No i po shakedownie. Petter szybki, czyżby wrócił do formy? Duval też, może się trochę zrehabilituje. Stohl zaskakuje, Colin dopiero 14-ty. Schwarz szybszy od partnera z zespołu, jednak McRae się z czasem na pewno wjeździ w auto. Martin trochę z tyłu, no ale to tylko shakedown. Żeby analizować na poważnie trzeba poczekać na właściwe próby...
Jak narazie i sam McRae nie może pomóc Skodzie 15 cza na pierwszej próbie. Pierwszym liderem Gronholm ale ma problemy z Hamulcami i po 2 Osach na prowadzeniu Loeb zaledwie0.8 s przed Solbergiem. Rovanpera na 3 miejscu. Warmbold szybciej od Kresty. Ale to narazie 2 OSy
No to się zapowiada walka tak jak w poprzedniej edycji - Loeb vs. Solberg Mam nadzieję że do samego końca. Bardzo dobrze jedzie (przynajmniej do 2 os'u ) Atkinson i jest czwarty. Widać że w przyszłości będzie baardzo szybki. Zaskakuje też Kris Meeke który 1 raz jedzie wurcem a objezdza Galliego, Sarrazina, Mcrae... Oby tak dalej. Antoś W. 9 Myślę że Gronholm teraz postawi wszystko na jedna karte i może odrobić stratę do lidera. Ciekawie się to wszystko zapowiada.
Harri szaleje! Jemu będę kibicował, to chyba jeden z wiekszych pechowców wśród kierowców więc trzymam kciuki. Jeśli sprzęt nie nawali jestem dobrej myśli. Szkoda Marcusa, Colin jakby trochę szybszy.