(PPZM) Festiwalowy

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez Kaktus » wtorek, 10 maja 2005, 23:36

Witam!

Niestety sam nie rozumiem takiego postepowania, bo wedlug mnie trasa powinna juz dawno wisiec w internecie. I sam o to zabiegalem nie raz! Jestem osoba odpowiedzialna za strone internetowa klubu, i zamieszczam tam wszystkie informacje jakie tylko dostaje!

W ubieglych latach to wlasnie ja robilem mapki odcinkow specjalnych ktore byly zamieszczone w internecie czy w WRC.

Tym razem jednak to nie jest jakies tam "lenistwo" ale zwykla troska o zawodnikow!

Rajd leci w lasach panstwowych do ktorych normalnie jest ZAKAZ WSTEPU!! Po naprawde wielkich trudach udalo sie zalatwic zgode na przeprowadzenie rajdu w tych lasach. Jednak jest to wszystko szyte dosc cienkimi nicmi, i jezeli teraz zdazylyby sie nielegalki, badz upalanie przez kibicow itp, naprawdopdobniej takiej zgody za rok bysmy nie dostali.

Trasy sa naprawde swietne, i jest mozliwosc roznych konfiguracji. Za rok na pewno bedzie wiecej niz 60KM oesowych!

Teraz jednak musimy robic wszystko, aby "Panstwo" nie zalowalo podjetej decyzji. Dlatego tez juz przed rajdem zostaly wykonane pewne prace na trasie, i fragmenty dziurawe zostaly wyrownane. Po rajdzie takze trasa zostanie odnowiona itp.

Chcemy pozostawic jak najlepsze wrazenie, aby w przyszlosci nie bylo problemow z przeprowadzeniem tam rajdu.

Niestety jezeli te trasy odpadna, to naprawdopodobniej takze Rajd Festiwalowy zniknie z kalendarza PPZM.... bo innych ciekawych tras na opolszczyznie juz nie ma.

Sa fajne odcinki ale leza na terenie parkow krajobrazowych i to tez jest lipa :(

Wiec trzymajcie kciuki aby wszystko bylo ok! To wteyd bedziemy miec na poludniu polski fajny szutrowy rajd!
Kaktus
N2

Postprzez Kaktus » wtorek, 10 maja 2005, 23:37

Witam!

Niestety sam nie rozumiem takiego postepowania, bo wedlug mnie trasa powinna juz dawno wisiec w internecie. I sam o to zabiegalem nie raz! Jestem osoba odpowiedzialna za strone internetowa klubu, i zamieszczam tam wszystkie informacje jakie tylko dostaje!

W ubieglych latach to wlasnie ja robilem mapki odcinkow specjalnych ktore byly zamieszczone w internecie czy w WRC.

Tym razem jednak to nie jest jakies tam "lenistwo" ale zwykla troska o zawodnikow!

Rajd leci w lasach panstwowych do ktorych normalnie jest ZAKAZ WSTEPU!! Po naprawde wielkich trudach udalo sie zalatwic zgode na przeprowadzenie rajdu w tych lasach. Jednak jest to wszystko szyte dosc cienkimi nicmi, i jezeli teraz zdazylyby sie nielegalki, badz upalanie przez kibicow itp, naprawdopdobniej takiej zgody za rok bysmy nie dostali.

Trasy sa naprawde swietne, i jest mozliwosc roznych konfiguracji. Za rok na pewno bedzie wiecej niz 60KM oesowych!

Teraz jednak musimy robic wszystko, aby "Panstwo" nie zalowalo podjetej decyzji. Dlatego tez juz przed rajdem zostaly wykonane pewne prace na trasie, i fragmenty dziurawe zostaly wyrownane. Po rajdzie takze trasa zostanie odnowiona itp.

Chcemy pozostawic jak najlepsze wrazenie, aby w przyszlosci nie bylo problemow z przeprowadzeniem tam rajdu.

Niestety jezeli te trasy odpadna, to naprawdopodobniej takze Rajd Festiwalowy zniknie z kalendarza PPZM.... bo innych ciekawych tras na opolszczyznie juz nie ma.

Sa fajne odcinki ale leza na terenie parkow krajobrazowych i to tez jest lipa :(

Wiec trzymajcie kciuki aby wszystko bylo ok! To wteyd bedziemy miec na poludniu polski fajny szutrowy rajd!
Kaktus
N2

Postprzez rav » środa, 11 maja 2005, 00:05

Rajdy są pozbawione sensu, jeśli nie ma na nich kibiców. Jeśli w sobotę będą tam zapieprzać samochody 180km/h to w piątek mogą chyba przejechać kibice i obejżeć ciekawe miejsca, a nawet jeśli nie, to niepublikowanie mapek powiększa ten problem. W takich sytuacjach lepiej jest zrobić porządny przewodnik po OS-ach ze zdjęciami i opisami dojazdu do poszczególnych fragmentów. Jeśli kibic dostanie takie coś to przyjdzie na odcinki tylko w sobotę, nie zgubi się, nie zrobi zamieszania. Zapoznanie z trasą kierowców i tak musi pójść, i każdy ma prawo przejechać 3 razy po każdym odcinku i tego nie przeskoczycie. Jeli ktoś będzie chciał upalać to i tak będzie wiedział gdzie, bo w czwartek wieczorem może odebrać itinerer. Wtedy możecie już bez obaw wrzucać mapki na stronę.
rav
A6

Postprzez radwb » środa, 11 maja 2005, 14:50

rav napisał(a):Rajdy są pozbawione sensu, jeśli nie ma na nich kibiców. Jeśli w sobotę będą tam zapieprzać samochody 180km/h to w piątek mogą chyba przejechać kibice i obejżeć ciekawe miejsca, a nawet jeśli nie, to niepublikowanie mapek powiększa ten problem. W takich sytuacjach lepiej jest zrobić porządny przewodnik po OS-ach ze zdjęciami i opisami dojazdu do poszczególnych fragmentów. Jeśli kibic dostanie takie coś to przyjdzie na odcinki tylko w sobotę, nie zgubi się, nie zrobi zamieszania. Zapoznanie z trasą kierowców i tak musi pójść, i każdy ma prawo przejechać 3 razy po każdym odcinku i tego nie przeskoczycie. Jeli ktoś będzie chciał upalać to i tak będzie wiedział gdzie, bo w czwartek wieczorem może odebrać itinerer. Wtedy możecie już bez obaw wrzucać mapki na stronę.

w całości cie popieram
radwb
N3

Postprzez Kamińsky » środa, 11 maja 2005, 16:55

rav - też jestem tego zdania.

Co do upalania to ci których chcą upalać to i tak będą albo już upalali, bo takie sprawy to się załatwia zanim zostaną oficjalnie podane trasy rajdu!!! Bo po oficjalnym opublikowaniu oesów, upalacze bardziej boją się złapania. A trasy to pewnie już zna np. nadleśnictwo bo to chyba ono musiało wyrazić zgodę.
Przychodzi taki pan X do pana leśniczego Y i od niego za jakąś "przysługę" otrzymuje mapki oesów :twisted: i śmiało może upalać :!:

Ale może się mylę...
Kamińsky
N3

Postprzez radwb » środa, 11 maja 2005, 18:21

ok tu są mapki http://www.kimrally.pl/festiwalowy/mapki.php
lista zgłoszń itd
cieszy mnie ze jedzie kuchar a z drógiej strony tylko ponad 30 aut :(
radwb
N3

Postprzez Kamińsky » środa, 11 maja 2005, 18:37

Cieszę się że ktoś się przełamał :)

Z tego co widać na mapkach to pojadę albo na początek 1 oesu albo na końcówkę 3, bo 2 to chyba będzie bardzo sprinterski :)

Szkoda że tylko 36 załóg... W tym miejscu to chyba trzeba komuś podziękować.
Dzięki Ci PZMłocie za tegoroczne przepisy i ustawienie kalendarza :!:
Kamińsky
N3

Postprzez rav » środa, 11 maja 2005, 18:42

To nie jest wina PZM-otu. Na rajdy szutrowe zawsze zgłaszało się mniej załóg, bo niskobudżetowcy rezygnowali z szutrowego zawiasu i opon, bo w kalendarzu były tylko 2 rajdy. Pojawia się coraz więcej szutrów, więc ta tendencja może się zmienić. Potrzeba tylko trochę czasu.
rav
A6

Postprzez radwb » środa, 11 maja 2005, 18:45

rav teraz możesz jechać upalać :D nie bój sie nie wydamy cie :P
radwb
N3

Postprzez hairpin » środa, 11 maja 2005, 20:07

tylko dlaczego nikt nie pomyślał i nie zrobił tego rajdu na dwa tygodnie przed R.Polskim, napewno byłoby dużo więcej "gości" chętnych potrenować, a tak zmuszeni są jeździć po lasach. Więcej gości = więcej wpisowego, więcej kibiców, większy prestiż rajdu. Coraz większa agresja ogarnia mnie na ten PZMłot
hairpin
A5

Postprzez pasiuTGR » środa, 11 maja 2005, 21:00

Na liście zgłoszeń aż "kipi" od eNzerówek i Azerówek...normalnie nie mogę się doliczyć...smutne
pasiuTGR
N1

Postprzez rav » środa, 11 maja 2005, 23:09

Nie mogli zrobic bo 2tygodnie pozniej jest pokale, a rajdy co tydzien to nie jest dobry pomysl. Przy ukladaniu kalendarza zakladano ze festiwal pojdzie po asfalcie.
rav
A6

Postprzez Kamińsky » czwartek, 12 maja 2005, 16:59

rav - ale ty bronisz tych młotów :!:

Wiesz wszystko jest spoko jak ktoś kupił auto z mocnej klasy (od N-2 wzwyż) bo to przeważnie są auta wyposażone w system gaśniczy i inne te pierdoły (wyłącznik i otuliny).
Ale jak ktoś ma lub buduje CC to wszystkie te rzeczy musi dokupić nie mówiąc już o tym jak ktoś kupił CC wyposażeniem z utraconą homologacją, to musi wymienić cały środek :!:
Ja np. wolałbym kupić opony i zawias szutrowy zamiast systemu gaśniczego (który nie zawsze pomaga) :!:
Co do kalendarza to mam nadzieję że nad przyszłorocznym ktoś pomyśli :!:

Ale ja to pewnie się nie znam.

pasiuTGR - no najwięcej to jest A0 :)
Kamińsky
N3

Postprzez Kaktus » czwartek, 12 maja 2005, 20:28

Rav ma duzo racji!

Kalendarz ukladajac mysleli ze Festiwal pojdzie po asfalcie... my tez tak wtedy myslelismy.

Co do udostepnienie mapek, jestem tego samego zdania co Rav... i tez uwazam ze powinien byc porzadny przewodnik juz 2 tygodnie przed rajdem, a jak ktos upala, to powinni byc ludzie ktorzy tego pilnuja i EGZEKWUJA!

Co do frekwencji takze Rav ma racje, ale nie do konca! Szuter szutrem, ale patrzac na ubiegly rok to jednak frekwencje na Baltyku czy na Agapicie byly wyzsze...

Super by bylo gdyby Festiwalowy, Baltyk, Agapit szly po sobie... wtedy by szly szutry pomiedzy soba.... Po Agapicie powinien byc Polski a pozniej Warszawski.

Ale nie ... u nas zawsze musi byc cos nie tak...
Kaktus
N2

Postprzez radwb » czwartek, 12 maja 2005, 21:00

na oficjalnej liście 36 załug. no troche mało tak sie zastanawiam czy sie opłaca jechać ale na szczęście nie mam tak aż daleko
radwb
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum