25 Rajd Dolnośląski

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: 25 Rajd Dolnośląski

Postprzez Yrtat » wtorek, 6 paź 2015, 16:41

Wygląda że wszystko jest ok :)
Yrtat
A5

Postprzez andrew88 » wtorek, 6 paź 2015, 19:54

alex555 napisał(a):71 Zgłoszeń, zaskakuje brak Oleksowicza ...

Ponoć ma pojechać jakiś rajd za granicą (du Valais lub Waldviertel?) i Arłamów też odpuszcza. A Jurecki czemu się przesiadł z Fiesty R2T aż do Astry, zamiast do Fiesty R2 lub C2R2? Kłopoty z budżetem?
Szukam wolnego miejsca na europejskie rundy WRC. Oprócz Szwecji i Walii.
andrew88
A6

Postprzez luxxx » wtorek, 6 paź 2015, 20:18

andrew88 napisał(a):
alex555 napisał(a):71 Zgłoszeń, zaskakuje brak Oleksowicza ...

Ponoć ma pojechać jakiś rajd za granicą (du Valais lub Waldviertel?) i Arłamów też odpuszcza. A Jurecki czemu się przesiadł z Fiesty R2T aż do Astry, zamiast do Fiesty R2 lub C2R2? Kłopoty z budżetem?

Olekowicz chyba stwierdził, że jest za słaby i pojedzie za granice ( gdzie będzie jeszcze słabszy ) A co do Jureckiego, czym by nie jechał i tak będzie szybszy, bo to takie szybki kierowca "zapierda**cz" :D

Jurecki ognia !
To je RALLY !
luxxx
N3

Postprzez Yrtat » wtorek, 6 paź 2015, 22:30

Wypowiedź Oleksowicza na FB:
"Jak już wielu z Was zauważyło nie ma nas na liście zgłoszeń do Rajdu Dolnośląskiego. Niestety nie pojawimy się również podczas wieńczącego sezon Rajdu Arłamów. Tę trudną decyzję podjąłem przede wszystkim z powodu licznych obowiązków zawodowych. Dodatkowym argumentem były m.in. niejasne i w moim przekonaniu krzywdzące decyzje ZSS podczas ostatnich dwóch rajdów, których konsekwencją było pozbawienia nas bonusowych punktów za Powerstage.
Wiem, że wielu z Was może być rozczarowana moją decyzją ale w obliczu całej sytuacji nie znajduję motywacji do dalszego udziału w pozostałych rundach RSMP 2015. O dalszych planach i ewentualnych startach w innych zawodach będę informował na bieżąco."
Yrtat
A5

Postprzez luxxx » wtorek, 6 paź 2015, 22:35

Yrtat napisał(a):Wypowiedź Oleksowicza na FB:
"Jak już wielu z Was zauważyło nie ma nas na liście zgłoszeń do Rajdu Dolnośląskiego. Niestety nie pojawimy się również podczas wieńczącego sezon Rajdu Arłamów. Tę trudną decyzję podjąłem przede wszystkim z powodu licznych obowiązków zawodowych. Dodatkowym argumentem były m.in. niejasne i w moim przekonaniu krzywdzące decyzje ZSS podczas ostatnich dwóch rajdów, których konsekwencją było pozbawienia nas bonusowych punktów za Powerstage.
Wiem, że wielu z Was może być rozczarowana moją decyzją ale w obliczu całej sytuacji nie znajduję motywacji do dalszego udziału w pozostałych rundach RSMP 2015. O dalszych planach i ewentualnych startach w innych zawodach będę informował na bieżąco."

Cofam co napisałem, ma chłopak jaja !

Moja wina, moja bardzo wielka wina...
To je RALLY !
luxxx
N3

Postprzez żółtodziób » wtorek, 6 paź 2015, 23:59

@ luxxx - odbierz PW.
żółtodziób
A8

Postprzez piguła » środa, 7 paź 2015, 09:26

Oleksowicz kompletnie się zagubił ostatnio, jak w zeszłym sezonie jeszcze jako tako to wyglądało tak ten sezon jest kompletną klapą w ich wykonaniu,nie podpinał się pod chłopaków,zero progresu,nie dziwi mnie decyzja o odpuszczeniu końcówki sezonu,po co się męczyć.
piguła
N3

Postprzez SOKÓŁ » środa, 7 paź 2015, 10:29

piguła napisał(a):Oleksowicz kompletnie się zagubił ostatnio, jak w zeszłym sezonie jeszcze jako tako to wyglądało tak ten sezon jest kompletną klapą w ich wykonaniu,nie podpinał się pod chłopaków,zero progresu,nie dziwi mnie decyzja o odpuszczeniu końcówki sezonu,po co się męczyć.

Co by nie było ale ma plusa że w prasówce uwzględnił wałki ZSS-u bo co dały listy na pokazówkę jak i tak wszyscy są grzeczni i uformowani w szyk w drodze na Dolny Śląsk :lol:
SOKÓŁ
A6

Postprzez hawiart » środa, 7 paź 2015, 13:42

Z racji chęci obejrzenia jak co roku rajdu na żywo będę wdzięczny za info gdzie warto podjechać w sobotę z serwisem oraz niedzielę.

Mapki przejrzane ;) Sobota objazdowo do zrobienia, niedziela też :)

Może ktoś ma zaznaczone ciekawe partie i się podzieli by nacieszyć oczy. 8)

Plan

Sobota:

Radkowska Perła

Serwis Zieleniec

Scinawka2/Bobrowniki2 - na dwa po serwisie się nie na nie lubię gonić wolę przejść się po odcinku :) Świeże powietrze i te sprawy ;)

Niedziela:

Sokołówka 1

Kolonia Gaj 1

Huberek 2

Power Stage

Gdzieś pomiędzy pewnie Orlen Boguszyn - dla klimatu :)

Każdą sugestię rozpatrzę :)
hawiart

Postprzez viper » środa, 7 paź 2015, 15:28

luxxx napisał(a):
Yrtat napisał(a):Wypowiedź Oleksowicza na FB:

Cofam co napisałem, ma chłopak jaja !

Moja wina, moja bardzo wielka wina...

jakie jaja.
Ma po prostu wszystko w nosie, bo go najzwyczajniej stac na to. Jezdzi za swoje a wlasciwie ojca pieniazki to co mu kto zrobi. Dobrze ze zaznaczyl temat ale w jego sytuacji bohatera bym z niego nie robil. mialby sponsorow i umowy z nimi po podpisywane na grube tysiace to by siedzial cicho i dokonczyl sezon. Co nie oznacza oczywiscie ze wszystko bylo w porzadku. Grzyb po czesci ma racje. Czy ktos widzial zeby jakis wynik meczu zostal zmieniony po koncu meczu. Zawodnicy i tak sa wlepszej sytuacji bo sami moga napisac protest po ogloszeniu wynikow prowizorycznych. Tylko tego nie zrobili, bo ktos w zespole dal ciala i nie przypilnowal tego.
viper
S2000

Postprzez bobej » czwartek, 8 paź 2015, 09:10

Może nie w temacie Dolnośląskiego, ale dla tych co chcieli w sobotę do południa oglądać Rally Sudety :

https://www.facebook.com/#!/CzeskieRajd ... =3&theater

KTOŚ nie wyraził zgody na przebieg odcinka po stronie polskiej...
bobej

Postprzez alex555 » czwartek, 8 paź 2015, 09:51

bobej napisał(a):Może nie w temacie Dolnośląskiego, ale dla tych co chcieli w sobotę do południa oglądać Rally Sudety :

Gdyby miał się odbyć tydzień wcześniej lub tydzień poźniej to na bank by się odbył...
alex555
N2

Postprzez Baca » czwartek, 8 paź 2015, 10:07

viper napisał(a):Grzyb po czesci ma racje. Czy ktos widzial zeby jakis wynik meczu zostal zmieniony po koncu meczu.

Ja widziałem, ale takich osób jest pewnie mnóstwo. Na boisku wygrywasz, a później walkower z różnych powodów. Można podać wiele przykładów z rozgrywek krajowych i międzynarodowych. Takie rzeczy dzieją się nie tylko w piłce. Zimowe Igrzyska Olimpijskie w Calgary w 1988 r., mecz hokejowy Polska-Francja. Wynik końcowy 6:2, później Polacy tracą zdobyte punkty i bramki. Do historii przeszło więc 0:2.

Do tego dochodzą błędy sędziów. W 1994 r. w meczu Bayern - Norymberga została uznana bramka, której nie było (https://www.youtube.com/watch?v=V8JlOJdSAUo - sytuacja od 2:08, słabsza jakość). I co? Powtórzony mecz. W tym roku UEFA nakazała powtórzyć końcówkę meczu (więcej na: http://sport.tvn24.pl/pilka-nozna,105/u ... 31902.html).

Jeszcze inny przykład, choć to nie był mecz. Walka Tyson - Gołota. Wyniku i przebiegu starcia raczej nikomu nie trzeba przypominać. Później uznano walkę za nieodbytą.
Baca
A5

Postprzez Motulski » czwartek, 8 paź 2015, 10:49

alex555 napisał(a):
bobej napisał(a):Może nie w temacie Dolnośląskiego, ale dla tych co chcieli w sobotę do południa oglądać Rally Sudety :

Gdyby miał się odbyć tydzień wcześniej lub tydzień poźniej to na bank by się odbył...

:D :twisted:

Co Ty, to tylko kolejny zbieg okoliczności...
http://oesrecords.pl/rajdy/
Motulski
A5

Postprzez żółtodziób » czwartek, 8 paź 2015, 12:00

@ Baca - przykład z powoływaniem się na mecze jest oczywiście chybiony i masz rację, ale w sytuacji Grzyba reszta zawodników miała określony czas na złożenie protestu i nikt nie wpadł na to ,żeby wziąć kasę i takowy protest złożyć. Prawdopodobnie dlatego,że taki protest zostałby rozpatrzony negatywnie, ponieważ w świetle obowiązujących wtedy, a później pośpiesznie "wyprostowanych" przepisów ZSS nie mógł podjąć innej decyzji. W tym sensie Grzyb ma rację, choć argumentuje to w chybiony sposób. Prawo po prostu nie powinno działać wstecz (choć zdarza się, że działa), a jesli już to na korzyść oskarżonego. Tę zasadę wymyślono dawno temu i w cywilizowanych krajach wszyscy starają sie jej trzymać, bo mimo wad jest to zasada optymalna. Nawet jeśli zostaje w przepisach znaleziony i wykorzystany ewidentny fakap to nie można tworzyć niebezpiecznego precedensu. Powiedzmy,ze zdarzy się sytuacja, że ktoś znajdzie jakąś legalną przewagę techniczną, która będzie nieosiągalna dla innych. Będzie wygrywał rajdy, aż w końcu ktoś w PZM stwierdzi, że tak nie może być i zdelegalizuje ową modyfikację, ale anuluje wszystkie dotychczasowe osiągnięcia zawodnika, który z tej przewagi korzystał. Właśnie dlatego lepiej jest przepuścić taki przypadek jak Grzyba, nie ma znaczenia,że przepis na którym skorzystał był nieprzemyślany, skoro dostał punkty zgodnie z obowiązującymi przepisami to nie wolno tworzyć groźnego precedensu. Stało się to trudno i moim zdaniem pozostali zawodnicy powinni się z tym pogodzić i jeśli chcą kierować do kogoś pretensje to do ludzi, którzy stworzyli wadliwe przepisy. Domagać się wobec nich konsekwencji w postaci odsunięcia od tak odpowiedzialnych zadań. I sorry, ale nikt nie miał jaj wskazać palcem winnego zaistniałej sytuacji, a przekaz do mediów poszedł taki, że GG niezasłużenie zdobył punkty. Jeszcze raz powtórzę, że tłumaczenie Grzyba mi się nie podoba. ze to zawsze on był pokrzywdzony a teraz wreszcie na czymś skorzystał - to nie ma znaczenia, sprawiedliwość nie polega na tym,ze jak mi żule ukradną portfel to ja go mam prawo buchnąć komuś innemu. niemniej jednak w tej sytuacji wynik powinien zostać utrzymany, a jeśli reszta zawodników chce faktycznej sprawiedliwości to niech nie kwęka ogólnikowo tylko zaprotestuje zbiorowo przeciwko konkretnym osobom, które takie fakapy tworzą i za co biorą pieniądze.
żółtodziób
A8

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP