przez żółtodziób » środa, 2 kwi 2003, 19:37
no cóż, jego sprawa jak woli ośkę, ale nikt mi nie powie ze w polskich realiach i realiach światowych S1600 jest bardziej rozwojowe od N4. Nie czytałem jeszcze najnowszego WRC, ale skoro sam powiedział że wolałby S 1600 od N4 to może bardzo przypasiła mu ośka i może będzie chciał ośką zawojować wyżej. Inna sprawa że niedawno (nie pamiętam gdzie, ale chyba w Auto Sporcie)czytałem zupełnie inną wypowiedź Adamusa, mówił że ten sezon chciałby przejeździć Lancerem i że tak prawdopodobnie będzie. Może po prostu chłopak kombinuje jak się na cały sezon zahaczyć do zawodowego zespolu, w którym nie będzie musiał troszczyć się ani o sponsorów, ani o sprzęt ani o swoje gaże. Prywatny albo wypożyczony skąś misiek oznacza że każdorazowo trzeba kołować na niego kasę, trzeba uważać zeby go nie rozbić za mocno bo część kosztów mimo ubezpieczenia ponosi zawodnik, a raczej jego sponsorzy co nie sprzyja ich utrzymaniu, czasem trzeba jeszcze dokładać do interesu z własnej kieszeni. Tutaj jest zespół który oferuje auto, całą logistykę, wynagrodzenie i oczekuje tylko wyników. W tej chwili w N4 nie istnieje żaden taki zespół , wcześniej był tylko Mocne RT który wystawiał Nkę tylko Turasowi i Fortuna-Karotka. Może o to chodzi w całej tej zabawie, może znowu zwyciężyła prosta ekonomia.