Żule :)

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Postprzez Maciek_PL » wtorek, 1 cze 2004, 18:07

To o czym tu mowicie to wszystko leszcze... litr bolsa? Skrzynka piwa? phi :wink: Owszem zrobilo by to na mnie wrazenie, gdyby nie obrazek jaki widzialem na tej sławnej Srebrnej Górze - otoz na pol godziny przed pierwszym przejazdem zjawila sie powiedzmy Grupa WRC "Jodłownik" ( bo chyba stamtad przylezli). Wygladali jak leśni ludzie, wyszyscy po rowno uje***ni i naje***ni, ale imponowali wiedzą rajdową - "Tera bendom jechały te no.. Lincery". Była może 8;30 a oni nie dość nadżumieni to niesli ze sobą cały worek (taki po ziemniakach 20 czy 30 kg) jaboli. Rozbili camp i zgodnie z harcerską tradycją zaczeli sobie spiewać. Najpierw piosenki powszechnie znane i lubiane (sokoły, stepie szeroki...) , pozniej wojskowe (rezerwa, ułani, rozmaryn) by na koncu przejść do tworczośći własnej.. pozwole sobie zacytować, chyba nie narusze praw autorskich:

Jestem stary,
niedołężny,
za to wytrysk mam potężny!

I wiele innych (cos o Marynie, majtkach i drabinie :wink: ), ktorych spamietac sie nie dało. Pozniej ja to bywa pojawiła sie agresja, na szczescie tylko do siebie nawzajem. Nastepnie, gdy woreczek granatów sie skonczył, zaczeły sie zajęcia indywidualne... jeden poszedł szukac swojej kiełbasy w trawie, inny spałał przykryty pustym już worem, jeszcze inny probował zbiegać ze skarpy z wiadomym efektem, ale wszystkich przebił prawidzwy indywidualista, notabene przedstawiający sie jako "...Nie Pan, ja nie jestem żaden Pan.. Ja jestem Smok Wawelski"... Ten oto element miał ze sobą sztalugi, płótno i farby... Kiedy jego kompani zaczeli sie miedzy soba żreć, ten niesiony przypływem 18%-wej weny udał się w las... tworzyć zapewne. Koło 12, kiedyś słonce w koncu rozgrzało szalejącą po żyłach siarkę panowie zginęli gdzieś w otchłaniach lasu... i jedynie artysta powrocił z puszczy, błagając o pomoc w dotarciu do Dzikowca, bowiem obraz miał być darem dla tamtejszego sołtysa...
Po tym wszystkim nurtuje mnie tylko jedno pytanie... Co jest tak naprawde bardziej uderza na mózg? Zakazana kolumbijska kokaina czy ogolnodostpene polskie winka?
Maciek_PL

Postprzez Alien » wtorek, 1 cze 2004, 19:13

To jak widac, to nie byli zule tylko artysci czlowieku. Otarles sie o sztuke :lol:
Alien
A5

Postprzez Schumi03 » wtorek, 1 cze 2004, 23:09

jak to nas uczyli na polskim w liceum, "młodpopolska cyganeria artystyczna"!! :D :D
Obrazek
Schumi03
N3

Postprzez Glitol » środa, 2 cze 2004, 07:41

rewelacja :D :D :D
Miejscowi zawsze dodają kolorytu rajdom :D
Glitol
A5

Postprzez rak818 » czwartek, 3 cze 2004, 12:38

OS9 Czarna Góra koło ruin.
Fantastyczna pięcioosobowa ekipa w kultowym UAZ-ie :shock:
Oczywiście mocno trunkowa. :D Niestety nie doczekali Pluchy i odpalili maszynerie, a że OS trwa jeszcze i droga zamknięta niczym przecinaki poszli łąką w dół na spadanie ...
Entuzjazm publiki był wielki :P :shock:
Trasa A2 Świecko-Terespol - Najdłuższy w Europie tor wyścigowy ciężarówek
rak818
A5

Postprzez +RAFAŁ+ » niedziela, 20 cze 2004, 13:56

GSMP Załuż 2004

Kilku kolesi z kilu BMW. Chyba nawet nie patrzyli na samochody. Jak przyjechalem o 7 rano to byli juz w stanie wskazujacym na spozycie, a jak odjezdzalem po 17 to jeszcze pili, a jeden mowil mi ze wieczoram jad do domu. Ciekawe tylko w jaki sposob bo ledwo chodzili :) ale bylo z nimi tez kilku trzezwych takze pewnie oni robili za kierownikow. Najlepszy byl jeden typ. Usiadl sobie na masce jednej BMki i glowa mu leciala w dol tak jakby zasypial ale co chwile budzila go ogromna czkawka ktora calym nim rzucala :) Pozniej sieli sobie w 3 opierajac sie o samochod i jedli czeresnie nie pierwszej swiezosci popijajac je trunkami :) Dobrze ze pojechalem bo niechcialbym widziec tego co sie z nimi pozniej musialo dziac po tej wybuchowej mieszance :)
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez +RAFAŁ+ » piątek, 2 lip 2004, 17:14

A tu zdjecie jednego z nich. Ten w pomarańczowym. Moze to ktorys z was, no przynac sie ;) ?

Obrazek
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez enka » niedziela, 4 lip 2004, 20:37

Tekst zasłyszany na pierwszym oesie Kormorana:
koleś1 -Staszkowi od tego hałasu kury się nie będą niosły, albo już padły.

koleś2- Ale te małe jadą, lepiej niż te wrc.

Doszło też do ekscesów, ponieważ, ktoś ośmielił się przejść po ziemniakach.

Zaznaczam, że panowie byli po kilku browarach.
enka
A5

Postprzez WAPNO » niedziela, 4 lip 2004, 21:47

enka napisał(a):Zaznaczam, że panowie byli po kilku browarach.

To jakie tam znowu żule ;). Ale jak już mamy tu osobników po kilku browarkach to i ja załączę spoko zioma ;) co na Polskim śpiewał, grał, gwizdał i wogóle wesoło było :)
Obrazek
WAPNO
A6

Postprzez Mars » niedziela, 4 lip 2004, 22:10

To ja tez cos dorzuce :lol:

3 OS Mazowieckiego
Jakas na oko 70 letnia babibka w stroju typowo rolniczym (czyt. jakas brudna od ziemi sukienka + husteczka na glowie i jakas marna kurtałka) podeszla do trasy OS-u i po chwili krzyczy....Zenek cho tu pojdziemy se na rajd :lol: :lol: :lol: I po chwili przyszedl pan tez ok 70 lat, w jakims ruszonym zebem czasu garniturku i kapelisiku :lol: Chyba rajd nie byl dla nich zbyt ciekawy bo po 5-6 przejazdach se poszli :lol:
3xFSO + 1xFSM + na jesieni jakieś E36 :D
Mars
A6

Postprzez Banan » niedziela, 4 lip 2004, 22:13

Ale dlaczego napisales to w temacie Zule ? Oni byli napici ? :D
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez Mars » niedziela, 4 lip 2004, 22:50

Dziadzia byl :lol: przynajmniej tak mi sie wydaje bo babcia go musiala ciagle trzymac :lol: zapomniaelm o tym wspomniec post wyzej :wink:
3xFSO + 1xFSM + na jesieni jakieś E36 :D
Mars
A6

Postprzez samurai » poniedziałek, 5 lip 2004, 22:53

hehe to mi sie ptzypomniała z jeden storny śmieszna a z drugiej troche niebezpieczna sytuacja z Wisły 99. Stoje sobie na lewym 90 i przy cięciu był niezły żużel. pełno ludzi. Az tu nagle z boku wyjeżdża naprany dziadek na jakimś komarku czy czymś takim z siatka na zakupy. i wyjechał na srodek zakrętu na ten zuzel, wszytscy stoją jak osłupieni bo zaraz pewnie przyjedzie kolejna załoga aż dziadek dał gazu i sie wyglebił na zużlu. Chwile trwało zanim przyleciało do niego kilku kibiców i porządkowych zeby podnieśc mu "motur" i zprowadzić go z drogi bo sam oczywiście nie był w stanie. Dziadka znieśli i dosłownie za moment przeleciał jakas 106stka CIEPŁO BYŁO ... :?
.::samurai::.

<*>Janusz Kulig - Galeria<*>
STWÓRZMY WŁASNY ALBUM NASZEGO MISTRZA
samurai
N3

Postprzez Piccolo_Jr » wtorek, 6 lip 2004, 00:21

Kurna jak to czytam to se tak myślę czy to Polska czy może Afryka. W jakim my kraju żyjemy :?
How do they do it, why do they do it, riding and crushing, and riding and winning, and always faster and faster and faster....
Piccolo_Jr
N3

Postprzez Banan » wtorek, 6 lip 2004, 00:44

To ja tez doruzce cos od siebie ;) GSMP Rosciszow 2003 - Sobota. 15 minut do startu a tu jakis rolnik wyjezdza na trase swoim traktorkiem :D Safety do niego, zeby wracal albo zjechal w dol, bo zaraz startuje rajd (troche wulgarnie). No to on grzecznie zjechal w dol... ale zapomnial chyba, ze tam jest row i strumien :D Wyciagali ze 20 minut, wiec start sie opoznil :D Traktor zniszczyl, ale koles wesoly bo ma rozrywke :D Hehe, byly jaja :D
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne