(M.Ś.) Typy 2005

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez Sergiey » środa, 5 sty 2005, 15:03

Nie wiedziałem, że był taki puchar.
Z tym, że w tym sezonie zapowiada swój udział w RSMS za kierownica WRC zdecydowanie więcej kierowców niż Warmbold.
A co do redukcji kosztów to masz oczywistą racje.
gg://1569993 Gadu-Gadu
---
Auto racing, bull fighting, and mountain climbing are the only real sports ... all others are games.
Ernest Hemingway
Sergiey
A5

Postprzez Łukasz » środa, 5 sty 2005, 19:14

WRC-magazyn rajdowy, nr. 29 (luty 2004) - "FIA stworzyła nową kategorię zwaną Trofeum Kierowców Prywatnych. Jest ona skierowana dla kierowców niefabrycznych startujących autami WRC. Idea Trofeum jest podobna do rozgrywanych w latach 98-01 mistrzostw Teams Cup. Do wyników końcowych Trofeum zaliczanych będzie osiem najlepszych rezultatów."

Było ale praktycznie poza Warmboldem nikt nie startował bo kto też ma kasę na start w połowie eliminacji MŚ :roll: :?: . Jak ktoś startował to były to raczej pojedyncze starty mające na celu pokazanie się przed swoją publicznością czy startu okazjonalnego ale raczej nikt nie myślał o walce w tym Trofeum toteż pszeszło to bez echa, jedynie pojawiła się krótka wzmianka.
Łukasz
N3

Postprzez solota » niedziela, 9 sty 2005, 10:29

w tym roku będzie bogacej niż w zeszłym. Olsbergs szykuje dwie Imprezy WRC na cały sezon, Stohl Xsare no i oczywiście Antek Warmbold Focusa :wink:
JANUSZ KULIG 1969-2004

FOREVER IN MEMORY
solota
N3

Postprzez solota » niedziela, 9 sty 2005, 22:07

ja już teraz miewam domysły, że Xsary w końcówce seszonu mogą nie być tak szybkie jak w zeszłym roku, ale jak na razie to takie gdybanie zobaczym jak będzie.

a jak gdybać na gdybać :wink:

dla gronholma będzie to chyba kolejny sezon bez walki o tytuł. W zeszłym roku musiał wpasować się w 307 WRC, a teraz może mieć problemy z spasowaniem się w Pirelkach :roll:
JANUSZ KULIG 1969-2004

FOREVER IN MEMORY
solota
N3

Postprzez Zepter » poniedziałek, 10 sty 2005, 00:24

Chciałbym móc głosować na mojego faworyta ze stajni Forda ale byłbym chyba fantastą jakimś :? Marko, Franek czemu odeszliście..........? :cry:

Solberg, Loeb, Gronholm, Martin tylko oni się liczą w walce o tytuł.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 10 sty 2005, 20:20 przez Zepter, łącznie edytowano 1 raz
TDI - Ten Dym Ignoruj ;-]
Zepter
N3

Postprzez JoannaXP » poniedziałek, 10 sty 2005, 02:21

Zepter napisał(a):Chciałbym móc głosować na mojego faworyta ze stajni Forda ale byłbym chyba fantastą jakimś :? Marko, Franek czemu odeszliście..........? :cry:

Solberg, Loeb, Groncholm, Martin tylko oni się liczą w walce o tytuł.

Groncholm powiadasz...jakiś nowy zawodnik? bo ja znam tylko Gronholma :P
"Janusz żyje wśród nas ,my kibice nigdy o Nim nie zapomnimy" [']
JoannaXP
N4

Postprzez żółtodziób » poniedziałek, 10 sty 2005, 18:21

no to jak zwyklę zrobimy małą analizę...

Cytryna: mocny zespół, chyba tylko w Pugu są lepsi kierowcy, dobre auto, jeżeli nie wydarzy się żadna katastrofa taka jak w Pugu dwa lata temu to jest wielce prawdopodobne że powtórzą zeszłoroczny sukces. Bez Carlosa może nie być tak łatwo, ale biorąc pod uwagę przewagę jak mieli w tym roku i wielka niewiadomą w kadrach Forda, Cytryna wydaje się najpoważniejszym kandydatem do obu tytułów. Ciąglę nie mogę uwierzyć że zamykaja ten interes po sezonie 2005, kirdy regulaminy są poukładane po ich myśli.

Subaru: Solberg jest szybki, moim zdaniem on i Gronholm to dwóch najszybszych kierowców w WRC. Niestety, podobnie jak Gronholm nie jest regularny a nowa punktacja faworyzuje regularnych. Solberg potrafi dowozić zwycięstwa, jest też swietnym strategiem, jeżeli ktoś będzie w stanie pokonać Loeba to chyba tylko on. Na kierowców nr. 2 nie ma co za bardzo liczyć, Sarrazin jest dobry na czarnym, ale Pirelli jż chyba nie jest takie dobre.

Pug: ciągle nie rozwiązny problem awaryjnosci i w dodatku zmian opon na Pirelli... Nie wrożę sukcesu w przyszłym roku, choć pojedyncze wygrane rajdy zapewne będą miały miejsce

Ford: skład zespołu to jedna wielka niewiadoma, dlatego ten sezon będzie dla zespołu co najwyżej umiarkowanie dobry. Kierowcy na pewno od razu się nie "odnajdą" w nowych wozach, Focus jest też ciągle dosyć kapryśny jeśli chodzi o awarie. M-Sport pracuje już nad nowym Focusem 2006, obawiam się że wyśłużony model '04 pod koniec sezonu 2005 będzie prezentował się podobnie jak 206 WRC w sezonie 2003.

Skoda: Armin Shwartz chyba wyczerpał temat.

Misiek: auto wyraźnie szykowane jest na nowe przepisy, wrony krakały ze już od 2005 miały być zakazane aktywne dyfry, tymczasem sprawa przeciągnie się o rok. Opracowana na prędce elektronika raczej nie zda egzaminu, mitsu będzie dalej dostawało w tyłek.
żółtodziób
A8

Postprzez LIPciu » poniedziałek, 10 sty 2005, 18:41

żółtodziób napisał(a):Skoda: Armin Shwartz chyba wyczerpał temat.

moim zdaniem to ten koles powinnień wysiąść z fabryki juz pare lat temu...
LIPciu
A5

Postprzez Wilu » poniedziałek, 10 sty 2005, 18:45

yhm ja coś bez analiz dorzucę, myślę, że tytuły znowu powędrują do PSA, tym razem chyba do Peugota. nieźli kierowcy, najszybszy samochód, najnowocześniejszy. jedyną walkę podejmie cytryna. co do reszty teamów to wydaje mi się, to różnie, Solberg owszem może coś w kategorii kierowców zamieszać jak zwykle. cała reszta to wielka niewiadoma, choć oczywiście liczę na skodę i Romana. może się też okazać, że dysponujący w tym sezonie prywatni w najnowszych ewolucjach zamieszają w czołówce. napewno sezon zapowiada się ciekawie. w sumie chyba o wiele ciekawiej było by bez PSA, nie zawyżali by poprzeczki niepotrzebnie.

proszę Was z tym Arminem, jedyna radość jaka mi cholera pozostała tej przefaszerowanej bajerami zabawie to właśnie Armin.
Wilu
N4

Postprzez Zepter » poniedziałek, 10 sty 2005, 20:25

speed-x ej za słówka i literówki mnie łapiesz? Wiesz w jakim "odmiennym" stanie świadomości ja ten post pisałem? :lol:

Mam nadzieje, że nie wszystkie z twoich 1136 postów dotyczą takich drobiazgów. :?
TDI - Ten Dym Ignoruj ;-]
Zepter
N3

Postprzez JoannaXP » poniedziałek, 10 sty 2005, 22:16

Zepter napisał(a):speed-x ej za słówka i literówki mnie łapiesz? Wiesz w jakim "odmiennym" stanie świadomości ja ten post pisałem? :lol:

Mam nadzieje, że nie wszystkie z twoich 1136 postów dotyczą takich drobiazgów. :?

no widzisz tak sie składa że nie wszystkie.nie musisz sie tak od razu fochać.to byl żarcik

ale Gronholmowi kibicuje w nastepnym sezonie.mam nadzieje że bedzie dobrze
"Janusz żyje wśród nas ,my kibice nigdy o Nim nie zapomnimy" [']
JoannaXP
N4

Postprzez Łukasz » wtorek, 11 sty 2005, 12:15

To i ja przeprowadzę swoją domniemaną analizę.

Citroen - Loeb jeździ regularnie, Duval szybko się rozwija więc skład mocny, tylko nie wiem czy sam samochód będzie taki mocny :?: . No bo ile można wycisnąć z tej Xsary. Model ten jeździ już parę lat i chyba jest jakiś kres możliwości wyciśnięcia coś z tego. De facto konkurencja pozmieniała już swoje byłe modele. Ale napewno będą groźni aczkolwiek kto wie czy nie będzie tak jak z 206 WRC - nie dali nic więcej z niej wycisnąć, konkurencja poszła do przodu i Peugeot dostał w cztery litery.

Peugeot - Martin jest bardzo mocny, nie lekceważyłbym w żadnym przypadku Gronholma ponieważ jest piekielnie szybki o czym może świadczyć liczba wygranych odcinków specjalnych w ubiegłym sezonie (69, więcej wygrał tylko Solberg :!: ), jeśli 307 WRC b,ędzie mniej awaryjne to jestem spokojny o ten zespół i myślę że mogą zgarnąć zarówno tytuł konstruktorów jak i wsród kierowców, a o opony bym się nie bał - w końcu Solberg jeździ na Pirelli i na tych oponach zdobył mistrza w 2003, w 2004 wice mistrza i wygrał 5 rajdów więc jak widać można. Burns też zdobył mistrza na Pirelli.

Ford - duża niewiadoma, ale nie spodziewał bym się za wiele, myślę że będą mieli przeciętny sezon.

Skoda - na pewno wygra z Mitsubishi, chyba będzie takim cieniem wyżej wymienionej trójki, Gademaister jest doświadczony ale wolniejszy niż Loeb, Martin czy Gronholm, a Kresta nie ma doświadczenia które jest podstawą w MŚ, ale na niektórych rajdach może troszkę zamieszać.

Subaru - pewnoie będą się liczyli w walce o tytuł wsród kierowców, ale nie konstruktorów, Solberg będzie bardzo groźny, ale Sarrazini nie dotrzyma kroku Solbergowi...może na asfaltach.

Mitsubishi - atrakcja i wzbogacenie serialu WRC.
Łukasz
N3

Postprzez Tarzan » wtorek, 11 sty 2005, 15:40

skąd ty masz informacje że Kresta i gardemeister będą jeździć w Skodzie. Wszędzie piszą co innego, tzn. w Fordzie.
dawaj Grisza dawaj
gadu 1498477
Tarzan
N2

Postprzez solota » wtorek, 11 sty 2005, 16:59

nie chodzi o to że Pirelli sa złymi oponami, lecz że potrzeba trochę czasu aby Peugeot przestawił się na nowe gumy
JANUSZ KULIG 1969-2004

FOREVER IN MEMORY
solota
N3

Postprzez Łukasz » wtorek, 11 sty 2005, 17:01

Moja pomyłka z rozpędu, oczywiście że Kresta i Gademaister jeźdżą w Fordzie a w Skodzie pojedzie Schwarz, Tuohino, Passonen i Bengue.
Łukasz
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum