Rajd Arłamów

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: 1. Rajd Zimowy Arłamów

Postprzez viper » poniedziałek, 24 lut 2014, 18:53

rallyfanatyk napisał(a):I teraz zasadnicze pytanie czy warto lecieć 560km na Rajdzik czy odpuścić :? Cholera 1 Runda mistrzostw Polski 1 nowy rajd w kalendarzu zupełnie nowe odcinki :)

Dla prawdziwego fanatyka pewnie warto :D
viper
S2000

Postprzez Hubertos » poniedziałek, 24 lut 2014, 19:42

Na pewno walka w czołówce sporo może wynagrodzić, małe odległości pomiędzy OSami pozwalają na zobaczenie wielu odcinków. Jeśli ktoś nie planuje koczowania w jednym miejscu przez cały dzien, to raczej warto się wybrać.
Hubertos
A6

Postprzez SOKÓŁ » poniedziałek, 24 lut 2014, 20:19

viper napisał(a):
rallyfanatyk napisał(a):I teraz zasadnicze pytanie czy warto lecieć 560km na Rajdzik czy odpuścić :? Cholera 1 Runda mistrzostw Polski 1 nowy rajd w kalendarzu zupełnie nowe odcinki :)

Dla prawdziwego fanatyka pewnie warto :D

Viper będziesz na rajdzie? I tak z Ciekawości ile masz do Arłamowa?? Jak byś musiał przebujać 1500km w dwie strony dla 45 ekip gdzie pewnie po pierwszym dniu będzie 30 to byś 3 razy pomyślał przed napisaniem to raz.A dwa popatrz że nie wszyscy mają urlop tak hop-siup,jak mam wziąć 2 dni wolnego żeby zobaczyć kilka aut to też się odechciewa już na samym starcie :wink:
SOKÓŁ
A6

Postprzez SOKÓŁ » poniedziałek, 24 lut 2014, 21:12

peugeot napisał(a):SOKÓŁ czasami pomyśl zanim spłodzisz posta,wiesz co oznacza określenie "prawdziwego fanatyka"użyte przez użytkownika Viper.Jeżeli nie to poniżej wyjaśnienie,zwłaszcza chciałbym ,ażebyś przeczytał ze zrozumieniem pogrubiony tekst.Miłej lektury.

Fanatyzm (łac. fanaticus - zagorzały, szalony) – postawa oraz zjawisko społeczne polegające na ślepej i bezkrytycznej wierze w słuszność jakichś poglądów politycznych, religijnych lub społecznych. Przejawem fanatyzmu jest skrajna nietolerancja wobec przedstawicieli odmiennych poglądów.W odniesieniu do różnych sytuacji (np. określając kibiców mianem "fanatycznych") określenie "fanatyk" może mieć mniej pejoratywny lub nawet pozytywny wydźwięk. Używa się wtedy skrócenia "fan". Oznacza ono wtedy zagorzałość, oddanie jakiejś idei, gotowość poświęcenia się dla niej.Różnica między fanem a fanatykiem jest taka, iż pomimo ogromnego zainteresowania daną sprawą, zachowanie fanatyka pogwałca normy społeczne, a fana - nie.Po raz pierwszy określenia fanatici użyto wobec kapłanów bogini Bellony w Rzymie

Kolego przestań się do mnie dopierdalać kolejny raz z łaski swojej i skup się na rzeczach ważnych i ważniejszych :!: Jeżeli będziesz w Arłamowie to możemy się wymienić numerami telefonów i wyjaśnimy sobie sprawę fanatyka oraz rozróżnimy koszulkę od bluzy (pierwszy przypadek) Dla mnie nie ma problemu przejechać Polski żeby być na rajdzie podobnie jak na Świdnickim,Karkonoskim itd. Możesz być pewien że byłem na większej ilości rajdów niż ty sprzedałeś na tablicy kartek z autografami w kosmicznych cenach,więc wyluzuj i czytaj ze zrozumieniem :!:
SOKÓŁ
A6

Postprzez viper » poniedziałek, 24 lut 2014, 21:33

SOKÓŁ napisał(a):Viper będziesz na rajdzie? I tak z Ciekawości ile masz do Arłamowa?? Jak byś musiał przebujać 1500km w dwie strony dla 45 ekip gdzie pewnie po pierwszym dniu będzie 30 to byś 3 razy pomyślał przed napisaniem to raz.A dwa popatrz że nie wszyscy mają urlop tak hop-siup,jak mam wziąć 2 dni wolnego żeby zobaczyć kilka aut to też się odechciewa już na samym starcie :wink:

Są kibice i zawodnicy. Jedni i drudzy maja "swoje zadania "ale powiem ci tak. Ja wolałbym byc fanatycznym kibicem niż fanatycznym zawodnikiem, bo wiele nerwów i pieniędzy bym zaoszczedzil :). Łatwiej jednak wziąć 2 dni na kibicowanie niż 4-5 na rajdowanie będąc zawodnikiem i worek pieniędzy od gęby odjety.

Natomiast tak poważnie. Ja absolutnie nie krytykuje kogokolwiek pod względem kibicowania czy wyjazdu na rajd, bo każdy ma swoje priorytety. jedni maja bliżej , a inni dalej. Natomiast jest rownież wielu kibiców co jeżdżą nawet za granice , bo tym żyją , a na rajd w Polsce kibicować pojechali by nawet przy 20 zalogach, bo tym sie charakteryzują fanatyczni kibice. Choć oczywiście jak piszesz. Wiadomo, ze im wiecej aut tym lepiej i to nie podlega dyskusji.

akapit usunięty

żółtodziób
Ostatnio edytowano poniedziałek, 24 lut 2014, 21:43 przez viper, łącznie edytowano 1 raz
viper
S2000

Postprzez SOKÓŁ » poniedziałek, 24 lut 2014, 21:40

viper napisał(a):Natomiast tak poważnie. Ja absolutnie nie krytykuje kogokolwiek pod względem kibicowania czy wyjazdu na rajd, bo każdy ma swoje priorytety. jedni maja bliżej , a inni dalej. Natomiast jest rownież wielu kibiców co jeżdżą nawet za granice , bo tym żyją , a na rajd w Polsce kibicować pojechali by nawet przy 20 zalogach, bo tym sie charakteryzują fanatyczni kibice. Choć oczywiście jak piszesz. Wiadomo, ze im wiecej aut tym lepiej i to nie podlega dyskusji.

No właśnie o to mi chodzi że harmonogram jest kiepsko pomyślany + do tego mała ilość załóg co daje więcej minusów niż plusów dla ludzi np.z Dolnego śląska,Wielkopolski czy Pomorza,ale w tym wypadku liczą się priorytety i trzeba jechać nawet jak by ten rajd miał wyglądać jak ubiegłoroczny Dolnośląski który był leciutkim "niewypałem"
Mam nadzieję że już od kolejnej rundy jakoś to będzie wyglądać :wink:
SOKÓŁ
A6

Postprzez viper » poniedziałek, 24 lut 2014, 21:46

SOKÓŁ napisał(a):No właśnie o to mi chodzi że harmonogram jest kiepsko pomyślany + do tego mała ilość załóg co daje więcej minusów niż plusów dla ludzi np.z Dolnego śląska,Wielkopolski czy Pomorza,ale w tym wypadku liczą się priorytety i trzeba jechać nawet jak by ten rajd miał wyglądać jak ubiegłoroczny Dolnośląski który był leciutkim "niewypałem"
Mam nadzieję że już od kolejnej rundy jakoś to będzie wyglądać :wink:

oczywiście ze harmonogram to lipa bo każdy chciałby rajd sobota, niedziela i 100 aut, ale właśnie prawdziwie oddani fani jadą wszędzie :D , a reszta niech robi jak im pasuje.
viper
S2000

Postprzez TITISE » poniedziałek, 24 lut 2014, 23:34

Panowie spokój.. zapomnieliście że w Polsce rajdy nie są dla kibiców a dla działaczy żeby się nachapali $$$, dla tego ja na ten obleśny Arłamów nie jadę :D
TITISE
N3

Postprzez żółtodziób » wtorek, 25 lut 2014, 00:10

@ peugeot - kolego drogi, niedawno gościliśmy tutaj jednego takiego, który kreował podobne problemy jak wtej chwili Ty odnośnie słowa fanatyzm. Co chwila przychrzaniał sie do innych o jakieś kompletnie nieistotne pierdoły. Efekt jest taki, że już go z nami nie ma. To nie jest żadna pogróżka tylko przykład na to,do czego prowadzi tego typu nadgorliwość.

To nie jest forum polonistyczne, przekaz SOKOŁa był całkowicie jasny, nawet jeśli określenie "fanatyk" jest pejoratywne. Nie widzę podstaw, żeby pisać z tego powodu wykłady, które oprócz tego że nie wnoszą nic do tematu to są przede wszystki irytujące. Na chwilę obecną usunąłem wszystkie Twoje wpisy na ten temat jak również odpowiedzi i komentarze pozostałych kolegów (niektóre posty SOKOŁa w całości i część postu vipera). Nikt póki co nie dostaje żadnego oficjalnego ostrzeżenia, ale prośba, żeby następny raz wrzucić na luz, bo jeszcze trochę a by poszło "na noże".
żółtodziób
A8

Postprzez peugeot » wtorek, 25 lut 2014, 00:18

????????????????????????
Ostatnio edytowano wtorek, 25 lut 2014, 16:12 przez peugeot, łącznie edytowano 1 raz
GADŻETY RAJDOWE I NIE TYLKO http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1VWN
Peugeot 407 HDi 2.0 136KM '04
Peugeot 306 XR 1.4 75KM '96
peugeot
N2

Postprzez SOKÓŁ » wtorek, 25 lut 2014, 13:14

SOKÓŁ
A6

Postprzez RALLYjupik26 » wtorek, 25 lut 2014, 13:14

http://www.youtube.com/user/RALLYjupik26?feature=mhee
RALLYjupik26
N3

Postprzez bercik » wtorek, 25 lut 2014, 13:15

Na stronie pojawiły się listy. Przykro na to patrzeć :(
bercik
A5

Postprzez sebaWRC » wtorek, 25 lut 2014, 13:15

No i wszystko jasne.Arłamów bez Kajta.Grzyb jednak S2000,Lubiak Evo X,brak Bębenków.Cieszy powrót Kramarczyka.

Ogólnie lista słabiutka...Fakt,że w czołówce będzie ciekawie,ale rajd chyba wyłącznie dla pobliskich kibiców.
Ostatnio edytowano wtorek, 25 lut 2014, 13:17 przez sebaWRC, łącznie edytowano 1 raz
www.youtube.com/user/kajto13
www.facebook.com/DominikaMorkaPhotography
sebaWRC
A5

Postprzez Jarek55511 » wtorek, 25 lut 2014, 13:16

16. 4łapów w tym 7 R5/S2000 i R4. No o 1 w proto. Jak Oleksowicz zaliczy pełen sezon to będzie min.dwa proto w RSMP. Lubiak jednak Evo X :?:
Jarek55511
S1600

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP