(W) MOTOGP - lubi ktoś?

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez Glitol » środa, 9 cze 2004, 14:16

A ja tam lubie i wyścigi i motocross i enduro (rewelka jest jak gość leci strzałą ścieżynką między drzewami). I tylko żużla nie lubie.
Glitol
A5

Postprzez munieck » środa, 9 cze 2004, 14:28

Heh, jestem z Rybnika ale przyznam sie, ze na zuzlu nigdy nie bylem... mimo to jakos niespecjalnie mnie ciagnie, zeby ogladac jak goscie jada na motorach w kolko trawy... to takie nasze swojskie NASCAR na motorach :D
Nie sztuka zabic muche na przedniej szybie. Na bocznej juz tak :-)
munieck
N3

Postprzez Alien » środa, 9 cze 2004, 17:30

rak818 napisał(a):poza tym motocross jest zdecydowanie bliżej rajdów samochodowych, ponieważ widowicho tworzą bardzo podobne elementy:
uslizg koła (czyli chodzenie bokami) co MotoGP kończy się zwijaniem trawnika własnym kombinezonem :D
skoki (popularne hopy) :D
i dodatkowo wspólny start i walka ramie w ramie.
Z kolei MotoGP bardziej przypomina sprawną N4, która chodzi optymalnym torem, a o wyniku decyduje (poza silnikiem) opóźnienie hamowania.
ALE OCZYWIŚCIE KAŻDY LUBI CO INNEGO I MA DO TEGO PRAWO :D

he he, to chyba nie pamietasz Garry McCoya, bo takich bokow na asfalcie, to nawet Stec nie zapina :lol: :lol: :wink:
Alien
A5

Postprzez Kuba M. » środa, 9 cze 2004, 22:30

Abstrahując od dyskusji na temat wyższości jednej dyscypliny nad drugą, przypominam, że w najbliższą niedzielę na Circuit de Catalunya w Barcelonie odbędzie się kolejne MotoGP. Jak ktoś nigdy nie widział MotoGP, niech se zobaczy, arcyciekawe to zawody są.

Klasyfikacja:
1. Gibernau - 86
2. Rossi - 76
3. Biaggi - 72
Kuba
Kuba M.
A5

Postprzez tomas » środa, 9 cze 2004, 22:49

Mam taką małą prośbę do tych, którzy są w temacie. Wzorem Kuby umieszczajcie informacje o najbliższych wyścigach MotoGP jeśli możecie. Nie mam głowy do dat, a bardzo chętnie pooglądam sobie relacje. Z góry dziękuję!
brawura to nie odwaga - (c) extreme.pl | gg:6662113
tomas
A5

Postprzez Kuba M. » środa, 9 cze 2004, 22:58

Jakby co to podaje jeszcze harmonogram Eurosportu na okoliczność tego wyścigu:

10:00 Motocyklowe MŚ - Grand Prix Katalonii w Barcelonie Sport motocyklowy
rozgrzewka
10:30 Motocyklowe MŚ - Grand Prix Katalonii w Barcelonie Sport motocyklowy
wstęp
11:00 Motocyklowe MŚ - Grand Prix Katalonii w Barcelonie Sport motocyklowy
wyścig w klasie 125 ccm
12:15 Motocyklowe MŚ - Grand Prix Katalonii w Barcelonie Sport motocyklowy
wyścig w klasie 250 ccm
13:45 Motocyklowe MŚ - Grand Prix Katalonii w Barcelonie Sport motocyklowy
wyścig w klasie Moto GP
Kuba
Kuba M.
A5

Postprzez krzychd » niedziela, 13 cze 2004, 14:47

No i po wyścigo, średnio ciekawy, Podium dla Rossiego, drugi Gibernau a trzeci Melandri.
KRzychd
krzychd
N3

Postprzez sumo » niedziela, 13 cze 2004, 14:55

Rossi i Gibernau ladnie uslizgami chodzili pod koniec wyscigu, mile dla oka. Roberts fajnie sie trzymal czolowej dwójki pod koniec. Szkoda ze byl zdublowany...
ciekawe co pokaze Rossi podczas nastepnej eliminacji..

chyba znow zaczne ogladac MOTO GP, mialem przerwe jakies 2 lata
sumo
N4

Postprzez +RAFAŁ+ » niedziela, 13 cze 2004, 15:05

A jak dla mnie wyscig byl ciekawy. Dawno juz nie ogladalem Moto GP ale pamietam ze wczesniej jak Rossi jezdzil jeszcze w Hondzie to uciekal wszystkim i samotnie zmierzal do mety co powoli stawalo sie nudne, za to dzis walka o zwyciestwo trwala do samego konca. Chyba na ostatnim wyjsciu z zakretu myslalem ze Gibernau wyleci z trasy bo strasznie kolo mu sie slizgalo, no ale te umiejetnosci... 8)
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez mototom » niedziela, 13 cze 2004, 16:33

Czyzby Rossi po raz kolejny zdybył kolejny tytuł w tym roku?
mototom
A6

motoGP

Postprzez gaz do dechy » piątek, 18 cze 2004, 12:19

Niezwykle sie ciesze ze w autoklubie sa nie tylko milosnicy rajdow ale i wyscigowcy od czasu do czasu sie znajduja, a ze znalezli sie takze motocyklisci (albo chociaz milosnicy tego sportu) to juz zupelne zaskoczenie.
Zmiana przepisow dot motoGP mnie takze ostatnio zaskoczyla (przyznam ze od pol roku jestem odciety od motocyklowych nowosci) i choc podnioslo to "atrakcyjnosc" wyscigu w Mugello to z punktu widzenia zawodnika dla mnie jest to absolutnie nie do przyjecia (no ale ja nie jestem zawodnikiem).
Co do Rossiego - juz jakis czas temu odgryzal sie Maxowi ze ogra go na kazdym motocyklu (Max zarzucal Rossiemu gdy sam jezdzil Yamaha i pozniej HRC gdy juz tez jezdzil Honda ze maja nie rownorzednie przygotowane motocykle). No i jak powiedzial tak zrobil - wybral "nerwowa Yamahe" zamiast "statecznej Hondy" i jak widac ogrywa Maxa i tak. Ale teraz nie jest to juz zabawa "kiedy i jak szybko im odjade" tylko prawdziwa walka z motocyklem i przeciwnikami. Az dziwnie sie oglada ta jego agresje, dotychczas jazda Valentino byla a'la Rainey lub Doohan (w koncu jego nauczyciel) tj. Mr. Perfect, teraz nie wiem z kim go porownac.
"Wyscigi mam we krwi, sa czescia mnie, sa czescia mojego zycia..." Ayrton Senna da Silva
gaz do dechy

Postprzez Kuba M. » piątek, 25 cze 2004, 11:46

Już jutro następny wyścig z serii MotoGP, tym razem w Holandii na torze w Assen. Dzisiaj od 12:45 rozpoczynają się treningi, na Eurosporcie oczywiście pokazywane Live. Jutro z kolei początek relacji o 11:30, MotoGP zacznie się o 14:30.

Aktualna klasyfikacja MotoGP:
Gibernau - 106
Rossi - 101
Biaggi- 80
(długo, długo nic)
Checa - 49
Barros - 48
itd.
Kuba
Kuba M.
A5

Postprzez Alien » piątek, 25 cze 2004, 19:22

Qrde, jutro mnie akurat nie ma :x
Ale szczyl znow na PP. Max zostanie krolem dyski :lol:
Alien
A5

Postprzez krzychd » sobota, 26 cze 2004, 13:00

YEAH, znowu wyścig MotoGP, akurat to co tygrysy i inne Krzyski lubia najbardziej 8)
KRzychd
krzychd
N3

Postprzez sumo » sobota, 26 cze 2004, 15:41

yeah !! To co zrobil Rossi pod koniec to bylo piekne :) Nie wierzylem ze mu sie uda. Konfrontacje pomiedzy Biaggim i Melandri tez byly ciekawe... no coz, MOTOGP kolejny raz udowadnia ze jest ciekawsze niz F1 :))
sumo
N4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum