Nie chce być złym prorokiem, ale obawiam sie, czy ten rajd w ogóle wystartuje Z tego co widzę, to ciężko będzie nawet o 30 uczestników.
Czy wie ktoś ile musi być minimalnie załóg, aby organizator zrobił imprezę?
Ja jeszcze nie bylem na festiwalowym i chcialem w tym roku jechac poogladac, ale cos widze ze frekwencja nie dopisuje... Moze mi ktos powie ten kto był czy warto jechac jak bedzie mało załóg?
Jeśli chodzi ci o specyfikę terenu to zajazd Niedźwiednik został zarezerwowany przez niemieckich emerytów i nie ma tam już ani jednego miejsca. Nie wiem nic o imprezie porajdowej, ale myślę że coś się zorganizuje. Jeśli chodzi o odcinki to nikt nie oglądał jeszcze na nich rajdówek, bo są całkowicie nowe. Jednak szutrowy rajd na południu to coś nowego i myślę że warto zobaczyć.
dzwoniłem dzisiaj do klubu i powiedziano mi że jeśli zgłosi sie około 30-35 załóg to rajd pojedzie.decyzja miała zapaść dzisiaj popołudniu a ogłoszona oficjalnie zostanie jutro.póki co wiadomo że Stanik nie pojedzie(uszkodził auto na elmocie)-jadną załoge z listy można juz wykreslić...ale jeszcze dojdzie nasze zgłoszenie także jest na remis
Organizator miał powiedzieć dziś ok.11 że rajd sie odbedzie Jednak na razie nie ma potwierdzenia na stronie tej informacji, ale skoro tak mówili w klubie, to miejmy nadzieję, ze tak będzie.
No to jedziemy panowie na opolskie szutry Tylko ciekawe czy będą jacyś kibice, skoro organizator trase udostępni w piątek (pewno popołudniu albo wieczór)
Masz lokalizację startów do os-ów, i długości dojazdówek. Mniej więcej wiesz gdzie jechać. Mogliby tylko zrobić jakiś przewodnik ze zdjęciami zakrętów.
Oni tych tras wcale nie utajniają. Jak jesteś zawodnikiem to z łatwośćią znajdziesz te OS-y po informacjach z harmonogramu. Jeśli OS ma 4 kilometry i wiadomo gdzie startuje to na prawdę nie ma z tym żadnego problemu. Im się po prostu nie chce obrobić mapy w photoshopie i wrzucić do netu, a co dopiero pojechać na miejsce i zrobić zdjęcia. Sam bym chętnie zobaczył zdjęcia z odcinków żeby wiedzieć jak ustawić zawieszenia.
Lenistwo panów działaczy jest wręcz wzorcowe jakoś sobie poradzę jeśli wogóle się wybiorę. Ciekawe jakie są tam te szutry ?? No ale nie będzie nam widocznie dane zobaczyć fotek z trasy itd.