Dakar Rally 2007

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Dakar Rally 2007

Postprzez Alien » poniedziałek, 3 paź 2005, 18:55

Drugi start w legendarnym Dakarze jest dla mnie wielkim wyzwaniem. Zamierzam walczyć o pierwszą dziesiątkę.

Obrazek
To kto okaze sie slabszy?
Defending champions Stéphane Peterhansel and Jean-Paul Cottret will be joined by fellow countrymen and last year’s runners-up Luc Alphand and Gilles Picard, twice former winner Hiroshi Masuoka and new co-driver Pascal Maimon and this year’s Baja Spain winners Joan ’Nani’ Roma and the experienced Henri Magne

a moze
Mark Miller (USA) und Dirk von Zitzewitz aus Karlshof. Die beiden ehemaligen Motorradfahrer werden Teamkollegen der bereits unter Vertrag stehenden Volkswagen-Werkspiloten Bruno Saby/Michel Perin (Frankreich), Jutta Kleinschmidt/Fabrizia Pons (Köln/Italien), Carlos Sainz/Andreas Schulz (Spanien/München) und Giniel de Villiers/Tina Thörner (Südafrika/Schweden)

zawsze zostaje jeszcze
The competitive field for the 2006 Dakar Rally will be enriched by a prominent challenger: on 31st December, Ellen Lohr will start the classic desert rally behind the wheel of a Mercedes-Benz M-Class.

lub
Jean-Louis Schlesser/Arnaud Debron (F/F) Schlesser-Ford
Marc Blasquez (E)/Ignacio Salvador (E) Nissan Pick-Up
Rui Sousa (P)/Carlos Silva (P) Nissan Pick-Up
Josep-Maria Servia Arnaud Debron (E) Schlesser-Ford-Raid
Carlos Sousa Thierry Delli-Zotti P/F Nissan Pick-Up
Kenjiro Shinozuka Pascal Maimon J/F Nissan Pick-Up
Thierry Magnaldi Jean-Paul Forthomme F Honda

jak obstawiacie?
Alien
A5

Postprzez Albercik » wtorek, 4 paź 2005, 18:20

wygra zapewne mistu, szanse ma tez VW. a jak Holek bedzie mial sprzet ktory jest porzadnie przygotowany to moze w 15 sie zmiesci.
Tak mi sie wydaje.
Pozdrawiam,
Albert
Albercik

Postprzez mototom » wtorek, 4 paź 2005, 18:29

Dokładnie tak. Mitsu, ewentualnie VW, ale raczej tylko pod warunkiem, że Pajero będą miały jakieś awarie. ale w to średnio wierzę. Szkoda, że Nissan zrezygnował.
Co do Hołowczyca to się nie wypowiadam, bo znowu będą awantury.
mototom
A6

Postprzez Banan » wtorek, 4 paź 2005, 18:50

Zawsze i wszedzie Holek mistrzem bedzie. Pierwsza 10 to moze nie, ale w 20 powinien byc. Mysle, ze beda dobre rezultaty rowniez na pojedynczych etapach.
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez nielegala » poniedziałek, 17 paź 2005, 15:23

info z http://www.holek.pl

W zbliżającej się edycji rajdu Dakar Krzysztof Hołowczyc wraz z Jean-Markiem Fortin wystartują samochodem Nissan Pick-up. Kolejną odsłoną przygotowań załogi Orlen Team do tego startu było oficjalne ogłoszenie tych planów podczas prezentacji prasowych nowego Nissana Navary. Odbyły się one w pierwszej połowie września w Budapeszcie i Pradze.

Organizatorem prezentacji była firma Nissan Sales Central & Eastern Europe, nowa centrala Nissana w Europie Środkowo Wschodniej, która od 1 stycznia 2006 będzie również obejmować Polskę. W prezentacjach, oprócz dziennikarzy z Polski, uczestniczyli także ich węgierscy i czescy koledzy. Mimo, iż nowy Nissan to także auto typu pickup, ale ta wersja w niczym nie przypomina jego rajdowego kuzyna, którym wystartuje załoga Krzysztof Hołowczyc/Jean-Marc Fortin.

Krzysztof Hołowczyc bardzo optymistycznie wypowiadał się na temat udziału w przyszłorocznym Dakarze za kierownicą Nissana:
„Tegoroczny start w legendarnym Dakarze jest dla mnie wielkim wyzwaniem. Zamierzam walczyć o pierwszą dziesiątkę. Nissan Pickup, którym pojadę, w ostatniej edycji rajdu przyjechał na siódmym miejscu (Sousa), więc z pewnością jest to auto konkurencyjne i wytrzymałe. Testowałem ten samochód we Francji i jestem pod dużym wrażeniem jego możliwości. Teraz nie będziemy już nowicjuszami i jeśli od początku pojedziemy tempem, jak w końcówce ostatniego Dakaru, to nasz cel nie jest nierealny.”

Rajd Dakar 2006 wystartuje 31 grudnia z Lizbony. Trasa liczyć będzie ok. 10.000 km, z metą tradycyjnie w Dakarze (15 stycznia). Orlen Team reprezentować będą także motocykliści Jacek Czachor i Marek Dąbrowski.

fotka z testów Hołka
Obrazek
Ostatnio edytowano poniedziałek, 17 paź 2005, 16:34 przez nielegala, łącznie edytowano 1 raz
nielegala
N3

Postprzez Kisiel » poniedziałek, 17 paź 2005, 16:04

Ja troche mniej optymistycznie podchodzę niż pan Hołowczyc :) A wiadomo coś na temat naszych motocyklistów ??
zielony listek
Kisiel
A5

Postprzez Gracko » poniedziałek, 17 paź 2005, 16:53

Hołek da rade i napewno będzie walczył , ale z całym szacunkiem dla naszych motocyklistów to znowu zajmą miejsca 11,12 lub 13,14 no ewentualnie 9,10 ale napewną będą blisko siebie i nie będą w stanie nawiązać walki z najlepszymi - takie moje przeczucie ale obym sie mylił i wszyscy Polacy na dakarze wykręcili bardzo dobre wyniki.
Gracko
A5

Postprzez Megas WRC » poniedziałek, 17 paź 2005, 18:08

a Carlos Sainz jedzie? Licze na niego i na Hołka :)
Megas WRC
A5

Postprzez Kimi » poniedziałek, 17 paź 2005, 18:11

Sainz miał jechać i chyba jedzie więc powinno być ciekawie
pozatym Colin chyba podobnym samochodem do Hołka będzie jechał
Kimi
N3

Postprzez Cobra » poniedziałek, 17 paź 2005, 18:30

jesli okolice 10 miejsca motocyklistow na dakarze to dla ciebie slaby wynik to ja nie wiem czemu fabryki chcialy dabrowskiego do siebie. no ale coz widocznie maja mniejsze pojecie od ciebie
Janusz Kulig, Marian Bublewicz - pamiętam...
Cobra
A5

Postprzez Gucio » poniedziałek, 17 paź 2005, 20:02

Moim zdaniem nasi na motocyklach zrobili ogromny postęp...za każdym razem dobre miejsca na oesach i w generalce...kilka niepowodzeń było, ale to szczegół....Dąbrowski i Czachor napewno nie raz zamieszaja w stawce w tym roku jak wszystko pójdzie dobrze...hołek też pokaże jak dobrze pojedzie i bezawaryjnie co najważniejsze :D 8)
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez Gracko » wtorek, 18 paź 2005, 10:23

Cobra - okolice 10 miejsca na dakarze to jest bardzo dobry wynik i nigdy tego nie kwestionowałem ale ile razy z rzędu może to być taki wspaniałym wynikiem ??

Ile wogóle na Dakarze startuje fabrycznych motocykli ?? Czy zawsze Ci którzy wyprzedzają naszych jadą na fabrykach ??

Pytam bo nie wiem .
Gracko
A5

Postprzez mototom » piątek, 21 paź 2005, 23:45

KTM udostępnia fabryczne motocykle teaemom Repsol i Gauloises. Wsumie coś koło 6 sztuk. Yamaha też pewnie cos wystawi. Jeśli nasi mieliby taki sam sprzęt z fabrycznym serwisem, to o pierwszą piątkę myslę, że by walczyli. Ich motocykle z ostatniego Dakaru w porównaniu z fabryką to cos jakby porównanie Lancera Evo6 z Evo 8. Ale jak dla prywaciaży to i tak był bardzo mocny sprzęt.

Co do zapowiedzi Pięknego o walkę w pierwszej 10, to chyba zapomniał, że samych fabrycznych samochodów będzie koło 10 sztuk Do tego Schlessery, Sousa, Schinozuka, Mangaldi, Henrald i paru innych wyjadaczy w mocnych sprzętach. No chyba, że nie zyczy im zobaczenia mety. Aha jeszcze X-raid Nowe BMW X3 szykuje i napewno za ich kierownicą posadzą kogoś mocnego.

Obiektywnie powiem tak. Jeśli nie będzie dużego odsiewu zawodników o których powiedziałem, to jak dobrze pójdzie powinno być miejsce w okolicach 16 - 20 lokaty. Ale to maximum.
mototom
A6

Postprzez Łukasz » niedziela, 23 paź 2005, 17:46

Wątpię że Hołek będzie w pierwszej dziesiątce, ale myślę że o drugą może z powodzeniem walczyć. Byle miał dobrą i bezawaryjną furę, a powinno być dobrze.
Tommi Makinen - My name is Legend
Łukasz
N3

Postprzez Kimi » niedziela, 23 paź 2005, 17:54

ja myśle że Hołek ma sznase na 15 a może i lepiej
zobaczymy jak auto będzie się sprawowało
a pozatym to jego 2 start więc jak skończy w 15 to będzie sukces
Kimi
N3

Następna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata