Moderator: SebaSTI
czy nie mialy silnik z 205t16 lekko zmodyfikowany skrzynia biegow 205t16 a jednak to juz cosGrzegorzChyla napisał(a):bandit napisał(a):tez widzalem na filmie gr-b w akcji i jestem zdania ze na odcinkach typu Pikes-Peak wrc dostanie łupnia
Tylko że Peugeoty które jeździły na Pikes Peak też miały nie za dużi wspólnego z ówczesną specyfikacją Grupy B...
Grzegorz Chyła
a po czym mozna poznac????????? widzales na zywo fabryczne wrc w akcji? bo ja nie to samo ma sie z gr-b mozemy jedynie obejrzec filmik i wedlug tego oceniac chyba ze masz inny patentstein911 napisał(a):Po czym poznałem ? Na oko.
Bardzo racjonalne przesłanki.
uposledzony to ty jestes a dlatego to porownalem bo wczesniej dostalem przyklad z tym fiatem po drugie nie ciesze michy bo nie ma z czego to byl tylko przyklad ze wieksza moc oznacza szybsze auto ale skoro dla ciebie wrc jest takie dobre twoja sprawa .nawet ty zrozumiesz ze 350km to 650Mars napisał(a):Czytam to i czytam i Ty Bandit jestes chyba psychicznie uopśledzony. Sorry, że tak piszę, ale normalnie jak czytam to co piszesz to się załamuje. Jak możesz porównywać fiata z 80 konikami (chyba) ze swoją ścierą mowiąć otwarcie, że masz ich 115. to jest 35KM, prawie 50% więcej od tego fiata. I jeszcze z ucieszoną michą cieszysz się, że masz CHYBA, bo sam tak napisałeś, szybszy samochód.
A co do Grupy B to spinasz się jakby to był Bóg a nie samochód. To jest stary sprzęt, który owszem na oesach PEWNEGO TYPU MOŻE być szybsze od WRC, ale w 90% przypadków będzie wolniejsze. Tak samo można powiedzieć, że malar 1,1 jest szybszy od WRC? A nie jest? Oczywiście, że jest. Ale kwestia gdzie. Na strasznie wąskich, pachołkowatych kjsach, gdzie liczy się tylko i zupełnie zwrotność taki mocny malar pewnie byłby szybszy. A jeżeli już ew. nie malar to coś lekkiego, małego i zwrotnego. I jaki z tego wniosek? Taki, że mimo, że na czymś takim przegrałoby WRC to wcale nie oznacza, że malar jest lepszy. W 99.9999999% lepsze jest WRC. I tak samo jest z B grupami. Rozumiesz już?
Rajdami rządzą takie same prawa jak każdą inną dyscypliną sportu. W związku z tym nikt już nie jeździ porsche 956, mitsubishi lancer evo III czy modelami formuły 1 sprzed 2 lat. Co roku bolidy F1 są o te 2 sekundy szybsze na tym samym torze, co roku WRC są szybsze o te 0.2-1.0 sekundy na kilometrze i tak dalej i tak dalej.
dobry pomysl tylko ze spalił mi sie procek a na rezerwowym kompie pójdzie mi tylko colin2Zepter napisał(a):Chłopaki dajcie już spokój.....ścignijcie się w jakiegoś Colina........niech jeden jedzie b grupą a drugi wrc.......
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości