Moderator: SebaSTI
Mad Max napisał(a):EDIT: Znalazłem wypowiedź Pawła Dytko odnośnie Proto
http://rallyonline.pl/co-to-jest-klasa-proto_41286.html
MSG Racing napisał(a):Dlatego wspomniałem o S2000/R5. Wiem ze była mowa o tym by to było tanie 4x4 no ale nie jest tak całkiem do końca.
Inaczej. TO jest klasa na przyszłość. Bo przecież eNki się kończą i zostanie R5.
Znalazlem wczoraj parę Lancerów eNkowych na sprzedaż i cena w sumie ok 150-200tys zl. Podobnie jak Dytko chciał z 208 Proto.
krzysiek_swrt napisał(a):A z czego wy tu wysnuwacie wnioski że proto są niebezpieczne przecież nikt nie składa tych aut na trytytki a przecież przed rajdami są badania techniczne i gdyby było coś niebezpiecznego to by tego niedopuszczali.
Wiele rzeczy jest specjalnie dorabianych, wiec jak np zbadać twardość materiału z czego dany element jest zrobiony. Po drugie byc moze sie mylę, ale z tego co wiem pożar plachytki proto był z powodu winy kolektora, ktory był zle zamontowany tzn. Był za blisko ściany grodziowej czy jakiegoś elementu i z tego powstał pożar. Podejrzewam ze to właśnie wystraszyło plachytkie i dał sobie spokoj z proto, ale to takie moje prywatne domysły zeby nie było ze kogos oskarżam.
krzysiek_swrt napisał(a):to ciekawe czemu proto od Dytki są w stanie wygrywać rajdy a nawet mistrzostwa w innych krajach jak Hiszpania nie robiąc nikomu przy tym krzywdy ale Viper oczywiście jest na forum najmądrzejszy i wszystko wie najlepiej.
gregortest napisał(a):Wiele rzeczy jest specjalnie dorabianych, wiec jak np zbadać twardość materiału z czego dany element jest zrobiony. Po drugie byc moze sie mylę, ale z tego co wiem pożar plachytki proto był z powodu winy kolektora, ktory był zle zamontowany tzn. Był za blisko ściany grodziowej czy jakiegoś elementu i z tego powstał pożar. Podejrzewam ze to właśnie wystraszyło plachytkie i dał sobie spokoj z proto, ale to takie moje prywatne domysły zeby nie było ze kogos oskarżam.
hahhahahahahahahahaha
JAk masz pisać głupoty, bo nie wiesz, to przestań się dalej ośmieszać.
Wymień te specjalnie dorabiane...............jak możesz kilka, nie musisz wiele...
U Płachytki wina kolektora .....????? bardzo ciekawe rzeczy piszesz .... muszę zadzwonić do Pawła i go uświadomić, co on tam zepsuł z tym kolektorem.
https://www.youtube.com/watch?v=jp-7XJYWKbA
te ślady na asfalcie to pewnie płyn od spryskiwacza ? no nie...
MSG Racing napisał(a):NO ale jak się wylało to raczej nie z winy jak to powiedziałeś kolektora. A ze się wylało i zapaliło to na kolektor.
A ze się wylało z silnika lancera to tak samo jakby się w Lancerze wiec ze tak powiem argument z tzw dupy.
W Hiszpanii wygrało chyba nawet dwa razy a i w Nowej Zelandii tez tam coś powygrywali i mieszali w stawce. U nas jak mnie pamieć nie myli to było na mecie i nie raz.
Generalnie z takim podejściem to daleko nie zajdzie się.
Taki news.
Klasyfikacja sponsorska 2wd ma być objęta w regulaminie i zdobywaniem licencji na to przy określeniu ilości rund i jakichś jeszcze obostrzeniach.
Jak ktoś będzie chciał zostać pilotem to tez będzie musiał jeździć w KJS za kierownica (jak 20lat temu). Ceny licencji maja być wyższe.
Oby nie przeszło.
viper napisał(a):MSG Racing napisał(a):NO ale jak się wylało to raczej nie z winy jak to powiedziałeś kolektora. A ze się wylało i zapaliło to na kolektor.
A ze się wylało z silnika lancera to tak samo jakby się w Lancerze wiec ze tak powiem argument z tzw dupy.
W Hiszpanii wygrało chyba nawet dwa razy a i w Nowej Zelandii tez tam coś powygrywali i mieszali w stawce. U nas jak mnie pamieć nie myli to było na mecie i nie raz.
Generalnie z takim podejściem to daleko nie zajdzie się.
Taki news.
Klasyfikacja sponsorska 2wd ma być objęta w regulaminie i zdobywaniem licencji na to przy określeniu ilości rund i jakichś jeszcze obostrzeniach.
Jak ktoś będzie chciał zostać pilotem to tez będzie musiał jeździć w KJS za kierownica (jak 20lat temu). Ceny licencji maja być wyższe.
Oby nie przeszło.
Ja ci mowie co wiem, a tym mi mówisz ze sie wylało, ale wcale nie musiało sie samo wylać, bo pod wpływem temp. rowniez mogl waż szczelic. Ja wiem ze ten sam gosciu wygrał dwa razy nie wiem co prawda gdzie. Natomiast wiem o wielu defektach, a to ze wygrało to jeszcze o niczym nie świadczy. Peugeot 307 wrc tez wygrał rajd wrc, a okazał sie w historii największym francuskim badziewiem ostatnich lat. Natomiast setki lancerów i subaru to sprawdzony sprzęt, wiec nie wiem co wam tak zależy na tym proto skoro i tak to " lancer" tyle ze taki co nie wiadomo czego sie po nim spodziewać i to jeszcze za gruba kase.
MSG Racing napisał(a):Tylko ten sam waz może strzelić w Lancerze czy subaru. Ot o to kaman. No ale.....
Subaru i Lancer w obecnej odmianie zaraz się skończy i nie będzie nic 4x4 po za R5
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości