sezon 2006

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez Jason » piątek, 23 wrz 2005, 09:57

Piotr_83 napisał(a):A suzuki no cóz juz pokazali ze mimo nowego samochodu potrafia wygrywac oesy.....wiec kto wie moze zaczna sie liczyc od poczatku!!!!!

Ale Suzuki będzie startowało wurcem dopiero w sezonie 2007. A jeśli chodzi o przyszły sezon to myśle że Cytryna odpuści a wróci w 2007 roku z C4. Zdaje mi się że Pug nie wróci chociaż było by fajnie zobaczyć 207 na trasach. Mitsubishi pokazało już w tym sezonie że może powalczyć a teraz jeśli do teamu dołączy któryś z czołowych kierowców... :twisted: Ciekawe jak w przyszłym sezonie zaprezentuje się Ford z nowym samochodem i pewnie z nowym składem. Subaru pewnie skupi się na walce o tytuł mistrza świata dla Solberga chociaż Atkinson już w tym sezonie pokazywał się z dobrej strony a teraz zdobył doświadczenie i moze nareście zacznie dojeżdżać do mety :wink:
win or die
Jason
N2

Postprzez gregrally » piątek, 23 wrz 2005, 13:57

ja tak od dłuzszego czasu sie zastanawiam dlaczego Peugeot nie wprowadził Peugeota 307 (ale tego troszke podobnego do P206 http://www.autogaleria.pl/tapety/peugeot.php?page=2 ) bys moze był by to lepszy samochód od 307CC.................. co o tym myślicie? :D
gregrally
N3

Postprzez Banan » piątek, 23 wrz 2005, 15:15

Bo uznali, ze ten model, ktory jest teraz bedzie lepszy. Jakby wprowadzili ten o ktorym mowisz, to bys sie zastanawial czy ten ktory teraz jest nie bylby lepszy.
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez Gracko » piątek, 23 wrz 2005, 16:39

Gdyby jeździła zwykła 307 nikt by sie nie zastanawiał czy cc byłaby lepsza. Chyba że gdy jeździła 206 to Tobie chodziała po głowie wersja wrc w wersjii cc ?? jeżeli tak to byłes mocno odosobniony w tym myśleniu.
Gracko
A5

Postprzez Cobra » piątek, 23 wrz 2005, 22:33

wedlug mnei pomysl z cc pominawszy predyspozycje ( lub nie ) w sensie mechanicznym byl idiotyczny. Wszyscy producenci wybieraja do sportu auta ktore mozna zobaczyc na ulicy. po to zeby kowalski jezdzacy foka mogl powiedziec jak zobaczy wurca czy fure z wtcc mam "taka" foke, takiego leona, taka fabie. Te fury buduje sie z konkretnych modeli w bardzo duzej mierze w celach marketingowych a potem sie je naciaga na wszystkei strony tak jak 206 i wybiera model ktory bedzie popularny. 206 byla ekstra a tu nagle wymyslaja 307 cc ktorej na ulicy jak na lekarstwo a piekna jakas specjalnie to ona tez nie jest. Bez sensu
Janusz Kulig, Marian Bublewicz - pamiętam...
Cobra
A5

Postprzez JoannaXP » piątek, 23 wrz 2005, 22:59

nie dosc ze awaryjny to jeszcze brzydki..
"Janusz żyje wśród nas ,my kibice nigdy o Nim nie zapomnimy" [']
JoannaXP
N4

Postprzez cycu » sobota, 24 wrz 2005, 11:10

moze chcieli zrobic reklame 307 cc
Pomysleli, ze jak bedzie taki dobry jak 206, to sie spodoba potencjalnym klientom i wybiora ten model.
Niestety, troche im nie wyszlo :?
cycu
N1

Postprzez bzyq » sobota, 24 wrz 2005, 12:21

Jason napisał(a):Ale Suzuki będzie startowało wurcem dopiero w sezonie 2007. A jeśli chodzi o przyszły sezon to myśle że Cytryna odpuści a wróci w 2007 roku z C4.

z tego co ja wiem to nie bedzie wurc, tylko s2000
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez Marmetal » sobota, 24 wrz 2005, 18:42

Moim zdaniem Citroen odpuści sezon 2006 testując C4 WRC, a Peugeot na dobre wycofa się z rajdów. Sebastien Loeb pewnie wsiądzie do prywatnej Xsary np. wynajmowanej z Piedrafita Sport i... znów powalczy o tytuł. Chciałbym, żeby wprowadzono nową klasyfikację. Mianowicie, zespoły fabryczne, ale dla samochodów Super 2000. Fajne by to było dla marek o niższym budżecie np. Suzuki czy Fiata, który wreszcie wraca do MŚ. Równie dobrze Fiat mógłby samochodem Super 2000 walczyć w klasyfikacji zespołów fabrycznych. Kto wie, gdyby kierowcy dojeżdżali regularnie do mety, uzbierałoby się trochę punktów. FIA mogłoby również połączyć klasyfikacje zespołów WRC z zespołami S2000 i powstałaby całkiem ciekawa rywalizacja wśród producentów. 8-10 zespołów w przyszłości? Świetna rzecz, jednak to tylko moje marzenia :).
Marmetal
S2000

Postprzez cah » sobota, 24 wrz 2005, 23:39

Ano Peugeot skupi się znowu na Le Mans i budowie wyścigówki z silnikiem HDi. Pomysł Marmetala bardzo mi się podoba, zresztą nie tak dawno przecież było podobnie, były mistrzostwa świata F2 dla producentów właśnie. No i na asfaltach potrafiły walczyć, vide cytrynki :lol: Jeśli dobrze czytam między wierszami, to C4 będzie jednak WRC. Po prostu wurce, zgodnie z nazwą będą zarezerwowane dla mistrzostw świata.
http://imageshack.us Obrazek
cah
N1

Postprzez bzyq » niedziela, 25 wrz 2005, 11:41

Szczerze powiem ze juz nie wiem co cytryna wyciagnie.napewno suzuki skoncentrowalo sie na budowie s2000. Kedys w jakims programie pokazywali wlasnie C4 w wersji WRC ( a raczej przymiarki ) i mial byc pokazany oficjalnie,to bylo zaraz przed decyzja o wycofaniu sie koncernu PSA z Mistrzostw Swiata. Takze teraz nie wiem czy pomysl zupelnie upadl, czy zostal jak to sie mowi schowany w cien :P.A swoja droga to ciekawy jestem, czy gdyby C4 wyjechalo na OS'y czy byla by to tak samo udana konstrukcja jak Xsara.Jak wiadomo, nie tak zupelnie dawno Mitsubishi krolowalo w Mistrzostwach Swiata, a teraz zupelnie nie moga sobie poradzic z samochodem...
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez Cendra » niedziela, 25 wrz 2005, 13:03

ja nie wiem czego Cytryna chce wiecej w WRC, przeciez osiąga wszytsko, moim zdaniem wycofanie się jest głupim pomysłem, niech wprowadzą C4 ale S2000 8)
Cendra
A6

Postprzez cah » poniedziałek, 26 wrz 2005, 08:37

Nie wprowadzą s2000 bo tak jak pisałem w mistrzostwach świata dalej będą jeździć wurce. A Citroen powiedział, że zostanie jeśli FIA znajdzie sposób na obniżenie kosztów, np. przez zminiejszenie liczby eliminacji. No ale wiemy, że FIA jest durne i pewnie chciałoby robić eliminację co tydzień... I prowadzą sobie w ten sposób teamy gre z FIA. Nie ma zmian- my (najlepsi) odchodzimy. A misiek w czasach sukcesów miał pewien czynnik, którego teraz nie ma - Tommiego Makinena :D
cah
N1

Postprzez Kisiel » poniedziałek, 26 wrz 2005, 12:16

Dopóki Misiek był A-grupą było dobrze, i wygrywali, potem zaczeli kombinowac z WRC no i zaczeło iść ciężko, ale teraz znowu widacz ze Lancery odżywają widać to po czasach Galli i Rovanpera dają radę. Jak tak dalej pójdzie to Miśki będą walczyć z czołówką za jakiś czas.
zielony listek
Kisiel
A5

Postprzez Ohlins » poniedziałek, 26 wrz 2005, 14:41

bzyq napisał(a):
Jason napisał(a):Ale Suzuki będzie startowało wurcem dopiero w sezonie 2007. A jeśli chodzi o przyszły sezon to myśle że Cytryna odpuści a wróci w 2007 roku z C4.

z tego co ja wiem to nie bedzie wurc, tylko s2000

a z kąd niby takie info??
Ohlins
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata