Mistrzostwa Czeskie

Dyskusja o startach Polaków w Mistrzostwach Europy - również tych byłych:)

Moderator: SebaSTI

Postprzez hairpin » czwartek, 1 gru 2005, 21:16

miałem na mysli
Valousek Ignis w 2004 / Grzyb Ignis w 2005 / Beres Ignis w 2006
hairpin
A5

Postprzez Mroowa » piątek, 2 gru 2005, 00:00

ile w tym roku złotówek trzeba wybulić na Pradze ? za wstęp ? bo dopiero się dowiedziałem że jest :]
Mroowa
S2000

Postprzez RallyMAN » piątek, 2 gru 2005, 00:09

Mroowa napisał(a):ile w tym roku złotówek trzeba wybulić na Pradze ? za wstęp ? bo dopiero się dowiedziałem że jest :]

rok temu wychodzilo cos 10zł na polskie za wejsciowke...
RallyMAN
A5

Postprzez Mroowa » piątek, 2 gru 2005, 00:25

i to było na rajd czy na jeden OS ? można się później przemieszczać czy już niebardzo ?
Mroowa
S2000

Postprzez RallyMAN » piątek, 2 gru 2005, 16:45

Mroowa napisał(a):i to było na rajd czy na jeden OS ? można się później przemieszczać czy już niebardzo ?

na caly rajd...
RallyMAN
A5

Postprzez Mroowa » piątek, 2 gru 2005, 22:00

Spoko dzięki więc jutro się widzimy "Polaki" w Czechach :D

Oko chyba wszyscy spakowani kto pojechał to pojechał kto nie to ostatnia chwila :]. Do zobaczycha
Mroowa
S2000

Postprzez Mroowa » niedziela, 4 gru 2005, 00:49

Wróciło się z Pragi ale wrażenia zostały :] i wspomnienia. A w przyszłym roku postanawiamy częściej bywać w Czechach :] wszystko zależne od wolnego i funduszy ale na Sumavkę chyba się pociśnie.
A wracając do rzeczy to ...
wyjechaliśmy z domku o godz 5:00 i to była dobra pora droga prosta tylko dopiero w Pradze się z deczka pogubiliśmy ale... to nasz pierwszy raz przez Pragę a jak się dowiedzielismy to na drugim końcu Pragi było:] Ale daliśmy radę :] jak się okazało to chyba było jedyne Sejcento w Pradze. Szybko lookneliśmy w stronę strefy, a że czasu było mało trzeba było szukać jakieś miejscóweczki :] (w między czasie spotkałem kolegę który kryje się pod nickiem hairpin :] )I zaczęła się jazda.RZ 3 Pan w Subarce N12 (00) wymiatał zakręty szedł ostro boczurami :] i to się ceni. Aż przyszedł moment WuRCów :] achhhhh te odgłosy te boki no przepiękna sprawa, tylko zastanawiam się czemu w Polsce niezrobią takiego OSu na dochodzenie przecież to jest poezja :] nieraz niewiadomo gdzie patrzeć. WuRCe i reszta stawki polatała bokami i przerwa do kolejnego przejazdu. Zostaliśmy tylko w tym miejscu bo niechcieliśmy z deczka się kręcić z kumplem ze złamaną nogą :] drugi przejazd RZ 5 To ta sama miejscówka tylko że odcinek szedł w drugą stronę i też się działo oj działo niedość że boczki to jeszcze bączki coprawda nie WuRCe ale miśki było grooobo. A SAFETY całkiem całkiem o nic nieburzyli jak najbardziej spox. Na oglądaniu wiekszych i mniejszych boczków zleciał nam ten odcinek. Ostatnim OSem był RZ 6ale to już był zwykły krótki OS nikt się nie dochodził :] i najmniej mi się podobał tam gdzie stałem :] ale za to przy wjeździe na parking przed serwisem słychać było że ostro bączki kręcili. Po tych 3 OSach udaliśmy się e drogę powrotną do domq ze zwiedzaniem Pragi :] niezaplanowanym :] ale było dobshe trzeba zachować te WuRCe i resztę do przyszłego Sezonu dobrze że wszystko nagrane na kamerkę :]
Za rok również trzeba się pojawić. Niema co żałować że się na "Barbarze" nie było bo tam coś mi się wydaje że było o wiele lepiej. A nawet napewno :] Słychać było gdzieś w tle Polaków :]

P.S.
Czy ktoś z forum jechał białym bodajże SCORPIO na blachach DKL ???

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Mroowa
S2000

Postprzez mwijas » niedziela, 4 gru 2005, 17:48

Mroowa widze ze bylismy na tych samych odcinkach my jechalismy srebnym Lanosem tez sie w Pradze pogubilismy na granicy nasz tez przetrzymali troche dziady wredne ale spokojnie zdazylismy na czas nawet poltora godziny wczesniej zanim sie zaczeli zjezdzac

i rzeczywiscie Subaryna 00 to poezjka i wurce i czerwona evo VIII i Passonen i czerwona stara BMW ni miodzia tak mi sie podobalo i te baczki na koncu pezja super cool wyjazd najlepszy rajd na jakim bylem piloci wyrzucali karki a ayt ierowcy pozdrawiali kibicow Wurce nawet po prostym lecialy bokiem hehe ahh co za wspomnienia co za rajd super atmosfera mnustwo luudzii bardzo dobre zabezpieczenie hehe

za rok tez bedziemy :D

a znacie czeskie strony z galeriami z tego rajdu :?: bo widze ze macie tu jakies fotki na forum a ja tylko na ewr.cz znalazlem a innych za bardzo nie znam jak macie cos ciekawego to pokazcie

a nasza galeria i film tez bedzie wiec jak bedzie gotowa to pokaze :D

Następnym razem używaj opcji EDYTUJ POST :!:
mwijas
N1

Postprzez RallyMAN » poniedziałek, 5 gru 2005, 02:43

Ja wrocilem z rajdu godzinke temu :) nocowalismy w Pradze zeby dzisiaj móc ją zwiedzic a przy tym muzeum zabawek, muzeum techniki i muzeum skody gdzie stoi octavia wrc :) a co do Rajdu to bylismy na RZ1 bo wczesnie bylismy w Pradze, tam bylo spoko, pare boków, potem na Strachov i tam byla jazda :) bok za bokiem... nic dodać nic ująć... tego sie nie da obrac w slowa, to trzeba zobaczyc! :)

Mroowa: Jak masz na Kamerke nagrane to daj znac na moje GG: 1890544 to bys to jakos zgral bo chetnie bym obejzal :)

Ide spac teraz bo padam... moze jutro cos wiecej napisze...
RallyMAN
A5

Postprzez Mroowa » poniedziałek, 5 gru 2005, 10:19

mwijas napisał(a):********
Następnym razem używaj opcji EDYTUJ POST :!:

Wiem wiem tylko że tamten był z piątku :] ale oko poprawie się :D
Mroowa
S2000

Postprzez nowi » poniedziałek, 5 gru 2005, 23:48

Too many photos from 11. Prazsky rallysprint 2005 at http://www.czechrallyeweb.net
nowi
N1

Postprzez hairpin » środa, 14 gru 2005, 19:59

lista zgłoszeń rajdu janner
http://www.iq-jaennerrallye.at/rallye/F ... ye_web.pdf

ciekawostki
- 134 załogi
- Kopecky w Fabi S1600
- Paasonen w Octavi 4x4 ale nie WRC tylko N-4 (czyżby namiastka S2000)
- Stig Blomqvist
- Diego Gonzo!!! Opel Corsa, Italiano, przekozak! kto był na sumavie 2005 ten wie o czym piszę
- Odlozilik w Lancerze Evo VIII
hairpin
A5

Postprzez Mroowa » czwartek, 15 gru 2005, 00:37

Kurcze niestety Czeski sezon przyjdzie dopiero oglądać chyba od Sumavy więc jeszcze troszkę czasu. Ale wybrałbym się na Jaenner :) Lista zapowiada się całkiem ciekawie. WuRCów praktycznie brak ale... może niebędzie tak źle :]
Mroowa
S2000

Postprzez tomi_kl » piątek, 16 gru 2005, 00:42

Ma ktoś wiecej informacji (fotki) o rajdowej octavi 4x4 w N4. Ciekawe czy podebnie sie pod miski?

Brawo dla Valdy :D Został fabrycznym kierowca SUZUKI w sezonie 2006.
tomi_kl
A6

Postprzez Wilu » piątek, 16 gru 2005, 07:02

z tego co wyczytałem na ichniejszych serwisach, chodzi o starą octavkę w wersji n4. auto w żaden sposób nie nawiąże walki z rajdówkami n4. to taka ciekawostka, a rozwiązania przypominają te z leona n4, jak nie są dokładnie te same ...
Leeeszek !
Wilu
N4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polacy w ME