Niestety sam nie rozumiem takiego postepowania, bo wedlug mnie trasa powinna juz dawno wisiec w internecie. I sam o to zabiegalem nie raz! Jestem osoba odpowiedzialna za strone internetowa klubu, i zamieszczam tam wszystkie informacje jakie tylko dostaje!
W ubieglych latach to wlasnie ja robilem mapki odcinkow specjalnych ktore byly zamieszczone w internecie czy w WRC.
Tym razem jednak to nie jest jakies tam "lenistwo" ale zwykla troska o zawodnikow!
Rajd leci w lasach panstwowych do ktorych normalnie jest ZAKAZ WSTEPU!! Po naprawde wielkich trudach udalo sie zalatwic zgode na przeprowadzenie rajdu w tych lasach. Jednak jest to wszystko szyte dosc cienkimi nicmi, i jezeli teraz zdazylyby sie nielegalki, badz upalanie przez kibicow itp, naprawdopdobniej takiej zgody za rok bysmy nie dostali.
Trasy sa naprawde swietne, i jest mozliwosc roznych konfiguracji. Za rok na pewno bedzie wiecej niz 60KM oesowych!
Teraz jednak musimy robic wszystko, aby "Panstwo" nie zalowalo podjetej decyzji. Dlatego tez juz przed rajdem zostaly wykonane pewne prace na trasie, i fragmenty dziurawe zostaly wyrownane. Po rajdzie takze trasa zostanie odnowiona itp.
Chcemy pozostawic jak najlepsze wrazenie, aby w przyszlosci nie bylo problemow z przeprowadzeniem tam rajdu.
Niestety jezeli te trasy odpadna, to naprawdopodobniej takze Rajd Festiwalowy zniknie z kalendarza PPZM.... bo innych ciekawych tras na opolszczyznie juz nie ma.
Sa fajne odcinki ale leza na terenie parkow krajobrazowych i to tez jest lipa

Wiec trzymajcie kciuki aby wszystko bylo ok! To wteyd bedziemy miec na poludniu polski fajny szutrowy rajd!