Wasz najbardziej ulubiony utwór muzyczny.

Tematy trochę mniej związane z motoryzacją, jednak to forum nie służy do nabijania postów. Proszę zapoznać się z regulaminem na forum ogólnym.

Moderator: SebaSTI

Postprzez Karol » niedziela, 2 gru 2007, 20:12

Odświeżam trochę temat jednak nie by gadać o jakimś konkretnym kawałku, lecz o zespole. Chcialbym poznać wasze opinie nt System of A down, metamorfozy jaką przeszli, i to czy jest szansa, że kiedyś jeszcze wrócą w starym, dobrym stylu?
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez darude » niedziela, 2 gru 2007, 21:31

Karol napisał(a):Odświeżam trochę temat jednak nie by gadać o jakimś konkretnym kawałku, lecz o zespole. Chcialbym poznać wasze opinie nt System of A down, metamorfozy jaką przeszli, i to czy jest szansa, że kiedyś jeszcze wrócą w starym, dobrym stylu?

To oni się wogóle rozlecieli? heh nawet nie wiedziałem. Słyszałem jakieś utwory samego wokalisty, ale że już razem nie działają to nic o tym. A co do mojej opinii o ich muzyce, no to powiem, że zawsze lubiałem posłuchać ich poczynań. Dobra, ostra i dynamiczna nuta to jest to! Ciekawe wogóle w jaki sposób wybili się z takiej nacji jak Armenia. :D
Obrazek
Michał Elżbieciak / Bartek Wątroba - OGIEŃ!!! :D
darude
N3

Postprzez Karol » niedziela, 2 gru 2007, 23:02

Tzn nie tyle co się rozlecieli, co uznali wspólnie, że nadszedł moment na poświęcenie się życiu prywatnemu, planują powrót z nowym albumem bodajże w 2011 r. Ciekawi mnie jednak w jakim kierunku pójdzie ich muzyka, płyta solowa Serja nei nastraja optymistycznie neistety :/ Widać dość znaczną zmianę między nutą SOAD'u kiedy wszyscy zaczynali nucic "I cry when angel deserve to die..." i kiedy Daron robił swój magiczny taniec podczas grania Psycho na żywo a kiedy Serj zmienił się w melancholijnego dostojniczo wyglądające Pana :) SOAD za czasów 2000-2003 był znacznie lepszy na żywo niż kiedy wydali album Mesmerize. Przecież niektórego wycia Serja gdy śpiewa (piszę o nagraniach z koncertów na Youtube) Revenga czy B.Y.O.B live z bliższych nam czasów to czasami nei można słuchać. Oprócz Cigaro z BDO '05 większośc stanowczo mi się nie podoba (chodzi o nowsze czasy oczywiscie), mimo, że B.Y.O.B to moja jedna z najbardziej ulubionych piosenek SOADu, zdecydowanie wole to w wykonaniu studiowym.
Karol
A6

Postprzez fluff » poniedziałek, 3 gru 2007, 00:06

Hmm, mysle ze to juz koniec tego zespolu... Poczatki fajnie, wszystko gralo, ale im nowsza plyta tym gorzej... komercja? Niestety kierunek, ktory przyjeli calkowicie mi nie odpowiada...
Power Is Nothing Without Control!
Duval ognia!!!
fluff
A5

Postprzez skateman » poniedziałek, 3 gru 2007, 10:05

Apropos SOAD... Jak dla mnie rewelacyjna reinterpretacja ich znanego utworu :)
http://youtube.com/watch?v=mUgJlgShj8g
skateman
A6

Postprzez +RAFAŁ+ » poniedziałek, 3 gru 2007, 22:02

Ostatnio cały czas w radiu leci, no i wpadło mi w ucho:

http://youtube.com/watch?v=TxAGGyrvJ9c
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez martin.h » poniedziałek, 3 gru 2007, 22:06

U mnie ostatnio rządzą dwie płyty: Stereophonics "Live from Dakota" oraz The Libertines "Times for Heroes - The Best of The Libertines".
martin.h
A6

Postprzez Hultay WRC » poniedziałek, 3 gru 2007, 22:14

SOAD to mój ulubiony zespół, zdecydowanie. Każdy inny ma coś na "nie" a SOAD ma wszystko czego potrzebuję.
Gdybym miał wybrać które płyty są najlepsze to postawiłbym debiut i toxixity na pierwszym, mezme na drugim, hipno na trzecim a steal this album na ostatnim miejscu. STA było takim przerywnikiem, przekąską i słabą jak na ich możliwości płytą(znali swoją wartość, chcieli zarobic mniejszym kosztem). Szacher macher z podzieleniem mezmerize i hipnotize spowodował że zamiast mieć jedną godną (choć inną) następczynię Toxixity, mamy dwie dobre płyty a zespół prawie 2x kasy :) Cięzko oceniać wszytko jednoznacznie np. starsze płyty były fajne muzycznie ale już wkurza mnie to że self titled album brzmi tak surowo, jakby była nagrany 20 lat temu, albo w garażu, to mi przeszkadza. Z kolei nowsze lepiej zrealizowane mają trochę "słabsze piosenki". Jestem otwarty i nie mówię "nie" dla eksperymentów, wybryki Serja mi sie podobają ale nie można na nie patrzeć tylko pod kątem SOADu-facet skomponował te kawałki na fortepian i dopiero potem(trochę nieplanowo) dołożył gitarę. Jemu nie zależy na ciężkim łojeniu(np. Serart) to ma w zespole, dla tego ta płyta brzmi tak lekko i zawodzi niektórych fanów. Dla mnie to smaczna przekąska, przerywnik, ale nie zapowiedź, wyznacznik, tym bardziej że w dużej mierze za muzykę odpowiada Daron a nie Serj.
Nie powiedziałbym że ich poziom spada proporcjonalnie do czasu, każdy ma lepsze i gorsze momenty. Nie można też ciągle robić tego samego, latka lecą, głos się nie poprawia, to normalne że łagodzi lekko to, aby nie za bardzo(bywają gorsze przypadki). Nie stawiałbym krzyżyka na tym zespole, wierze że wrócą, to jakiego tempa nabrała ich kariera musiało dać im po dupie. Wyobraźcie sobie, te parę lat wyjęte z życia. To im dobrze zrobi, wpłynie na ich pomysły.
Co do śpiewu Serja- rzeczywiście na koncertach daje czasem ciała(jakby zmęczenie) ale i tak moim zdaniem rzadziej niż Daron potrafiący tylko skrzekliwie drzeć chapę w niektórych kawałkach. Wolę go jako wokalistę melancholijnego(Lonely Day), dorabiacza klimatu. np tu:
http://pl.youtube.com/watch?v=WCV1_i5GzLc
moim zdaniem to Daron tu śpiewa słabiej. To że na koncertach wypadają "tak sobie" wynika moim zdaniem z tego że jest ich 4- w studiu można podogrywać partie gitar, zwielokrotnić je(jak w BYOB-brzmi mocno), wzmocnić, a na koncercie już brak drugiego gitarzysty wyłazi na wierzch. Jedną gitarą ciężko wszystko obskoczyć, a Shavo może tylko pobrzdąkać na basie-taka jego rola.

sorry za długość, trochę mi się mikrofon włączył :)
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez Świder » poniedziałek, 3 gru 2007, 22:24

ja nie należę do zwolenników tego typu muzyki, ale znam kilka utworów Systemu. Jeden z nich "Lonely Day" tak mnie się kiedyś spodobał, że znalazło się miejsce dla tego kawałka w moim telefonie, a to spory sukces;];]
Świder
N3

Postprzez Hultay WRC » poniedziałek, 3 gru 2007, 22:36

Świder napisał(a):ja nie należę do zwolenników tego typu muzyki, ale znam kilka utworów Systemu. Jeden z nich "Lonely Day" tak mnie się kiedyś spodobał, że znalazło się miejsce dla tego kawałka w moim telefonie, a to spory sukces;];]

No taka spokojna i miła ballada (tak się składa że właśnie słucham jej koncertowego wydania ). :) Utwór wręcz radiowy, raz leciało gdzieś na jakiejś mniej komercyjnej rozgłośni.
Ze spokojnych polecam jeszcze A.T.W.A, Lost in Hollywood, Spiders i Aerials.
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez Karol » wtorek, 4 gru 2007, 22:34

A mi sie nawet płyta solowa podoba :) Nie czuję się zawiedzony, oczekiwałem dokładnie tego co usłyszałem, fajnych, melancholyjnych, dających do myślenia, kilka utworów. Trochę poetyckich, ale taki jest Serj wg mnie. A piosenka Saving Us mmmmm... Oglądając teledysk z głośnikami na bardzo wysoką tonacje, nie ma tkaich wrażeń jednak klip zjawiskowy! Ciary za każdym razem mam że masakra. A potem słuchając tego utworu, w słuchawkach, na maxa podgłoszonych...
Karol
A6

Postprzez Świder » środa, 5 gru 2007, 15:41

a jak Wam się podoba nówka płyta Grammatika- podróże?
Świder
N3

Postprzez Albert(Zambrów) » środa, 5 gru 2007, 20:26

stare piosenki grammatina sa dobre, musze przyznac :)

Ale i tak w polskim hh liderem jest O.S.T.R. :) zaraz za nim Sokół z WWO.
...każdy ponad każdym, wszyscy najmądrzejsi...

Rajdy wporzO!

Banasik Rally Team OGIEŃ :!:
Albert(Zambrów)
A6

Postprzez Świder » środa, 5 gru 2007, 21:33

no to będzie polemika :D:D

Płyta dobra, ale Światła Miasta to nie są... jak będzie $ to kupię, ale na razie środków brak;/

A co do Adama i Wojtka to grają w jednej lidze- są pod względem flow i tekstu bardzo dobrzy i wyróżniają się na skalę nie tylko Polskiej muzyki. Eldo nie ma takiego flo, ale teksty ma za to ponad wszystkimi.
Świder
N3

Postprzez Albert(Zambrów) » czwartek, 6 gru 2007, 16:10

Tak, zgadzam się ze Eldo ma specyficzny styl pisania tekstów, ktory bez wątpienia jest dobry nawet bardzo dobry.

Mimo to, jednak jako cala kompozycja muzyka+tekst nie moze sie rownac to np ostrego. Osobiscie w ostrym lubie jego "płynące" podkłady i rownie płynący flow. Ostrego mozna slychac dla przekazu i dla muzyki rowniez.
...każdy ponad każdym, wszyscy najmądrzejsi...

Rajdy wporzO!

Banasik Rally Team OGIEŃ :!:
Albert(Zambrów)
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hyde Park