Moderator: SebaSTI
Gokart napisał(a):Witam,
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z używania rękawic rajdowych (ale w "cywilnym" samochodzie? Możecie coś polecić? Mam na myśli raczej dolną półkę cenową. Jak się w ogóle w tym jeżdzi? opłaca się kupować, jeśli się ma normalną kierownicę?
Z góry dzięki
Mam A3 kierownica seria plus zamszowe rękawice...i jest 1000 razy lepiej. Nawet w clio mojej dziewczyny gdzie kierownica jest jakby z plastiku w rękawiczkach jeździ się lepiejTomekA napisał(a):Gokart napisał(a):Witam,
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z używania rękawic rajdowych (ale w "cywilnym" samochodzie? Możecie coś polecić? Mam na myśli raczej dolną półkę cenową. Jak się w ogóle w tym jeżdzi? opłaca się kupować, jeśli się ma normalną kierownicę?
Z góry dzięki
Moim zdanie nie ma to wiekszego sensua w przypadku polaczenia rekawiczek zamszowych z plastikowa kierownica bedzie nawet gorzej
![]()
Jesli juz koniecznie chcesz wygladac profesjonalnie w cywilnym aucie (zapewne spotka sie to ze smiechem innych uzytkownikow szos) to zastanow sie nad polaczeniem skorzanej kierownicy ze skorzanymi rekawiczkami. Moim zdaniem jest to najlepsze rozwiazanie, jak znudzi Ci sie jazda w rekawiczkach, a zapewniam ze bedzie to bardzo szybko, zawsze mozesz jezdzic z taka kierownica prowadzac golymi rekoma nie narazajac wolantu na zniszczenie. Jezeli chodzi o rekawiczki zamszowe to powinno sie je stosowac tylko do kierownic zamszowych, po pierwsze trzymanie jest wtedy bardzo dobre, po drugie uzytkowanie kierownicy zamszowej bez rekawiczek bardzo szybko doprowadzi do jej zurzycia i fatalnego wygladu...
Reasumujac rekawczki tak, ale tylko do sportu
Pozdrawiam Serdecznie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość