Sebekrally napisał(a):denzel:
Naucz się czytać ze zrozumieniem lub się nie udzielaj!!! Nigdzie nie napisałem, że Sołek jest amatorem umniejszając mu czegokolwiek. Gość na codzień robi zupełnie co innego, ba niemoże się posłać nawet do szpitala z powodu dzwona bo mu inwestorzy nie zaufają i ceny tych "paru" akcji które ma spadną z pieca na łeb. Jak już dorośniesz i zaczniesz sam zarabiać to zrozumiesz co znaczy zainwestować w interes gościa, który jest niepewny bo np. 2x w roku ma dzwony które nadają się do hollywood.
Wracając do tematu Kajto mnie pozytywnie zaskakuje
Nazwałeś go amatorem i to kilka postów wyżej. Jeżeli ten gość ociera się o amatorstwo to w Polsce nie mamy żadnego profesjonalnego zawodnika.
Co do inwestorów to tak się akurat składa, że to właśnie Sołowow jest dominującym inwestorem.Sytuacja o której piszesz (powiązanie wycen akcji z wypadkami) mogłaby być prawdopodobna, gdyby był prezesem w którejś ze spółek a nim nie jest. To w dużej mierze on powierza swoje pieniądze w zarządzanie innym (zarządy spółek), sprawując nad tym kontrolę (rada nadzorcza), a nie odwrotnie.
Tak mi przynajmniej tato mówił jak mi dawał kieszonkowe, żebym w przedszkolu z kolegami zagrał w eurobiznes

A Kajetan jedzie swoje i dobrze. Może otworzy niektórym oczy.