28 Rajd Karkonoski 2013

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: 28 Rajd Karkonoski 2013

Postprzez szakal222 » sobota, 6 lip 2013, 19:24

starzyna napisał(a):
Krzysiek_WrC napisał(a):ktoś wie czemu odwołali karpacz?
Za dużo widzów czy za szybko może?

za dużo kibiców podobno

raczej duzo nie widzialem w borowicach ogolnie nedza ciezka gdzie kolwiek zdarzyc i trzeba daleko lazic z buta za malo oeskow jednym slowem padaka zobaczymy jutro
szakal222

Postprzez Cendra » sobota, 6 lip 2013, 20:11

Czemu tak słabo jechali Bębenki? Są niżej niż pierwsza N4...
Cendra
A6

Postprzez tadzio89 » sobota, 6 lip 2013, 20:27

Witam czy ktoś sie orientuje jak z komunikacja auousami z Jeleniej Gory do Szklarskiej, bo wiem, ze niektore ulice sa zamkniete?
tadzio89

Postprzez Air Black » sobota, 6 lip 2013, 21:30

Dlaczego odwołany Karpacz II?
Byłem, widziałem, rozmawiałem z zawodnikami i zabezpieczeniem.
Odcinek przerwało uwaga : Wesele.
Przejechało całe RSMP, na trasę z krzyżówki przy pierwszej górnej miejskiej patelni wyjechało C i B mając na celu "eskortować wesele" POD PRĄD odcinka. Z tego co wiem w aucie funkcyjnym był sam dyrektor rajdu. Przez to zamieszanie powstał taki burdel, że i inne samochody zaczęły być puszczane pod prąd OS. Dzięki Bogu nikt nie zatrzymał się np. zmieniać kapcia i ruszył ponownie po aucie z numerem 50 bo trup siał by się gęsto. Zabezpieczenie nie miało krótkofalówek, więc już nikt nic nie wiedział.
Druga sprawa, dwa lata temu na tym samym odcinku było wesele, sprawę załatwiły białe kartki za szybą, które pokazały, że tylko te auta mogą na chwilę wjechać na trasę. Rajd odbył się bez problemu.
Drugi przejazd mógł iść spokojnie, jak można powiedzieć "za dużo kibiców" skoro odcinka w pełni nie przejechały samochody funkcyjne? Całego odcinka nie przyjechało nawet C! Na satelicie mieli za duży ruch?
Prawda jest taka, że kibiców było tak mało na odcinku miejskim, że wszyscy się dziwili. Stałem w dwóch miejscach w tym przy "przepustowym" gdzie turyści szli na Wang i inne części Karpacza. Nie było problemu gdy powiedzieliśmy, proszę poczekać przejedzie auto i państwo przejdą. Zabezpieczenie super, taśmowanie też, humor dopisywał aż do wspomnianego wesela.
Zawodnicy przyjechali na rajd po to aby postać, nikt złego słowa na organizatora nie powie, chociaż podczas przegrupowania różne słuchy chodziły. A ile oszczędności jak na jednym komplecie opon można cały dzień przejechać i jeszcze ich nie zniszczyć. A i tak winni kibice. Fajnie, że w komunikacie to nam się oberwało.
Air Black
N3

Postprzez starzyna » sobota, 6 lip 2013, 21:46

Cendra napisał(a):Czemu tak słabo jechali Bębenki? Są niżej niż pierwsza N4...

z tego co słyszałem na pierwszej pętli urwali półośkę, ale czemu dalej im nie szło, tego nie wiem.
UPALAJ.PL - blog o rajdach samochodowych, sportowych autach i katowaniu do odcinki.
starzyna
N2

Postprzez brtq » sobota, 6 lip 2013, 22:27

Na początku urwali półośkę a później mieli jakieś problemy z napędem.
brtq
N3

Postprzez moto_angel » sobota, 6 lip 2013, 23:52

starzyna napisał(a):
Cendra napisał(a):Czemu tak słabo jechali Bębenki? Są niżej niż pierwsza N4...

z tego co słyszałem na pierwszej pętli urwali półośkę, ale czemu dalej im nie szło, tego nie wiem.

Moim zdaniem jak tak dalej pójdzie to w przyszłym sezonie mogą szukać nowe głównego sponsora bo Wojtek objeżdża ich aż szkoda gadać.
Skoro Subaru chciało młodego obiecującego to teraz mogą powtórzyć ten ruch no chyba że Platinum jest zadowolone z np. poza rajdowych działań ich niestety drugiego kierowcy.
Impreza Braciom zdecydowanie nie służy a szkoda bo jak pokazują nasze mistrzostwa to świetne auto :)
Wymienię się kartkami polskich zawodników oraz ogólnie rajdowymi z autografami lub bez :)
moto_angel
N3

Postprzez Marek Kisiel » sobota, 6 lip 2013, 23:55

Air Black napisał(a):Dlaczego odwołany Karpacz II?
Byłem, widziałem, rozmawiałem z zawodnikami i zabezpieczeniem.
Odcinek przerwało uwaga : Wesele.
Przejechało całe RSMP, na trasę z krzyżówki przy pierwszej górnej miejskiej patelni wyjechało C i B mając na celu "eskortować wesele" POD PRĄD odcinka. Z tego co wiem w aucie funkcyjnym był sam dyrektor rajdu. Przez to zamieszanie powstał taki burdel, że i inne samochody zaczęły być puszczane pod prąd OS. Dzięki Bogu nikt nie zatrzymał się np. zmieniać kapcia i ruszył ponownie po aucie z numerem 50 bo trup siał by się gęsto. Zabezpieczenie nie miało krótkofalówek, więc już nikt nic nie wiedział.
Druga sprawa, dwa lata temu na tym samym odcinku było wesele, sprawę załatwiły białe kartki za szybą, które pokazały, że tylko te auta mogą na chwilę wjechać na trasę. Rajd odbył się bez problemu.
Drugi przejazd mógł iść spokojnie, jak można powiedzieć "za dużo kibiców" skoro odcinka w pełni nie przejechały samochody funkcyjne? Całego odcinka nie przyjechało nawet C! Na satelicie mieli za duży ruch?
Prawda jest taka, że kibiców było tak mało na odcinku miejskim, że wszyscy się dziwili. Stałem w dwóch miejscach w tym przy "przepustowym" gdzie turyści szli na Wang i inne części Karpacza. Nie było problemu gdy powiedzieliśmy, proszę poczekać przejedzie auto i państwo przejdą. Zabezpieczenie super, taśmowanie też, humor dopisywał aż do wspomnianego wesela.
Zawodnicy przyjechali na rajd po to aby postać, nikt złego słowa na organizatora nie powie, chociaż podczas przegrupowania różne słuchy chodziły. A ile oszczędności jak na jednym komplecie opon można cały dzień przejechać i jeszcze ich nie zniszczyć. A i tak winni kibice. Fajnie, że w komunikacie to nam się oberwało.

Chciałem coś napisać ale idiotycznych wpisów nie będę komentował bo nie ma sensu. Nie wie Pan jaka była sytuacja więc ........ tak oczywiście byłem w jednym z aut jak równiez byłem w CKR przez cały dzien i też byłem na mecie i w Parku Serwisowym byłem na tym radjdzie wszędzie bo mnie ktoś widział - zastanów się dobry człowieku co piszesz i jak oceniasz prace osób zaangażowanych w ten rajd - tak zrobiliśmy to celowo by zawodnicy zaoszczędzili na paliwie i oponach, a my na ekipie obsługującej os. Myślisz dobry człowieku, że oprócz GPS-ów nie mamy kontaktu z Policją i innymi punktami na trasie odcinka i jesteśmy siedząc w CKR ślepi. Ciekaw jestem co bys dobry człowieku napisał jakby coś się stało zawodnikowi, kibicowi że co ?? ORGANIZATOR WINNY. Jak będziesz na moim miejscu może już w przyszłym roku to drugi przejazd puścisz no bo wiesz więcej niż wiedzą osoby tym kierujące.

Jest mi przykro, że odcinek który był bardzo ważny dla rajdu musiałem SWOJĄ decyzją odwołać (a jak sie nie mylę musiałem zrobic to pierwszy raz) ale uważam, że postąpiłem słusznie bo .......
Cóż rajd z pozycji kibica wygląda inaczej niż z pozycji CKR - (choć byłem widziany w samochodzie na trasie :-) -

PS. mam jeszcze Brata - Piotrka który jedzie w samochodzie funcyjnym i jest na rajdzie szefem zabezpieczenia więc nie moge być w dwóch miejscach mimo tego że pan dobry człowieku mnie tam widział.

PS2. nie będę wchodził dalej w polemikę z Panem więc niech Pan mi nie odpisuje na to co napisałem.

Pozdrawiam!
Jutro kolejny mega trudny dzień - ale już na szczęście ostatni jako dyrektor więc oby szczęśliwy !!
"czasem życie powoduje, że nabierasz dystansu do niego - i zaczynasz żyć chwilą"
Marek Kisiel
N1

Postprzez toras » niedziela, 7 lip 2013, 00:02

Przygoda Gagackiego i Kołtuna na OS4:
http://www.youtube.com/watch?v=i-tq0lP90Vw

Relacja video z I etapu Rajdu Karkonoskiego:
http://www.youtube.com/watch?v=q77rw57yI2w
---
Arek 'Toras' Torski
http://www.rallynews.pl
http://lubietorobic.pl
http://rajdyfilm.pl - pełnometrażowy film dokumentalny o rajdach samochodowych
toras
N1

Postprzez holek1987 » niedziela, 7 lip 2013, 09:56

Chciałem zwrócić uwagę na odcinek Karpacz, a dokładnie jego początek czyli miejscowość Zachełmie. Jak wiadomo mieszkańcy na czele z sołtysem byli strasznie przeciwni, aby rajd jechał przez ich miejscowość, a powodem tego był nowy asfalt. Organizator zabezpieczył cięcia workami z piaskiem i oponami czyli nuda jazda na około typowa torówka. I wszystko byłoby ok gdyby nie zachowanie wsi i sołtysa głównie, którzy na swoim profilu na facebooku dodawali zdjęcia w trakcie trwania odcinka i tuż po, to jest po prostu żałosne. Kilogramy bezsensownych zdjęć rzekomo zniszczonego pobocza, wyrw i innych uszkodzeń asfaltu po którym dzień w dzień jeżdżą ciężarówki z drewnem z lasu, autokary z turystami i jak przyznają się niektórzy uczciwi mieszkańcy sami tną zakręty. Zdjecia są strasznie wyolbrzymione, niesprawiedliwe i po prostu żałosne jak np. foto załogi uderzającej w opony które wpadaja do rowu, następnie zdjęcie tych opon w rowie po czym foto safeciarza wyciągającego te opony i wreszcie zdjęcie opon na właściwym miejscu z żałosnymi komentarzami autora. Przesyłam link do tych zdjęć i pokazuję jaka wredota jest w narodzie i jaka krzywda nieuzasadniona niektórym się dzieje. Żal.pl i tam to powinno się znaleźć...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... e=1&ref=nf
Trzymam ptaka za Lubiaka, a ja jaja za Kuzaja :)
holek1987
N3

Postprzez nick555 » niedziela, 7 lip 2013, 10:24

Rozumiem sprzeciw, rozumiem, że ludzie mogą nie chcieć rajdu. Trzeba ogarnąć kury, koty i inne zwierzęta :)
Ale zdjęcia są po prostu żenujące, pierwszy większy deszcz, zmyje 3/4 śladów całego rajdu...
Skupuję stare radzieckie zegarki. Jak coś masz niepotrzebnego, zapraszam, może się dogadamy.
nick555
A6

Postprzez wanderer » niedziela, 7 lip 2013, 11:17

Ale głupi ci ludzie. A najlepsze jest zdjęcie z korzeniem wrośniętym w asfalt. :D
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=506839442722730&set=a.506831546056853.1073741835.145855302154481&type=3&theater
wanderer
A6

Postprzez rmiko » niedziela, 7 lip 2013, 11:38

Z tego co wyczytałem na tym profilu to tylko ok 1/3 wsi jest przeciwko.
http://www.facebook.pl/rajdmikolowski
http://www.rajd.mikolow.pl
rmiko

Postprzez wojtasm461 » niedziela, 7 lip 2013, 11:47

A wracając do rajdu i wyników to rozczarowany jestem troszkę postawą Bębnów i Oleksowicza. :roll:
Parę sezonów w Mistrzostawch Europy a gość się sciga na równo z ..... Kołtunem,no cóż myślałem przed sezonem że raczej na każdym rajdzie będzie pudło.
https://www.facebook.com/legacyrally
wojtasm461
N3

Postprzez CZUCZU » niedziela, 7 lip 2013, 14:59

Wiecie co a ja ludzi rozumiem. Czekają latami by ktoś łaskawie wylał im asfalt i nagle wpadają kierowcy i psują to.
Niestety coraz cześciej tak będzie - ograniczą kasę z ue na drogi i będzie to standard, że ludzie będą protestować.
http://www.czuczu.estrefa.pl

Głośno i bokiem na przednich łapach..
CZUCZU
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP