Moderator: SebaSTI
Zajcev napisał(a):http://pl.youtube.com/watch?v=xDTTIPcmdyk taka mala ciekawostka odnosnie RM... nasuwa sie pytanie, czy to jest normalne?
PawelRally napisał(a):Jestem w szokuJa pierd*** jak ludzie dają sie tak otumaniać...
Marmetal napisał(a):Co za ciemnota. Skąd się takie coś bierze? Pozamykać w zakładach i byłby spokój
.
RallyMAN napisał(a):to ja też dam zagadkę, którą mi ostatnio zadał znajomy:
Są 2 oddzielne pomieszczenia. w jednym są 3 żarówki a w drugim 3 włączniki. Każdy włącznik jest do jednej z żarówek w drugim pokoju. Jak sprawdzić, który z włączników jest do której żarówki wchodząc TYLKO RAZ do pokoju z włącznikami a następnie do pokoju z żarówkami?
Ohlins napisał(a):RallyMAN napisał(a):to ja też dam zagadkę, którą mi ostatnio zadał znajomy:
Są 2 oddzielne pomieszczenia. w jednym są 3 żarówki a w drugim 3 włączniki. Każdy włącznik jest do jednej z żarówek w drugim pokoju. Jak sprawdzić, który z włączników jest do której żarówki wchodząc TYLKO RAZ do pokoju z włącznikami a następnie do pokoju z żarówkami?
jeden włącznik włączyć drugi zostawić wyłączony a trzecim jak najszybciej sie bawić żeby zarówka sie spaliła:) i wszystko będzie jasne:)
THIM napisał(a):Ohlins napisał(a):RallyMAN napisał(a):to ja też dam zagadkę, którą mi ostatnio zadał znajomy:
jeden włącznik włączyć drugi zostawić wyłączony a trzecim jak najszybciej sie bawić żeby zarówka sie spaliła:) i wszystko będzie jasne:)
Ja znam inny sposób - zapalić jedną żarówkę, poczekać, aż się nagrzeje, wyłączyć, włączyć drugą i czym prędzej udać się do pokoju z żarówkami i zbadać, która świeci, która nie, a która parzy.
RallyMAN napisał(a):THIM napisał(a):Ohlins napisał(a):RallyMAN napisał(a):to ja też dam zagadkę, którą mi ostatnio zadał znajomy:
Ja znam inny sposób - zapalić jedną żarówkę, poczekać, aż się nagrzeje, wyłączyć, włączyć drugą i czym prędzej udać się do pokoju z żarówkami i zbadać, która świeci, która nie, a która parzy.
No w sumie każdy sposób jest dobry ale najprostszy to chyba taki, że zapalamy dwie żarówki, po kilku chwilach jedną gasimy i idziemy do pokoju z żarówkamita, która bedzie ciepła bedzie od włącznika, który wyłączylismy, zimna od tego, którego nie ruszalismy, a świecąca od tego, który zostawilismy włączony...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości