego portalu to go rób! Najlepiej jest sobie pogadać i ponarzekać. Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale z tego żyć się nie da, wiele osób prowadzących portale to zwykłe pracujące osoby zajarane rajdami, które często poświęcają własny czas i pieniądze żeby można było coś w necie przeczytać. Co by to nie było uszanować czyjeś poświęcenie trzeba, prawda?
Gracko napisał(a):Brak mi rajdowych dziennikarzy z autorytetem, którzy potrafili by napisać że Hołek opowiada bzdury mówiąc ze jego kolega z zespołu jest bardzo szybkim kierowcą i sporo się Holo od niego uczy - takich przykładów ,głupot które są nam na sucho serwowane przez rajdowe media jest pełno i mimo że może to grzecznie i ładnie wygląda to w gruncie rzeczy szkodzi tej dyscyplinie.
I odnoszę wrażenie że z rajdów chcesz zrobić politykę. Nie dziękuję, mi wystarczy... To są portale informacyjne, a nie strony z felietonami przedstawiające różny punkt widzenia. Chcesz takich wieści to pooglądaj sobie wiadomości na jakimś kanale, zwracając uwagę na wypowiedzi dziennikarzy okraszone docinkami i ostrymi słowami. Szkoda że w każdej stacji przedstawiają te same sytuacje, jednak w różnym świetle. Tutaj było by podobnie. Tylko po co to i czemu to by miało służyć? Wolę dostać suchą informację i sam z niej wolę wyciągnąć wnioski na podstawie własnych przemyśleń.
Gracko napisał(a):Jeśli chodzi o narzekanie - ja nie narzekam, poprostu nie mam się za bardzo z czego cieszyć dzisiaj w naszych rajdach. Cieszę się że to Kajtek jest mistrzem, ale zdrugiej strony co z tego? Może gdyby ważniejsze media rajdowe trąbiły wszem i wobec że w zespole Lotos ktoś pomylił miejsca startów zawodnikom i Pan Kajetanowicz powinien już dawno jeździć za granicą zamiast Pana Kościuszki, kto wie może by jeździł ? Ale nasze media rajdowe bez mrugnięcia okiem podają mi wywiad z polskiego Pana Kościuszki , który opowiada że "on pomaga Kajtkowi"

Powiedział co chciał, interpretację zostawiamy sobie.
Gracko napisał(a):I jaki z tego wniosek? ze przeciętny potencjalny kibic czytając takie pierdoły myśli sobie - " ta nasze eksportowa załoga to muszą być piekielnie szybkie chłopaki" po czym sprawdza wyniki zagranicznych rajdów i widzi to co widzi i myśli sobie - " o jej no to jak najszybsza nasza załoga eksportowa ma takie wyniki to nasz mistrz Polski jest dopiero cienki" i włącza F1.
Widzisz, cały numer w tym że ciężko by było kogoś postawić w trudnej sytuacji. Czyta sobie taki "potencjalny kibic" rozległe info z punktem widzenia portalu i dochodzi do wniosku że "Ten Pan to jednak jest cienias i świnia". Problem leży w tym że wtedy portal jest stronniczy. Ja wiem że w pewnych sytuacjach może i warto, ale czy warto stawiać kogoś w takim a nie innym świetle? Lepiej pozostawić ocenę kibicom, niech oni to ocenią. Czas i OSy weryfikują wszystko, a wnioski można wyciągnąć samemu...
PS. A ilu by się takich mądrych niedoinformowanych pseudo-kibiców znalazło co by mieli na każdy temat takie zdanie jak portal. Hoho, to by byli znawcy światka rajdowego! Ten sport obraca się wokół sporych pieniędzy i nawiązując do tego co
macneil napisał - można by było komuś nawet niechcący wyrządzić krzywdę.