F1 2008

Wszystko co dotyczy królewskiej kategorii wyścigowej

Moderator: SebaSTI

Postprzez Megas WRC » niedziela, 19 mar 2006, 18:24

Ja dzisiaj wstałem wcześnie więc sobie obejrzałem. Mi też szkoda było Raikonena, na pierwszym okrążeniu odpaść... Renault jak zawykle wyśmienicie. Ferrari poniżej moich oczekiwań. Ogólnie wyścig był w miare ciekawy.
Megas WRC
A5

Postprzez Marmetal » niedziela, 19 mar 2006, 19:00

Kolejny dobry wyścig. Cieszę się, że Fisico wygrał wyścig. Liczyłem, że Jenson utrzyma drugie miejsce, ale niestety prześcignął go Alonso. Montoya znów zapunktował. Jeśli chodzi o Ferrari to myślałem, że Todt zastosuje jednak "team order" i Massa przepuści Schumiego, ale na szczęście do tego nie doszło. Villeneuve na miejscu siódmym, a Toyota (Ralf) nareszcie zdobyła punkty. Jak dla mnie pechowcem wyścigu był Nick Heidfeld, który kilka okrążeń przed końcem odpadł z powodu awarii silnika. Zajmował świetne piąte miejsce. Szkoda także zespołu Williamsa i Raikkonena.
W punktacji Alonso ma już siedem punktów przewagi nad Schumacherem i Buttonem. Mam nadzieję, że nie powtórzy się sytuacja z zeszłego roku. W konstruktorach Renault także wiedzie prym. Kolejny wyścig drugiego kwietnia w Melbourne.
Marmetal
S2000

Postprzez Krecik » niedziela, 19 mar 2006, 19:26

A ja jestem zażenowany poziomem naszych dwóch specjalistów z TV4,

panowie Borowczyk i Skubis jeżeli to czytacie to chciałem Wam powiedzieć na łamach forum autoklubu, że jestescie beznadziejni !!!!!!

Dzisiejsza relacja przeszła wszystko,
pomijam już te "48 dolarów" (ci co oglądali wiedzą o czym mówię)
ale cała reszta utwierdziła mnie w przekonaniu,
że komentarz w waszym wykonaniu jest dnem, dnem które nie przystoi do królowej sportów samochodowych jakim jest F1

Wszyscy śmiali się z komentatorów WSBR w TELE 5,
tylko że oni mieli wiedzę, ale nie potrafili jej przekazać,
a ci panowie nie dość że nie mają wiedzy to jeszcze nie potrafią tego zakamuflować[/url]
Ostatnio edytowano niedziela, 19 mar 2006, 20:04 przez Krecik, łącznie edytowano 1 raz
Krecik
A5

Postprzez mototom » niedziela, 19 mar 2006, 19:50

Fakt, Borowczyk jest tragiczny. To nie jest komentarz tylko bełkot, którego sie słuchać nie da. Jak nie mają komu tej roboty powierzyć niech zrobią casting. Poza tym odnosze wielkie wrażenie, że pan Borowczyk na F1 to się ledwie co zna.
mototom
A6

Postprzez Saruto » niedziela, 19 mar 2006, 22:35

Ja tam coraz częściej oglądam RTL :) tylko te reklamy...
Borowczyk pier.... takie głupoty że to raczej kabaret jest :lol:
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez Megas WRC » niedziela, 19 mar 2006, 23:04

Ja tak naprawde jak oglądam relacje z wyścigów, w ogóle nie słucham Borowczyka. Adriana może nieraz, ale najchętniej przysłuchuje się wyjącym silnikom bolidów F1. Fantastyczny dźwięk... :)
Megas WRC
A5

Postprzez MSG Racing » poniedziałek, 20 mar 2006, 00:52

Ja ogladałem tylko powtórkę na RTL o 13.
Wyścig myślałem ze bedzie cikawszy ale cóż spektakl Klien położył eliminując Raikonena. Tez myślałem że Ferrari zachamuje Massę ale naszczęście tego nie zrobili. A awari zapewne były przez to że prawie 40 st C było w powietrzu.

Co do Borowczyka to dawno go nie słyszałem ale muszę powiedzieć że jest on jedynym dziennikarzem akredytowanym przez FIA i pewnie gdyby nie to nie było F1 i WRC w TV4. Niestety czasami truje bez sensu ale wiedzę posiada. Pamiętam jak jeszcze 92 roku był program Auto Moto Sport czy jakoś tak on go prowadził i było podsumowanie sezonu F1 ten komenterz był świetny. Teraz sposub ma inny trochę gorszy ale jest najleprzy do tej roboty w naszym kraju.
Skubis podobno interesuję się F1 od dziecka ale jako komentator się nie nadaje. Inna sprawa, że komentowanie LIVE a z przygotowanej kartki to jak F1 i WSBR.
Oboje staraja sie zarazić pasja do motorsportu podając nie tylko to co się dzieje na torze (bo nie czasu keidy indziej) ale również opisując całą otoczkę świata F1, bo niestety F1 to nie tylko wyscigi. To co się dzije wokół ma wpływ na wiele wydarzeń w swiecie F1 więc o tym też się mówi.
Nie zmienia to faktu że czasami komentarz live wychodzi mało ciekawie.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Piotr_83 » poniedziałek, 20 mar 2006, 10:14

Krecik napisał(a):A ja jestem zażenowany poziomem naszych dwóch specjalistów z TV4,

panowie Borowczyk i Skubis jeżeli to czytacie to chciałem Wam powiedzieć na łamach forum autoklubu, że jestescie beznadziejni !!!!!!

że komentarz w waszym wykonaniu jest dnem, dnem które nie przystoi do królowej sportów samochodowych jakim jest F1

a ci panowie nie dość że nie mają wiedzy to jeszcze nie potrafią tego zakamuflować[/url]

Wez sie palij człowieku w łeb bo chyba sie nie obudziłes jeszcze!!!!!!!!
Borowczyk jest najlepszym komentatorem sportów samochodowych w tym kraju!!!!!!!
Ide do przodu z podniesioną głową!!!!!!!!
Piotr_83
N1

Postprzez bounder » poniedziałek, 20 mar 2006, 12:10

Piotr_83 napisał(a):
Krecik napisał(a):A ja jestem zażenowany poziomem naszych dwóch specjalistów z TV4,

Wez sie palij człowieku w łeb bo chyba sie nie obudziłes jeszcze!!!!!!!!

sam się palnij w łeb. zgadzam się z Krecikiem, Borowczyk jest tragiczny, razem ze Skubisem, dzieje się coś ciekawego na torze, a oni gadają cały czas o jakiś pierdołach. Dobrze, że od jakiegoś czasu zaczęli się zamykać jak leci Team Radio, bo rok temu w Turcji, na 10 info dałosię usłyszeć może 2. Moim zdaniem Gac jest duży lepszym komentatorem, ma większą wiedzę. Ale jeśli twierdzisz, że Borowczyk dobrze komentuje to obejrzyj sobie F1 na jakiejś innej stacji. Jeśli chodzi o fachowość, to Borowczyk przy komentatorach RTL wygląda tak, jakby wiedzę o F1 czerpał ze sportu po głównym wydaniu wiadomości. Natomiast jakiś czas temu oglądałem F1 Na czymś angielskim, nie pamiętam na czym. Gdy Raiko dochodził MSC to miałem wrażenie, że komentator wstał z krzesła i zAraz wybuchnie, tak był naładowany emocjami, niczym Szpaku przy akcji zurawskiego sam na sam. I o to chodzi, bo F1 trzeba sprzedawać jako sport bardzo emocjonujący, a nie tak jak Skubis i Boro, tonem głosem przypominającym rozmowę o zeszłorocznym śniegu.
pozdro
bounder
N3

Postprzez Saruto » poniedziałek, 20 mar 2006, 14:11

Piotr_83 napisał(a):Wez sie palij człowieku w łeb bo chyba sie nie obudziłes jeszcze!!!!!!!!

wiedziałem że Polska to zacofany kraj ale że aż tak :cry:
Borowczyk to jeden z najgorszych komentatorów w Polsce , lepiej byłoby gdyby nic nie mówił :lol: pozatym on nie wie co się na torze dzieje , nawet Buttona pomylił z Ide :lol: dość że głupi to jeszcze ślepy :lol:
Obrazek
Saruto
A6

Postprzez Krecik » poniedziałek, 20 mar 2006, 14:58

Szanowny Panie PIOTR83 (przede wszystkim trochę kultury gówniarzu)

A poza tym sam się palnij w łeb bo chyba tylko to pozostaje Tobie,

widać że czytasz FAKT, Super Express i ONET skoro Pan Borowczyk i Pan

Skubis sa twoimi ideałami, masz może ich plakaty na ścianach?

może masz także ponagrywane ich komentarze "Live" z niedziel i słuchasz

ich w aucie (jesli takowe posiadasz) jadąc po swoją dziewczynę

Ci panowie nie nadają się do tego co robią i swojego zdania nie zmienię i

myślę że moje zdanie popierają prawie wszyscy tutaj czyli ci którzy się na

tym znają, oczywiście oprócz ciebie
Krecik
A5

Postprzez Marmetal » poniedziałek, 20 mar 2006, 15:15

Saruto napisał(a):Ja tam coraz częściej oglądam RTL :)

Ja zawsze oglądam F1 na RTL. Poza tym na tym kanale mam kryształowy obraz :wink:. Zatem jeśli chodzi o Borowczyka to na rajdach się jeszcze zna, na F1 już mniej. Kiedyś był najlepszy w kraju, teraz niech zrobi miejsce "młodym wilkom". Ale przynajmniej dobrze wymawia nazwiska ;).
Marmetal
S2000

Postprzez mototom » poniedziałek, 20 mar 2006, 17:28

Piotr_83 napisał(a):Wez sie palij człowieku w łeb bo chyba sie nie obudziłes jeszcze!!!!!!!!

Pismakiem może i jest jednym z lepszych. Ale komentatorem jest zdecydowanie najgorszym. Ja jak już wcześniej napisałem jego bełkotu słuchac nie mogę.
mototom
A6

Postprzez Piotr_83 » wtorek, 21 mar 2006, 19:17

Jesli chodzi o komentowanie F1 na innych stacjach np.niemieckim RTL to zauwazcie ze tam juz to leci od ładnych kilku lat,a u nas F1 to nadal dla co niektórych jest nowosc!!!!!!
Mozliwe ze jego komentarz live z wyscigu nie nalezy do tych super najlepszych ale jesli chodzi o komentarz WRC to nie mozna mu nic zastrzec!!!!
Ide do przodu z podniesioną głową!!!!!!!!
Piotr_83
N1

Postprzez Saruto » wtorek, 21 mar 2006, 19:55

łatwiej przeczytać ;) a F1 jest na żywo :)
Obrazek
Saruto
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Formuła 1