(M.Ś.)Oto przykład,jak sie polskie media znają na Rajdach!!!

Archiwum

Moderator: SebaSTI

(M.Ś.)Oto przykład,jak sie polskie media znają na Rajdach!!!

Postprzez Krzysiek_WrC » czwartek, 22 sty 2004, 22:30

Witam wszystkich!
Mój pierwszy pos na forum,a juz mam coś ciekawego,co może wiekszosc z was zainteresować.
A więc do dzieła :D :
Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Świata w AXN

2004-01-22 17:16:41 | MW <nie podaje specjalnie pełnego imienia i nazwiska,może pozniej.>
Źródło: AXN

W lutym telewizja AXN, kanał kina akcji i przygody, rozpoczyna emisję relacji z Rajdowych Samochodowych Mistrzostw Świata 2004. Widzowie zobaczą relacje z 16 imprez.

W programach zobaczymy najciekawsze fragmenty rywalizacji zespołów biorących udział w trzydniowych rajdach w różnych państwach świata. Nowy sezon 2004 tradycyjne rozpoczyna legendarny rajd Monte Carlo.

Niezwykle trudny techniczne rajd Monte Carlo różni się znacznie od innych zimowych zawodów. Jego trasa obejmuje zróżnicowane nawierzchnie - od suchego asfaltu i gładkiego lodu po świeży śnieg i błoto pośniegowe. W tych nieprzewidywalnych warunkach toczy się sportowa rywalizacja najbardziej doświadczonych kierowców rajdowych świata.

RETRANSMISJE W AXN

Rajd Monte Carlo – preludium (WRC Preview Show - Monte Carlo), 2004, 25 min.
premiera: 11 lutego godz. 17:50
powtórki: 13 lutego godz. 14:30, 14 lutego godz. 09:30

Rajd Monte Carlo – relacja (WRC Event Broadcast - Monte Carlo), 2004, 50 min.
premiera: 15 lutego godz. 14:00
powtórka: 29 lutego godz. 14:00

W najbliższych miesiącach AXN przybliżać będzie widzom kulisy i emocje związane z jedną z najbardziej fascynujących dyscyplin sportowych, która ma miliony wielbicieli na świecie.

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Świata to jedne z najtrudniejszych i najbardziej widowiskowych zawodów samochodowych. Impreza jest organizowana corocznie od stycznia do listopada. Przeciętna prędkość pojazdów wynosi ponad 160 km na godzinę. Startujące w rywalizacji zespoły w skrajnych warunkach przemierzają olbrzymie odległości (trasa każdego rajdu wynosi ponad 1500 km). W 2004 roku kolejne imprezy RSMŚ odbędą się po raz pierwszy w 16 krajach. Startujące w rywalizacji zespoły przemierzą cztery kontynenty w ciągu zaledwie 11 miesięcy. W rywalizacji startuje sześć zespołów fabrycznych firmowanych przez producentów Citroëna, Forda, Mitsubishi, Peugeota, Škody i Subaru.
Zródło:Medialink.pl
i Teraz moja prośba i pytanie,spróbujcie wychwycic w tym,ekstra newsie błędy,i to rażące,ja znalazłem,3 i to takie,że o mało nie wpadłem,pod biurko,oczywscie,odrazu email,do redaktora naczelnego Medialnku.pl Piotr W.,wiecie co mnie,za to spotkało??
Zlikwidowano mi email,na tym,portalu,po słowach krytyki,jakie napisałem,do redaktora,ze wypisuje bzdury!!!
Interesuje sie równiez mediami,ale nie mogłem,pozwolic,aby takie bujdy,były pisane,bo widać,ze nie ma sie zielonego pojęcia o tym,sporcie,jakimi śa rajdy,de fackto,autor,chyba zerżnął,wszystko jak leciało.
Jak,wam,sie nie uda znalesc błedów,to wam,wskaże,lecz mysle,ze dla ludzi kochających tern sport,błedy,do wychwycenia,są niczym,święto,jakim jest majowy Rajd Polski

Jak,sie dyskusja,rozrosnie,to zamieszczę jeszcze mój email,z wytkniętymi błedami,redaktorowi Medialinku,za co mnie pokarano. :D :twisted:
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez ZiG » czwartek, 22 sty 2004, 23:12

Najbardziej przesadzili z przecietna predkoscia na rajdzie :D Najszybszy w cyklu 2003 Rajd Finlandi wygral Markko Martin ze srednia predkoscia 121,6km/h. Dali ciala zaliczajac Skode do zespolow walczacych o RSMS, skoro ten zespol pojedzie tylko w kilku eliminacjach. Ale i tak dobrze, ze zajma sie relacjonowaniem zmagan WRC! ...szkoda tylko, ze preludium nadzadza 3 tygodnie po rozpoczeciu sie Rajdu Monte Carlo :?
Wygrywa ten kto popełnia najmniej bledow ;)
ZiG
N1

Postprzez żółtodziób » czwartek, 22 sty 2004, 23:29

mnie rozwala to że cykl imprez nazwali imprezą trającą od stycznia do listopada. No to ja się na to piszę, najpierw 11 miesięcy imprezowania a potem miesiąc odpoczynku :)

Poza tym średnią łachę robią, 15 lutego to niech se wsadzą swoją relację w d... No, ale rozumiem że jakiś czas musi potrwać aż jakiś mózg podłoży swoje komentarze pod materiały zgrane z Eurosportu.
żółtodziób
A8

Postprzez Krzysiek_WrC » piątek, 23 sty 2004, 10:28

zgadzam,sie,dobrze ze sie zajmuja,ale według,mnie,jesli ktoś juz pisze,o czymś takim,to powinien,chodzisz miec,ileś tam% znajomosci,a nie pisac,takich bzdur,kolejny przykład.
"Startujące w rywalizacji zespoły w skrajnych warunkach przemierzają olbrzymie odległości (trasa każdego rajdu wynosi ponad 1500 km). W 2004 roku kolejne imprezy RSMŚ odbędą się po raz pierwszy w 16 krajach."
Przeciesz,w tym,cyklu,sa tylko 2 nowe eliminacje,Japonia,i Meksyk,a nie wszystkie 16,tak,jak napisano.
Jesli maja tak,pisac,i wprowadzac w błąd,ludzi,nawet tych dopiero,zaczynajacych sie interesować tym,sportem,to.............mój boże. :roll: :?
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez michal_wrc » piątek, 23 sty 2004, 17:11

Komentarze w relacjach z rajdów w AXN też pewnie będą na poziomie...
michal_wrc
A5

Re: O to przykład,jak sie polskie media znają na Rajdach!!!

Postprzez czarekusa » piątek, 23 sty 2004, 22:37

Krzysiek_WrC napisał(a):

Startujące w rywalizacji zespoły w skrajnych warunkach przemierzają olbrzymie odległości (trasa każdego rajdu wynosi ponad 1500 km).

Tez sie czasami zgadza bo jesli policzyc OSy z dojazdowkami to wyjdzie moze nie 1500 ale kolo 1000km
Krzysiek_WrC napisał(a):W 2004 roku kolejne imprezy RSMŚ odbędą się po raz pierwszy w 16 krajach.

W sumie to prawda bo po raz pierwszy bedzie to 16 a nie 14 krajow, dla kogos kto nie wie to i tak prawdziwa informacja.
Krzysiek_WrC napisał(a):Startujące w rywalizacji zespoły przemierzą cztery kontynenty w ciągu zaledwie 11 miesięcy. W rywalizacji startuje sześć zespołów fabrycznych firmowanych przez producentów Citroëna, Forda, Mitsubishi, Peugeota, Škody i Subaru.

Skoda bedzie startowala i to sie liczy ze jest kolejny zespol.

wedlug mnie nie jest jeszcze tak zle bo moglo byc o wiele gorzej. Dla laika to jest nie do wychwycenia i w miare dobra informacja
Pozdrawiam wszystkich ktorzy kochaja rajdy.

http://www.mcpimage.com
http://www.amkpwa.com
czarekusa
A5

Postprzez cauda666 » środa, 28 sty 2004, 16:50

Faktycznie trochę podrasowali ten artykuł (ciekawa jest ta średnia prędkość :D :D :D ) ale w sumie to się trochę czepiasz :lol: :lol: Widziałem większe wpadki (np. tableka Mistrzów Świata z Onetu - niby prawda, ale tak to zrobili, że jak ktoś się nie zna to pomyśli, że Makinen zdobył tytuł Toyotą i inne takie). poza tym puszczać relację z Monte w połowie lutego????????!!!!!!!!!!! Nawet TV4 puszcza już dzisiaj :)
Janusz!! Zawsze będziemy o Tobie Pamiętać!!!
cauda666

Postprzez żółtodziób » czwartek, 29 sty 2004, 00:10

Krzysiek: tekst o 16 krajach jest OK. Ja to rozumiem inaczej, mamy po raz pierwszy aż 16 rund, wcześniej było ich 14. Faktem jest że mogliby wyrażać siębardziej jasno, takie stwierdzenia wprowadzają zamęt.
żółtodziób
A8

Powrót do Archiwum