(PPZM) V Rajd Mazowiecki 2005

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez mact » poniedziałek, 4 kwi 2005, 11:04

Nowa galeria na www.wrorally.com, zapraszam
Narazie wszystko leży na darmowym serwerze i mogą być problemy z transferem, więc proszę o wyrozumiałość, a wieczorkim może uda się wrzucić drugą galeryjkę ... a jak nie to jutro
Jeżeli ktoś chciałby fotki w orginalnym rozmiarze na maila to piszcie na wrorally@tlen.pl
mact
N1

Postprzez rav » poniedziałek, 4 kwi 2005, 13:25

Po zrobieniu wydechu na hamowni wyszło 160KM. Silnik jest seryjny. Nigdy nie otwierany. Skrzynia kompletnie seryjna. Hamulce seryjne. Obspawany i klatka ireco chromomolibdenowa na bazie homologacji z kit-cara. Trzeba byłą ją trochę dostosować do nowego załącznika J. Póki co jeżdżę na markgumch i raczej nie zamierzam tego zmieniać, bo na takim rajdzie jak mazowiecki trudno szukać lepszej opony niż seryjny bieżnik na miękkiej mieszance. Może deszcze pirelli są porównywalne, ale 4 razy droższe. Fakt że na jednej mi wyskoczył bąbel, a z drugiej zeszło ciśnienie, ale trzeba to wkalkulować w ryzyko. Nie ważyłem go przed mazowieckim, ale jak ważyłem z poprzednią klatką i wygłuszeniem pod dechą, ale bez gaśnic i prawego fotela to wyszło 980kg. Na Mazowieckim na wadze wyszło 1115kg z glebą i kaskami w środku pełnym zbiornikiem spryskiwacza i 10 litrami paliwa, ale tej wadze nie można ufać. Na festiwalowy postaram się zejść do 1000kg, a jest to możliwe, bo treningówka Kuliga ważyła 920.
rav
A6

Postprzez Glitol » poniedziałek, 4 kwi 2005, 14:15

rav: czy buda z Twojego auta to jest buda Szymczyka :?:
Ozdoba polskich dróg - pijany chłop w rowie przykryty rowerem
Glitol
A5

Postprzez Albert(Zambrów) » poniedziałek, 4 kwi 2005, 15:26

Jak sie stoi do góry nogami nie wiem, ale wiem za to jak na dwóch kołach :D
...każdy ponad każdym, wszyscy najmądrzejsi...

Rajdy wporzO!

Banasik Rally Team OGIEŃ :!:
Albert(Zambrów)
A6

Postprzez -=KrzysiekWRC=- » poniedziałek, 4 kwi 2005, 16:02

Jeśli ktoś by miał jakieś fotki lub filmiki z Mazowieckiego z załogą 63 i zechciałby się podzielić, byłbym bardzo wdzięczny. Prosiłbym o przeslanie na rallyteam@o2.pl
-=KrzysiekWRC=-
N3

Postprzez rav » poniedziałek, 4 kwi 2005, 16:33

Glitol napisał(a):rav: czy buda z Twojego auta to jest buda Szymczyka :?:

Tak
rav
A6

Postprzez qbus » poniedziałek, 4 kwi 2005, 18:21

ftp://rally:rally@156.17.233.244:2002/T ... wiecki.WMV

Myśle że nazwa pliku mówi sama za siebie... zabieram się do ściągania.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez Kamińsky » poniedziałek, 4 kwi 2005, 18:24

Spoko rajdzik, ogólnie miałem niezły rajdowy weekend. Piątek - Valasska, Sobota - Mazowiecki. Abram pokazł że może być "czarnym koniem" w RSMP, Kajetanowicz - brak słów, talent i tyle!
Byłem na serwisie po 1 pętli i MR mnie zrobił na mnie większego wrażenia ale za to namiot i cały zespół owszem widać tak duuuuuuuuuży budżecik :). Marcin Nivette przywiózł autko na lawecie, a Filip z pilotem pchali auto do serwisu, i chyba z niego nie wyjechali. rav - ładne to twoje Megane, fajnie że wybrałeś inne auto niż Astrę. Do zobaczenia na Festiwalowym, jeśli się odbędzie - wie ktoś coś w tym temacie ???
Kamińsky
N3

Postprzez dar00 » poniedziałek, 4 kwi 2005, 19:52

ja chyba bede mial jakies ujecia zalogi 63 postarm sie to wyslac w najbliszym czasie , zainteresowanego prosze o kontakt moje gg 4746738 dar00@tlen.pl
www.do6ciu.xwp.pl
http://www.youtube.com/do6ciunwfa
http://www.vimeo.com/do6ciu
dar00
N3

Postprzez PawelRally » poniedziałek, 4 kwi 2005, 19:56

dar00 napisał(a):ja chyba bede mial jakies ujecia zalogi 63 postarm sie to wyslac w najbliszym czasie , zainteresowanego prosze o kontakt moje gg 4746738 dar00@tlen.pl

Zrób jakiegoś klipa większego i wrzuć na serwer Playera :D
Rajdy wporzO!
(BRT) - Banasik Rally Team ;)
PawelRally
A6

Postprzez Szambelan » poniedziałek, 4 kwi 2005, 21:10

To ja cosik napisze jak mi ten oto rajd szybko minął. Widziałem tylko dwa przejazdy Maciejowic, według mnie najciekawszego oesu w Polsce. Pierwszy przejazd stałem na szutrach niedaleko startu, ale muszę powiedziec, że większośc załóg jechało na slickach. W tych warunkach optycznie najlepiej jechał Pan Abramowski, który pięknie składał auto do kolejnych zakrętów. Zadowoleni szybką jazdą kierowców wraz z tatą postanowiliśmy przemieścic się w szybszą partię asfaltową. Miejsce pozornie nieciekawe, długi ostry łuk i trochę syfku. I co tam się działo... Pierwszy raz w życiu widziałem takie boki N4 na asfalcie, oczywiście w wykonaniu Pana Abramowskiego i Pana Oleksowicza. Wielu za ostro "napadało" i robiło ostre cięcie aby się uratowac z opresji. Odwołanie Otwocka to dobry gest ze strony organizatorów.

Do RAV-a: widziałem na tym łuku asfaltowym jak omało byś nie wycedził w znak, pewno pamiętasz lewy z syfem. Życzę powodzenia na następnych eliminacjach i gratuluje.
RATUJMY POLSKIE RAJDY
Szambelan
N3

Postprzez mototom » wtorek, 5 kwi 2005, 00:00

Wons napisał(a):Widziałem tylko dwa przejazdy Maciejowic, według mnie najciekawszego oesu w Polsce.

To Ty chyba jeszcze OSów w Polsce nie widziałeś.
mototom
A6

Postprzez speed555 » wtorek, 5 kwi 2005, 10:56

Kto jak kto ale Wons to chyba widzial juz co nie co ;)

Mnie sie nie podobaly odcinki mazowieckiego, bo tylko prosta, 90st. prosta, 90 st 8) ale chwała za to że daja te szutrowe laczniki bo w paru miejscach bylo spoko.
http://www.rallyarena.pl
http://www.studioarte.com.pl
speed555
A5

Postprzez GregHGT » wtorek, 5 kwi 2005, 12:04

A ja sie zgadzam z Wonsem. Moze to nie najciekawszy ale na pewno jeden z najciekawszych odcinkow. Na 20 kilometrach mamy wszystkie rodzaje nawierzchni (z wyjatkiem sniegu i lodu o tej porze roku), w tym szeroki wybor asfaltow od dziurawych do rownych, fragmenty betonowe, szuter od twardego po sypki, piaszczysty. Sa proste takie, ze kazdy samochod rajdowy zamyka licznik i fragmenty ze trzeba redukowac do II biegu.

Jesli chodzi o ogolny charakter trasy to mamy tu troche Rajdu Niemiec, troche Semperitu, troche Rajdu Ypres, troche Kormorana, troche Rajdu Cypru i troche KJSu.

Jesli wlozy sie troche wysilku w poznanie tego odcinka, to mozna obejrzec tam kilkanascie przejazdow w roznych miejscach nie nudzac sie.
GregHGT
N2

Postprzez mototom » wtorek, 5 kwi 2005, 12:40

Każdy ma swoje zdanie. Ja na tym Odcinku byłem w 2002 i w 2004. W każdym przypadku nic ciekawego tam nie było. W tym roku mazowiecki poprostu sobie odpuściłem.
mototom
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum