Starty Kubicy w Rajdach

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Re: Starty Kubicy w Rajdach

Postprzez tadeknovak » czwartek, 21 sty 2016, 13:05

Zastanawiajace jest to, ze Kubica nie podal zadnej informacji odnosnie Lotosu, tak jak uczynil to Kajetanowicz. Tylko info ze to jedyny start. Wnioski?? Kubica stracil Lotos, moze jedzie w ich logo bo musi nadrobic Argentyne i Australie w ktorych nie wystartowal? Schudl...modeling?? Nie, to przygotowania do powrotu na tory. Bez Lotosu
tadeknovak

Postprzez Mad Max » czwartek, 21 sty 2016, 13:18

jacko napisał(a):
kuba.es napisał(a):(...)Mam podobne odczucia. Wywiad niby ciekawy a wnosi niewiele, zupełnie jak Gutowski jako dziennikarz. :) Strasznie żenujący człowiek.

napisz prosze co jest takiego zenujacego w Gutowskim ? jest to w zasadzie jedyny polski dziennikarz, ktory jest na wiekszosci rajdow WRC i przekazuje najnowsze informacje, bywa czasami lekko tendencyjny jak np post anty-ostbergowy gdy ten wykrzykiwał kubicy, ale to zrozumiale jest Polakiem i napisal to na swoim prywatnym fb, wybacz ale to takie ataki bez pokrycia wydaja sie bardziej zenujace,
A teraz będziemy po raz kolejny przechodzić przez debatę pt. dlaczego część forum uważa C.Gutowskiego za kiepskiego dziennikarza - bo ktoś ma odmienne zdanie na jego temat niż KubicoFani.
1) jeździ tylko na te rajdy w których startuje Kubica - w zeszłym roku jakoś nie przypominam sobie żeby był w Agrentynie
2) pisze praktycznie tylko i wyłącznie o Kubicy, reszta kierowców jest marginesem (wystarczy zajrzeć na jego FB)
3) wywiady są też tylko z Kubicą - z innymi kierowcami nie widziałem (ale może mi coś umknęło)
4) widać że z Kubicą znają się dość dobrze bo ostatni wywiad był bardziej na luzie i mniej poważnie niż jakiekolwiek inne wywiady jakie widziałem i czytałem z Robertem (zresztą w Monte mają wspólny hotel bo CG pochwalił się tym na fb - jest zdjęcie z garażu jego auta oraz Miśka do zapoznania RK)
5) poziom niektórych pytań jest strasznie kiepskiej jakości - pierwszy przykład z brzegu o wygląd i różnice serwisu między tym co jest w tym roku a jak to wyglądało w poprzednim
6) a w porównaniu z Sokołem wypada wręcz dramatycznie
Pisze, jeździ, mówi, dla mnie nie ma problemu że robi to co lubi i co go pasjonuje - ale to nie powód żeby uznawać go za wybitnego dziennikarza.

tadeknovak napisał(a):Zastanawiajace jest to, ze Kubica nie podal zadnej informacji odnosnie Lotosu, tak jak uczynil to Kajetanowicz. Tylko info ze to jedyny start. Wnioski?? Kubica stracil Lotos, moze jedzie w ich logo bo musi nadrobic Argentyne i Australie w ktorych nie wystartowal? Schudl...modeling?? Nie, to przygotowania do powrotu na tory. Bez Lotosu
Może i tak tylko po co zgłoszenie na Szwecję w takim razie ??
Ostatnio edytowano czwartek, 21 sty 2016, 13:23 przez Mad Max, łącznie edytowano 1 raz
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez kuba.es » czwartek, 21 sty 2016, 13:19

jacko napisał(a):napisz prosze co jest takiego zenujacego w Gutowskim ? jest to w zasadzie jedyny polski dziennikarz, ktory jest na wiekszosci rajdow WRC i przekazuje najnowsze informacje, bywa czasami lekko tendencyjny jak np post anty-ostbergowy gdy ten wykrzykiwał kubicy, ale to zrozumiale jest Polakiem i napisal to na swoim prywatnym fb, wybacz ale to takie ataki bez pokrycia wydaja sie bardziej zenujace,

Zastanawiałem się kiedy odezwie się pierwszy wyznawca CG, długo nie trzeba było czekać. Mam się odnieść do całości jego działalności czy też tylko tego wywiadu? W jednym i drugim nie podoba mi się wiele rzeczy i mam do tego prawo. W przeciwieństwie do jego kont na portalach społecznościowych, gdzie usuwa każdy niewygodny dla niego komentarz, tutaj póki co nie ma jeszcze punktu w regulaminie, który by tego zakazywał. Mówiąc ogólnie, w moim przekonaniu gość jest po prostu słaby i często wali żenującymi tekstami, zaś jego ego jest większe niż wiedza. Czy to wystarczy, bym mógł mieć już własne zdanie na jego temat? Czy nadal jest to "żenujący atak bez pokrycia". Porównaj go do Colina Clarka czy Mikołaja Sokoła to się dowiesz, dlaczego powstają na fb profile typu "Cerata Cezarego". Bez odbioru.
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty - dla szybkich kierowców." - Colin McRae
kuba.es
N3

Postprzez piotrg » czwartek, 21 sty 2016, 13:21

Zapewne nie powiedział nic bo rozmowy ze sponsorami trwają lub z potencjalnymi pracodawcami. Skoro nic nie jest potwierdzone to po co chłapać jęzorem i snuć plany że się mistrzem będzie itp. Pewnie druga strona tez sobie nie życzy żeby podawał do publicznej wiadomości z kim negocjuje to chyba logiczne. Powiedział to co na tą chwile mógł i co wiadomo że jak kasa będzie to będzie jeździł a jak nie to tv w domciu. Dopóki Lotos nie ogłosił oficjalnie programu Erc to Kajto tez słowa nie pisnął. Trzeba czekać podpisze coś to powie.
Kupić amerykańca w dieslu to jak pójść do prostytutki żeby się całować ...
piotrg
N3

Postprzez DonCorrado » czwartek, 21 sty 2016, 13:36

Od pierwszej minuty tego wywiadu bije słabość i zdenerowanie Gutowskiego, nerwowe ruchy i spoglądanie na kartke, język który jest ani oficjalnym dziennikarskim językiem wywiadu, ani koleżeński, takie balansowanie na zasadzie nie wiem czy mam mówić Pan czy Robert i o co moge zapytać? Juz samo podejscie skutkuje troche na odpowiedzi, w dodatku Kubica nigdy nie był wylewny a tu ewidentnie nie ma o czym lub nie moze o wszystkim mowic i jest ciagniety za język, poza tym od zawsze powtarzal jak czasem wywiady i wiele rzeczy jest w Polsce odbieranych, moze sam zna podejscie Gutowskiego wiec woli nie kłapać na lewo i prawo bo spodziewa się jakie nawet dzis byly by tytuly w Polskiej prasie Nie trzeba być dziennikarzem, żeby oceniać gutowskiego za jego kompetencje, jeżeli ktoś czytuje fachową prase i ma jakiekolwiek pojęcie o profesjonalizmie to bije po oczach, ze gosc jest z innego swiata, tego ciut gorszego dziennikarsko. W zasadzie Gutowski niczym poza bujaniem sie na fali popularności Kubicy się nie wyróżnia, jakby nie był taki sztuczny to na przestrzeni tych 3 lat w WRC moglby sobie wypracowac lepsza pozycje, a poki co jego najwiekszy sukces jakim sie zreszta przechwalal to plakietka oficjalnej akredytacji czy cos w tym stylu jaka mu sie nalezala po tym jak zaliczyl wszystkie rundy WRC w ktoryms tam roku 2013? Zresztą o czym my mówimy, jezeli ten sport lezal by mu na sercu to latał by między Kubicą, a Ptaszkiem czy Sołowowem w Szwecji, żeby podpromować rajdy w Polsce, ale On albo nie chce bo buja sie na popularności Kubicy, albo ktos wyklada gruby hajs tylko na Kubice, oczywiscie jest jeszcze taka mozliwosc ze Kubica jest najbardziej medialny i na wywiadach z nim itp mozna dostac najlepsze pieniadze od wydawcy ale w tym calym zamieszaniu nie wieze ze nie mozna byc poswiecic chwili dla reszty naszych.
DonCorrado
A6

Postprzez jacko » czwartek, 21 sty 2016, 13:54

no tak czyli jeśli nie jest żenujący to od razu musi być wybitny, no i jeśli się broni przed kuriozalnymi zarzutami to od razu jest się jego wyznawcą :)
to po prostu normalny dziennikarz, niczym wielkim się nie wyroznia ale na pewno nie jest zenujacy, Sokoł jest o niebo lepszy, ale jest jedna istotna roznica miedzy nimi, Sokol jest skupiony na F1, a Gutowski na WRC a w zasadzie na RK, i dobrze, bo Polacy raczej chca wiedziec co sie dzieje u RK a nie u Paddona, a owszem robi bardzo czesto wywiady rowniez z innymi kierowcami, nie ma co go porownywac z Clarkiem bo to inna liga, mialem przyjemnosc nawet z nim pogadac chwile, ale nie nazywajmy Gutowskiego zalosnym dziennikarzem, bo nie zasluguje na to. Styl takich ataków tylko przypomina tylko żałosne teksty pana v pod kątem RK, i nie róbcie ze mnie wyznawcy RK/Gutowskiego bo to proste stwierdzenie faktu :)
jacko
A5

Postprzez ryjas » czwartek, 21 sty 2016, 13:55

Coś mi się zdaje, że RK będzie testował. Modeling brzmi śmiesznie ale jakkolwiek ma to coś wspólnego z testowaniem modeli wyścigowych;)
Rajdy odejdą na plan dalszy ale kto wie czy chodzi tu tylko o jazdę w nich czy jako dyscyplinę w ogóle.
ryjas
N3

Postprzez Kubus » czwartek, 21 sty 2016, 14:17

Monte Carlo to ostatni rajd w barwach Lotosu. Gdyby znalazł się inny sponsor to będzie kontynuacja programu w WRC. Biorąc pod uwagę, że sezon dziś się zaczyna - mało prawdopodobne.

Co do drugiej części. Obstawiam że Robert dostał posadę w Renault wracającym do F1, raczej w charakterze testera- będzie pomagał ustawiać bolid. Czy jest szansa, że dostanie posadę za kierownicą - jest, ale to narazie daleka droga. Renault potrzebuje jego doświadczenia i wyczucia, on potrzebuje możliwości jeżdżenia na symulatorze i ew na testach. Co z tego będzie - czas pokaże.
www.facebook.pl/rajdomaniacy/
Kubus
A5

Postprzez TomMaz » czwartek, 21 sty 2016, 14:32

Lepiej przeczytajcie sobie ten wywiad niż rozmowę z Gutowskim, jak zwykle w stosunku do Włochów niby już nie tak luźno ale bardziej szczegółowo...

http://www.rallylink.it/cms15/index.php/montecarlo-2016

RK mówi że bardzo mu zależy żeby zostać w rajdach, obsługa przez BRC jest jedną z opcji , losu programu dalej się ważą głównie przez zmiany na stołkach w Polsce i jeśli coś się ruszy i budżet zostanie zatwierdzony to najprawdopodobniej wrócą na Portugalię , choć Szwecja nie jest jeszcze na 100% przekreślona. Jak nic nie wypali to będzie robił coś innego niezwiązanego z rajdami.

Na koniec jest:
"I still hope to be able to put together a decent program for this year."

Mad Max napisał(a):4) widać że z Kubicą znają się dość dobrze bo ostatni wywiad był bardziej na luzie i mniej poważnie niż jakiekolwiek inne wywiady jakie widziałem i czytałem z Robertem (zresztą w Monte mają wspólny hotel bo CG pochwalił się tym na fb - jest zdjęcie z garażu jego auta oraz Miśka do zapoznania RK)

To nie było Evo Kubicy, jego jest ciemniejsze i na krakowskich blachach , tamto było na włoskich. Poza tym nie napisał że to Kubicy samochód tylko że z prawej stoi DS3 WRC , a z lewej Misiek z zapoznania... potem w komentarzach piszę że to nie RK. Także też czasem trochę negatywne nastawienie do niego co poniektórych zaślepia. Dla mnie Sokół to też zupełnie inna liga ale dobrze że jest taki Gutowski przynajmniej można na jakieś foty popatrzeć i dowiedzieć się co słychać na rajdzie u Kubicy albo Ptaszka (tak o nim czasem też coś napisze) . Jakoś chętnych do zastąpienia Cezarego brak...
TomMaz
N3

Postprzez kuba.es » czwartek, 21 sty 2016, 15:00

jacko napisał(a):no tak czyli jeśli nie jest żenujący to od razu musi być wybitny, no i jeśli się broni przed kuriozalnymi zarzutami to od razu jest się jego wyznawcą :)
to po prostu normalny dziennikarz, niczym wielkim się nie wyroznia ale na pewno nie jest zenujacy, Sokoł jest o niebo lepszy, ale jest jedna istotna roznica miedzy nimi, Sokol jest skupiony na F1, a Gutowski na WRC a w zasadzie na RK, i dobrze, bo Polacy raczej chca wiedziec co sie dzieje u RK a nie u Paddona, a owszem robi bardzo czesto wywiady rowniez z innymi kierowcami, nie ma co go porownywac z Clarkiem bo to inna liga, mialem przyjemnosc nawet z nim pogadac chwile, ale nie nazywajmy Gutowskiego zalosnym dziennikarzem, bo nie zasluguje na to. Styl takich ataków tylko przypomina tylko żałosne teksty pana v pod kątem RK, i nie róbcie ze mnie wyznawcy RK/Gutowskiego bo to proste stwierdzenie faktu :)

Kwestia standardów, kto co lubi. Ja nie gustuję w burackich odzywkach, tym bardziej publicznych. Mam ci tu wypisać konkretne sekundy tego wywiadu, w których brzmiał wg mnie żałośnie? Czy może wklejać screenshoty z wszelkich głupot, które wypisywał? Mad Max zacytował pierwszą wypowiedź z brzegu, jest tego znacznie więcej ale nie mam ochoty z tobą polemizować. Uważasz, że facet jest spoko - twoja opinia. Dla mnie jest irytujący i też mam prawo tak go odbierać. Nawet, jeśli jakiś jacko z forum twierdzi inaczej.
Co do porównania z Mikołajem Sokołem, główna różnica między nimi nie polega na omawianej dyscyplinie, tylko na inteligencji i zwykłej kulturze osobistej.
Aha, i kolegi na V. w to nie mieszaj, bo pisząc takie bzdety wychodzisz na większego prowokatora niż on. Bez odbioru.
Ostatnio edytowano czwartek, 21 sty 2016, 15:03 przez kuba.es, łącznie edytowano 1 raz
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty - dla szybkich kierowców." - Colin McRae
kuba.es
N3

Postprzez PsoR » czwartek, 21 sty 2016, 15:02

Mad Max napisał(a):1) jeździ tylko na te rajdy w których startuje Kubica - w zeszłym roku jakoś nie przypominam sobie żeby był w Agrentynie
2) pisze praktycznie tylko i wyłącznie o Kubicy, reszta kierowców jest marginesem (wystarczy zajrzeć na jego FB)

Oglądnijcie wypowiedzi RK z zeszłych sezonów i porównajcie do wywiadu Ceraty z RK. Jakość wideo, jakość dźwięku + identyczny mikrofon. Śmiem przypuszczać, że Cezary robi "obsługę medialną" Robertowa i za to mu płacą. Przy okazji jest dziennikarzem Przeglądu Sportowego. Jest to praktyka znana i stara jak świat. Takimi samymi osobami byli Łukasz Łuniewski (eSky.pl RT) czy Gabriel Borowy. Robili PR i "medialnie obdługiwali" zawodników przy okazji robiąc materiał dziennikarski do swoich redakcji.
PsoR
N1

Postprzez woocasch » czwartek, 21 sty 2016, 15:21

To teraz jak Cezary nadal chce być w świecie WRC musi się zakręcić wokół Ptaszka. Pierwszy wywiad i fotki są, może zrobi im Monte za friko, a potem go zatrudnią :)
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez Mad Max » czwartek, 21 sty 2016, 15:24

TomMaz napisał(a):Lepiej przeczytajcie sobie ten wywiad niż rozmowę z Gutowskim, jak zwykle w stosunku do Włochów niby już nie tak luźno ale bardziej szczegółowo...
http://www.rallylink.it/cms15/index.php/montecarlo-2016
Mad Max napisał(a):4) widać że z Kubicą znają się dość dobrze bo ostatni wywiad był bardziej na luzie i mniej poważnie niż jakiekolwiek inne wywiady jakie widziałem i czytałem z Robertem (zresztą w Monte mają wspólny hotel bo CG pochwalił się tym na fb - jest zdjęcie z garażu jego auta oraz Miśka do zapoznania RK)

To nie było Evo Kubicy, jego jest ciemniejsze i na krakowskich blachach , tamto było na włoskich. Poza tym nie napisał że to Kubicy samochód tylko że z prawej stoi DS3 WRC , a z lewej Misiek z zapoznania... potem w komentarzach piszę że to nie RK. Także też czasem trochę negatywne nastawienie do niego co poniektórych zaślepia. Dla mnie Sokół to też zupełnie inna liga ale dobrze że jest taki Gutowski przynajmniej można na jakieś foty popatrzeć i dowiedzieć się co słychać na rajdzie u Kubicy albo Ptaszka (tak o nim czasem też coś napisze) . Jakoś chętnych do zastąpienia Cezarego brak...
OK błąd z mojej strony i nadinterpretacja bo nie przeczytałem komentarzy, ale podtrzymuję to co napisałem, zresztą link który podrzuciłeś jest świetnym porównaniem jak "to" powinno wyglądać.
Bardzo ładnie to ujłąłeś - "o nim czasem też coś napisze"
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Tomek K » czwartek, 21 sty 2016, 15:46

Ten wpis w jakim to on "słabowitym hotelu" 3* śpi, ma inną perełkę, już ledwo widoczną. Najpierw napisał, że pod płachtą jest DS3 R3, a jak zaczęli ludzie wpisywać o lotce to stwierdził, ze Wurc to nie, bo jak to tak Wurca w hotelu trzymać :)

Różnica między nim, a Sokołem jest dramatyczna. Mikołaj jest konkretny i nie tworzy wokół siebie i swoich wyjazdów otoczki "wielkiego świata". A ten, a to o hotelu, a to jaki samolot be. Nie wspominam już o jego zajawkach przeprowadzonych przez niego wywiadów, gdy potem okazuje się, że był to oficjalny meeting, np Ogiera z mediami, i wokół niego było 15 dziennikarzy, a on trzymał dyktafon, nagrywał i przepisywał:)

Chce to niech jeździ, nikt mu nie broni. Tylko jeśli chce się kreować na wielkiego znawce WRC to musi się liczyć z tym, że ktoś mu błędy wypomni.
www.RallyMedia.pl
Tomek K
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne