JEDZONKO :-)

Tematy trochę mniej związane z motoryzacją, jednak to forum nie służy do nabijania postów. Proszę zapoznać się z regulaminem na forum ogólnym.

Moderator: SebaSTI

JEDZONKO :-)

Postprzez psz » poniedziałek, 11 lip 2005, 23:33

Stawiam wniosek zapodawac tutaj pomysly na dobre jedzonko, tak mi sie pomyslalo bo zglodnialem wlasnie... Szczegolnie mile widziane sa pomysly na jedzonko przydatne w warunkach rajdowo-biwakowych :P

Np. ja swego czasu na rajdowe wyjazdy zaopatrywalem sie w salatki z tunczyka, ktore to nabywalem w sklepach sieci LeaderPrice :D Byly wypasione, jakby ktos sobie kiedys dopadl taka to polecam. Salatki pakowane sa w puszki prostym otwieraniem, skladaja sie z kilku kawalkow tunczyka i jakichs warzyw, dostepne sa w 3 wersjach (srodziemnomorska, meksykanska i jeszcze jakas...), dobre to bylo...

Nie polecam natomiast puszek np. z groszkiem konserwowym, kiedys myslalem, ze spooko cos takiego zjesc, ale po polowie puszki groszku konserwowego juz nie moglem, zatem nie polecam...
"měl bych se smát ale mám úsměv Mikymauze"
psz
A5

Postprzez JoannaXP » poniedziałek, 11 lip 2005, 23:37

kiełbaski z grilla mniam :P
"Janusz żyje wśród nas ,my kibice nigdy o Nim nie zapomnimy" [']
JoannaXP
N4

Postprzez Banan » poniedziałek, 11 lip 2005, 23:38

Ja polecam rogaliki Chipita :D Jak bylem na Szwecji, na Niemczech czy na Akropolu to doslownie przez 4 dni nie zjadlem nic innego :D Teraz rogalik to moj rozpoznawalny znak :) Rogaliki sa w wersjach big oraz mini. Mini nie polecam bo sie tym czlowiek nie naje. Bigiem tez nie, ale mi to wystarcza :) Acha - I herbata Nestea obowiazkowo !

ROGALIKI RULEZ !!!
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Re: JEDZONKO :-)

Postprzez mda » poniedziałek, 11 lip 2005, 23:39

psz napisał(a):Szczegolnie mile widziane sa pomysly na jedzonko przydatne w warunkach rajdowo-biwakowych :P...

Jeżeli chodzio warunki rajdowe, to wpadnij na strefę Kościuszki... :lol:
na rajdzie warszawskim widziałem: gar smalcu, kiełbasy, żurek, itp... po prostu CHŁOPSKIE JADŁO :P
all we do is kiteboarding...
mda
A6

Postprzez michal_wrc » poniedziałek, 11 lip 2005, 23:40

psz napisał(a):Szczegolnie mile widziane sa pomysly na jedzonko przydatne w warunkach rajdowo-biwakowych :P

Bułka + kiełbasa. szybko i łatwe do zrobienia :wink:
michal_wrc
A5

Postprzez psz » poniedziałek, 11 lip 2005, 23:44

Na ostatnia Barborke Cieszynska naszkowalem sobie troche tluste jedzienie, bo wiedzialem ze bedzie zimno... Mianowicie chleb i blki oblozylem tylko boczkiem wedzonym (bez zadnego smarowania), przegryzalem to jeszcze kielbasami, nawet jak na takie zimowe warunki to niezle, latem chyba juz mniej :) A co do salatek w puszkach to nie polecam salatek z makreli dostepnych w Biedronce, makrela jest ze skora i w ogole niedobre to...O, wlasnie, lubie terz zabrac sobie na rajd pasztet w puszce z kurczaczkiem na opakowaniu ;-), mozna wcinac lyzeczka i chlebem zagryzac, wypas :P
"měl bych se smát ale mám úsměv Mikymauze"
psz
A5

Postprzez Zajcev » poniedziałek, 11 lip 2005, 23:47

michal_wrc napisał(a):
psz napisał(a):Szczegolnie mile widziane sa pomysly na jedzonko przydatne w warunkach rajdowo-biwakowych :P

Oj tak :) Bułka i kiełbasa swojską / wędzona ... mniam :) łatwo ,szybko i smacznie:D
Zajcev
N4

Postprzez mda » poniedziałek, 11 lip 2005, 23:55

Banan napisał(a): Acha - I herbata Nestea obowiazkowo !

Tylko NESTEA -- brzoskwiniowa...super,i do tego kiełbasa + bułka = obiad na oesie 62 Rajdu Polski :wink:
all we do is kiteboarding...
mda
A6

Postprzez Banan » wtorek, 12 lip 2005, 00:04

Oj, czuje ze ten temat bedzie niezly :) W koncu takie jedzenie to jeden z urokow rajdow ;)

PS. Pamietam, ze kiedys na forum byl wklejany tekst z gazety cos w stylu: Stoja kilka godzin w deszczu, cos tam cos tam - Kibice rajdowi ! Jak zescie o tych suchych bulkach i kielbasach napisali to odrazu mi sie to przypomnialo :)
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez sumo » wtorek, 12 lip 2005, 01:24

jak sie da - to kiełbaski z grilla i ewentualnie piwko
jak sie nie da - to zwykle najwzwyklejsze kanapki ;)
sumo
N4

Postprzez qbus » wtorek, 12 lip 2005, 10:20

Banan napisał(a):Ja polecam rogaliki Chipita :D Jak bylem na Szwecji, na Niemczech czy na Akropolu to doslownie przez 4 dni nie zjadlem nic innego :D Teraz rogalik to moj rozpoznawalny znak :) Rogaliki sa w wersjach big oraz mini. Mini nie polecam bo sie tym czlowiek nie naje. Bigiem tez nie, ale mi to wystarcza :) Acha - I herbata Nestea obowiazkowo !

ROGALIKI RULEZ !!!

Faktycznie... musisz po oesach nasycony chodzić. pozazdrościć.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez skateman » wtorek, 12 lip 2005, 11:22

KuziFanMyslenice napisał(a):
michal_wrc napisał(a):

Oj tak :) Bułka i kiełbasa swojską / wędzona ... mniam :) łatwo ,szybko i smacznie:D

To jest prawdziwy klimat rajdów :) Ja zawsze jak poczuje obojętnie gdzie zapach grilla to odrazu mi się to kojarzy z rajdem :) Kosmos :)
skateman
A6

Postprzez !ADI! » wtorek, 12 lip 2005, 11:26

qbus napisał(a):
Faktycznie... musisz po oesach nasycony chodzić. pozazdrościć.

:D:D:D:D hehehehe

JA polecem kanapki z szynkom, syrem, pomidorem i masłem, pozostawione w samochodzie podczas upału. Nie ma to jak tosty!! pychotka
!ADI!
S1600

Postprzez Albert(Zambrów) » wtorek, 12 lip 2005, 11:57

Ja zawsze biorę kanapki, duuuzy zapas bo duuuuzo wszamam :P Generalnie gril jest fajny, ale chyba najbardziej biwakowa jest konserwa z puszek, uwielbiam :D :D :D i do tego chrupiąca bułeczka, palce lizać :P
...każdy ponad każdym, wszyscy najmądrzejsi...

Rajdy wporzO!

Banasik Rally Team OGIEŃ :!:
Albert(Zambrów)
A6

Postprzez enka » wtorek, 12 lip 2005, 12:01

oczywiscie bulka z serem, pomidor i cola. super obiad w sordku pola :)
enka
A5

Następna strona

Powrót do Hyde Park