33 Rajd Elmot 2005

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez Arti » czwartek, 5 maja 2005, 22:07

Cogonieznajom napisał(a):
piter306 napisał(a):Mam pytanie czy na I etapie będzie przejezdna droga przez Walim do Rzeczki? Z mapy nie za bardzo daje się to odczytać.

nie! i to jest najgorszy ból:( wierzcie mi-znam tam wszystkie drogi i boczne ścieżki na pamięć i nie da rady przebić się przez Walim - wszystko zamknięte:/

Z Walimia do Rzeczki bedzie bez problemu mozna dojechac. W Walimiu droga glowna bedzie caly czas przejezdna, jesli nie bedzie oczywiscie korkow. Odcinki specjalne są tak zorganizowane w Walimiu, ze przejazd przez Walim bedzie caly czas mozliwy.
Arti
N3

Postprzez Gucio » czwartek, 5 maja 2005, 22:08

A ja tam wale na Kostke w Walimiu i tam zostaje na trzy przejazdy i wsio ryba :P
W końcu Tavria będzie królem szos :roll: :twisted:
Gucio
S2000

Postprzez SĘDZIA (AK SUDECKI) » czwartek, 5 maja 2005, 22:14

No cóż...ciężko jest ułożyć trasę tak aby każdemu dogodzić, bo jeden jedzie z tej, drugi z innej strony i zawsze będzie tak, że komuś nie będzie pasowało. Poza tym, w naszej sieci dróg lokalnych nie da rady wyizolować na tyle długi odcinek na OS aby nie napotkać problemów z zablokowaniem dróg, gdyż po prostu ciągle się one przecinają. To jest problem nie tylko naszego, ale więkoszości rajdów, dlatego staramy się umożliwiać przejazd między OS-ami jeśli tylko jest to możliwe. Tyle możemy zrobić...
SĘDZIA (AK SUDECKI)

Postprzez Cogonieznajom » czwartek, 5 maja 2005, 22:18

Arti napisał(a):
piter306 napisał(a):Mam pytanie czy na I etapie będzie przejezdna droga przez Walim do Rzeczki? Z mapy nie za bardzo daje się to odczytać.

nie! i to jest najgorszy ból:( wierzcie mi-znam tam wszystkie drogi i boczne ścieżki na pamięć i nie da rady przebić się przez Walim - wszystko zamknięte:/

Z Walimia do Rzeczki bedzie bez problemu mozna dojechac. W Walimiu droga glowna bedzie caly czas przejezdna, jesli nie bedzie oczywiscie korkow. Odcinki specjalne są tak zorganizowane w Walimiu, ze przejazd przez Walim bedzie caly czas mozliwy.

...oj kolega Arti nie przestudiował dokładnie trasy rajdu :roll: Oes biegnie własnie (przez fragment-ale zawsze!) przez główna drogę Walimia! Jeden oes to spadanie z kierunku patelni, a drugi jest tuż za plecami obok mostku z szykanami-wytłumacz mi więc jak przejechać przez Walim w kierunku Rzeczki? :roll:
Jeżeli szukasz pilota na KZK, KJS lub imprezę o podobnym charakterze z łódzkiego lub najbliższych okolic napisz PW, lub mail: aro1@o2.pl
Cogonieznajom
A6

Postprzez Arti » czwartek, 5 maja 2005, 22:19

SĘDZIA (AK SUDECKI) napisał(a):No cóż...ciężko jest ułożyć trasę tak aby każdemu dogodzić, bo jeden jedzie z tej, drugi z innej strony i zawsze będzie tak, że komuś nie będzie pasowało. Poza tym, w naszej sieci dróg lokalnych nie da rady wyizolować na tyle długi odcinek na OS aby nie napotkać problemów z zablokowaniem dróg, gdyż po prostu ciągle się one przecinają. To jest problem nie tylko naszego, ale więkoszości rajdów, dlatego staramy się umożliwiać przejazd między OS-ami jeśli tylko jest to możliwe. Tyle możemy zrobić...

Wg mnie Rajd jest bardzo dobrze ułozony i AK SUDECKI nie powinienn sie tlumaczyc. Bez problemu mozna w sobote ogladnac 6 OS natomiat w niedziele 4 OS-y. Razem to nam daje 10 z 14. To jest naprawde bardzo duzo. Mozna tylko pogratulowac za ulozenie takiej trasy. Bo jest ona ciekawa i dla kierowcow jak i dla kibicow.
Arti
N3

Postprzez gacekTGR » czwartek, 5 maja 2005, 22:23

My jak narazie to myslimy czy wogóle jechac, a jelsi juz to bedziemy spali w aucie wiec jesli ktos zobaczy dwie osoby w aucie koło jakiegos OS'u na katowickich blatach, to nas pudzcie tak cobysmy nieprzespali rajdu tak jak kormorana w tamtym roku.

Pozdrawiam i do zobaczenia na odcinkach.

ADAMUS GOOOO!!!!!!!!!!!!
gacekTGR
N1

Postprzez Arti » czwartek, 5 maja 2005, 22:25

Arti napisał(a):

...oj kolega Arti nie przestudiował dokładnie trasy rajdu :roll: Oes biegnie własnie (przez fragment-ale zawsze!) przez główna drogę Walimia! Jeden oes to spadanie z kierunku patelni, a drugi jest tuż za plecami obok mostku z szykanami-wytłumacz mi więc jak przejechać przez Walim w kierunku Rzeczki? :roll:

SPadanie w dol z Patelni - zgadzam sie z tym, ale czy ono jest az do konca????? Moze jednak zaraz nizej patelni rajdowcy skrecaja w prawo w droge jednokierunkowa a potem na Glinno. Jak to jest do konca?????????? Bo jesli tak nie jest to jednak maly minus dla organizatorow :) A jesli chodzi o przejazd do Rzeczki z Wakimia to mozna zaparkowac auto oboko koscioła w Walimiu od strony Rzeczki i zawsze te pare kilometrow mozna dojechac do samej Rzeczki
Arti
N3

Postprzez rallygo » czwartek, 5 maja 2005, 22:49

jest właśnie tak jak mówi ARTI oes z patelni odbija z kostki w prawo na ul,Różaną wąską i jednokierunkową a póżniej jeszcze w prawo na <Walim-osiedle> ( starzy "rajdowcy wiedzą o co chodzi ) notabene ten skręt w prawo to niezła oglądara - miejsce takie na odwage i wzeszłym roku pelikan urwał tam koło w pugu !
Tak więc główna przez walim do Rzeczki jest przejezdna - ale to tyko teoria :D na pewno podczas 1 pętli cały WALIM będzie zapchany na amen :cry: potem powinien się odblokować ... znam to z autopsji ,,,,,,,,,
rallygo

Postprzez Arti » czwartek, 5 maja 2005, 22:52

http://www.rajdelmot.pl/doc/mapy/os_3_6_8.jpg - Prosze zobaczyc, ze dojazd z Walimia do Rzeczki jest mozliwy. W Walimiu droga jest otwarta caly czas a OESY "lecą" bokiem :)
Arti
N3

Postprzez tomi_kl » czwartek, 5 maja 2005, 23:25

Super miejsce to łącznik szutrowy miedzy Walimiem a Rzeczką. Dzisiaj przejechałem cały ten oes i moją "wrciczke" prawie zakopałem w błocie - myslałem ze bede potrzebował traktor. Ale miejsce bomba , współczuje tylko ostatnim załogom , bo dzis w czasie zapoznania ok 19 , ledwo przejechałem.
tomi_kl
A6

Postprzez Mroowa » piątek, 6 maja 2005, 07:19

No Panowie pakujemy się i spadamy na testyowy odcinek :) itp itd
do zobaczyska na trasie
Mroowa
S2000

Postprzez Cogonieznajom » piątek, 6 maja 2005, 09:31

To niech mi ktoś powie, dlaczego ul.Różana nie była WOGÓLE przejeżdżana w czasie zapoznania z trasą?? Dlaczego w opisach kilku załóg w centrum Walimia (obok rozebranej starej fabryki) jest duża szykana z opon?? Też chciałem stać na spadaniu z Różanej i prawym nawrocie!! Ale tam nie ma oesu! Jeszcze wczoraj zawodnicy zjeżdzali na zapoznaniu do samego centrum i odbijali zaraz w stronę Glinna! O CO TU CHODZI?!?!
Jeżeli szukasz pilota na KZK, KJS lub imprezę o podobnym charakterze z łódzkiego lub najbliższych okolic napisz PW, lub mail: aro1@o2.pl
Cogonieznajom
A6

Postprzez polewka » piątek, 6 maja 2005, 11:22

Raczej jest tak, że z kostki odbijają na szutrowy łącznik i potem na prawo na "walim-osiedle" i pod "krzyż". Tak więc główna droga powinna być przejezdna i bez problemu można będzie przemieszczać sie pomiędzy Walimiem a Rzeczką.
W tamtym roku trasa drugiego dnia była podobna i też jeździłem bez problemu pomiędzy OS Walim a OS Sierpnice. Zresztą spójrzcie sami na mapki z roku 2004.
http://www.rajdelmot.pl/2004/trasa.php
Jeśli będzie inaczej to zupełna kiszka ......
A szykana z opon w centrum Walimia to może być po prawej stronie jadąc na Rzeczkę, z tym, że na tym OS Walim-Kamionki. W tamtym roku zaraz po starcie spadali do centrum i aby ich wyhamować mieli mini slalom między oponami (co sprawiało, że było wolno i śmiertelnie nudno...)
polewka

Postprzez Ohlins » piątek, 6 maja 2005, 14:45

to do zobaczenia na odcinkach
Ohlins
A6

Postprzez Jucek » piątek, 6 maja 2005, 15:53

orientujecie sie czy na elmot bedzie mozna zamowic serwis sms z wynikami ?
GG 3389645
Jucek
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP