Moderator: SebaSTI
Lewar ale tu taż chyba chodzi o to, żeby silnik nie tracił mocy na niepotrzebne wibracje.
MSG Racing napisał(a):poohdrummer metodą domową z papierem ściernym to możesz tylko wał zj..... . To należy zważyć na specjalnej maszynie. Licząc mozna się pomylić a ręcznie obrabiajac nie zrobisz tego tak jak tokarką a co gorza mozesz tylko pogorszyć sprawę. W dobrym silniku lepiej rzeczywiscie zostawić wyważanie specjaliście (Honda) a w gorszym założyć kute elementy.
Wiem, że któryś z cieszyńskich zawodników zajmuje sie wyważaniem. Nazwiska nie pamietam ale wiem że śmigał Saxo kiedyś.
A dopuszczalne zmiany konstrukcji w gr.B sa takie jak w A grupie, wiec pozostaje tylko dowolnosc materialu i wykonania tlokow, wymiana dolu na kuty ODPADA! Zostaje tylko zebranie nadmiaru materialu i obrobka chemiczna.
NIKT Z WAS (tj. MSG i Lewar) nie widzial na oczy homologacji do VFTS gdzie wyraznie jest napisane ze wal jak i korby sa wykonane jako odlew!!!
Jak tylko ktos wystawia pytanie to ludzie, ktorzy odpowiadaja, od razu zakladaja, ze np. taki ja, nie mam dostepu do tokarki, frezarki, honownicy, szlifierki do glowic itp.....
A tak w sumie to po dlugiej analize tematu, raczej nie bede kupowal cywila i budowal od podstaw bo nie mam na to czasu. Pewnie niektorych zawiode i co niektorzy sie na mnie obraza, ale trudno sie mowi...
A tak na koniec: "Niczego nie bedzie" bo okazuje sie, ze kasy nie ma!!! (sic!) Evil or Very Mad
Ja wiem chłopaki, że macie zapał i wiecie to i owo o silnikach, ale niestety, jak to mówią "kasa, misiu, kasa..."
poohdrummer napisał(a):Problem polega na tym, ze czlowiek ma zapal a jak siadze z olowkiem i zaczyna liczyc, to niestety ale wlos sie na glowie jezy.
Dla mnie liczy sie zeby startowac w ogole a nie wydac caly budzet na czesci a potem nie miec za co wahy zatankowac.....
Jak cos sie zmieny to bede pisal.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości