Rajd Śląski

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez WAPNO » piątek, 5 wrz 2003, 17:09

Wrocliem wlasnie ze szkoly, patrze a tu pierwszy w S1600... Kosciuszko :schock: . Wielki respect, juz w tamtym roku mowilem ze z niego beda ludzie :)
WAPNO
A6

Postprzez Kruk » piątek, 5 wrz 2003, 17:12

Gorsze wyniki Gabrysia na OS8 i OS9 spowodowane są problemami z samochdem (upaliła się jedna świeca).

Nie jadą już:
Górny / Peugeot 106 Rally OS6
Guzek / Peugeot 206 OS7
Pawlus / Fiat CC Sporting OS7
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Postprzez +RAFAŁ+ » piątek, 5 wrz 2003, 17:28

Grzyb ma okolo minuty straty do Kościuszki wiec jeszcze może go dojść. Nie wiadomo jeszcze czy Junior wytrzyma napiecie i nie popelni jakiegosc bledu. Nie wiadomo tez, czy Grzyb w poscigu takze nie popelni bledu. Wszystko wyjasni sie jutro.
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez Kruk » piątek, 5 wrz 2003, 17:32

Masz rację, +RAFAŁ+ prorocze słowa :wink:
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
Kruk
A6

Postprzez Kruk » piątek, 5 wrz 2003, 17:43

Jedyna kobieta startująca w RPP - Julia Urbaniak przy odrobinie koncentracji i wysiłku, całkiem realnie ma szanse wyprzedzić :o w klasyfikacji generalnej :oops: Tomasza Płaczka startującego :shock: dużo mocniejszą skodą fabią zgłoszoną w A8. :D :D :D
Powodzenia, byle po czarnym, trzymam kciuki za sukces. :!:
To córka mojego kolegi.
Kruk
A6

Postprzez krzychd » piątek, 5 wrz 2003, 18:05

Dlaczego Grzyb mam taką stratę?
Z SMS-ow wynika, ze Grzyb ma 19 sekund przewagi nad Kosciuszko, a tutaj jest co innego?
KRzychd
krzychd
N3

Postprzez Kruk » piątek, 5 wrz 2003, 18:49

Zobacz wyżej - dostał 2 minuty kary. :roll:
To córka mojego kolegi.
Kruk
A6

Postprzez żółtodziób » piątek, 5 wrz 2003, 19:01

Spoko, Grzyb jeszcze może dojść Młodego. Prędzej Juniorowi puszczą nerwy, ale jeśli obroni pierwszą lokatę to respect...
żółtodziób
A8

Postprzez Wilu » piątek, 5 wrz 2003, 19:06

owszem macie rację, jeżeli wytrzyma ale dziś Grzyb uzyskał ok. 19 sekund przewagi. owszem oesy były pzmotowskie ale zawsze. strata jest za duża jak na czystą jazdę.
Wilu
N4

Postprzez sumo » piątek, 5 wrz 2003, 19:08

wrocilem z oesow i bylo super. Seriws SMS Michelin mial jakies klopoty.. o cienko cienko.
Jutro pracuje na mecie STOP oesu Bzie :(
Bylo fajnie, nie mam sil pisac he pozdro
sumo
N4

Postprzez tomas » piątek, 5 wrz 2003, 19:14

brawa dla Michała. jechał dzisiaj bardzo dobrze. zobaczymy czy jutro będzie równie dobrze, jeśli tak to jest szansa na pierwszy sukces młodego Kościuszki. co do sprawy Czopika to może być tak, że troszeczkę odpuszcza, wie, że z Leszkiem nie ma szans walczyć jak równy z równym, stara się również trzymać dystans do czołówki Nki, wedłóg mnie nie chce niepotrzebnie ryzykować bo tytuł jest blisko, ale jednocześnie Frycz też jest blisko :) jutro będzie ciekawie.
tomas
A5

Postprzez wartek » piątek, 5 wrz 2003, 20:28

a ja jak dostawalem smsy to myslalem ze Grzyb jedzie swoje a Junior bardzo ladnie, fakt jedzie bardzo ladnie, traci po kilka sekund na odcinku, tylko ta jego przewaga nie naturalna byla ;)
widac zdobywa doswiadczenie bo juz Jurczaka kroi, i stosunkowo malo traci do Grześka, byly jakies problemy z serwisem i nie wiem czemu na autoklubie (przynajmniej pare godizn temu) w wynikach Grzyb ani przez chwile nie byl na prowadzeniu ;)
ale fakt jest faktem ze junior ladnie jedzie i zycze mu zwyciestwa, zeby nie bylo ze do JWRC pojdzie zupelnie bez wynikow ;)
wartek
N2

Postprzez Hultay WRC » piątek, 5 wrz 2003, 22:00

Jak zobaczyłem Kościucha na prowadzeniu to się ucieszyłem bo podobnie jak WAPNO liczyłem na niego już jakiśczas temu. Widać jak bardzo ważne jest doświadczenie, a jak wiadomo trasy są nowe i nieznane. Fantastycznie jedzie Frycz: pogania Czopika, ale by było gdyby... :roll: no ale nie będę zapeszać bo stanie się tak jak na Raezsowskim. Liczę, że będzie wysoko i że się w końcu ludzie odsponsoringu na nim poznają :roll: . Mam taką nadzieję bo się talent nie może zmarnować on ma w sobie to coś co sprawia że nigdy nie jest na przegranej pozycji. Swieć Panie nad Jego osobą (i budżetem oczywiście :wink: )
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez !ADI! » piątek, 5 wrz 2003, 23:32

Nie wiem czy was też to spotkało. Ale między przejezdami, to jest 15 min po przejeździe aut zamykających, safeciarze sypią textami"Dyrektor rajdu zakazał kożystania z asfaltu, proszę iść poboczem".
Wiem, że chcą mieć tam rajd, ale nie przesadzajmy. Nawet na Barumie czy Finlandii tak "krótko" nie trzymali kibiców. Przecie w tedy niby to nie jest trasa OSu i obowiązuje tam normalny ruch. To co szkodzi iść po drodze. Przecie wiadomo, że jak A,B,C pojadą to każdy zajmie bezpieczne miejsce.

A co do trzymania krótko. To wiecie co mi się nie podoba w organizacji rajdu? Safeciarze pilnują czy stoi się za taśmą ale tylko do 20-25 auta. Potem samowolka. W ogóle to byłem przerażony [a może rozwalony:)] głupotą safeciarza, a może policjanta, który pilnował taki lewy zakręt na 9OSie. Otóż przed zakrętem była prosta, którą poprzedzała partia szybkich łuków. A co na przedłużeniu prostej? Oczywiście jedna taśma!!! Ale to nic. Najlepsze było, że od razu za nią stały dzieci a z nimi stał ojciec. A kiedy powiedziałem, że to bardzo niebezpieczne miejse (nie do niego, tylko tak dosyć głośno) to ten ojciec się zaśmiał!!!! PARANOJA. Było to dokładnie w miejscu gdzie Płaczek zmieniał koło. Gustav i może fly_ mogą to potwierdzić!!! No tragedia. Jakby tam auto wypadło to 4 dzieci na szybie!!!

Wniosek z tego taki:
1)tubylcy "zawsze" mają rację
2)debil nie powinien być safeciarzem
3)safeciarze, nie zdają sobie sprawy, że o wiele większe niebezpieczeństwo niosą auta w niższych klasach. Tam zwykle kierowcy są mniej dośwaidczeni. To nei jest zasada ale pomijając Kuziego, to kierowcy w wyższych klasach popełniają mniej głupich błędów niż Ci w niższych. Jak już coś to może niosą takie samo niebezpieczeństwo. A zwykle ignoruje się ich ponieważ osiągająmniejsze prędkości. To NIEDOPUSZCZALNE

To są moje wnioski i mam nadzieję, że ktoś podzieli się ze mną swoimi spostrzeżeniami na temat zabezpieczenia. Po za tym jest COOL
!ADI!
S1600

Postprzez WAPNO » sobota, 6 wrz 2003, 09:20

No niestety czesto tak jest, ze safeciarze stawiaja ludzi w miejscach niebezpicznych, a tych bardziej bezpiecznych nie. Jako przyklad moege podac Sniezke 2002. Prawy 90 w Karpnikach, chcialem stanac w rowie po wewnetrznej, gdzie i tak nikt nie cial bo to byl za gleboki row :). W koncu tam stanalem, ale po dlugich dyskusjach z policjantem. A on gdzie ustawil ludzi? No oczywiscie na przedluzeniu prostej. Maluch juz malo co tam nie wlecial na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo :).
WAPNO
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP