Sztuka kibicowania !

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez krzychd » wtorek, 1 lut 2005, 15:44

Może jak taki operator dostanie duże miejsce reklamowe na samochodzie to będzie za Free, trzeba się dowiedzieć, bo sms-a dużo łatwiej wysłać niż gnać na pocztę.
KRzychd
krzychd
N3

Postprzez Cobra » wtorek, 1 lut 2005, 15:57

RaQ napisał(a):maciekd ma rację niektórzy wymagają nie wiadomo jakiego profesjonalizmu w organizacji.

Wybranie jednej osoby do kontaktów z Łukaszem lub jego pełnomocnikiem nazywasz niewiadomo jakim profesjonalizmem, chyba przeginasz dla mnie to jest jak najbardziej podstawowa sprawa. Przynajmniej wiadomo kto za co odpowiada i z kim się rozmawia a nie pisanie w kilka osób i potem nie wiadomo co się kto dowiedział lub nie. Z samą akcją świetnym pomysł jednak uważam podobnie jak kakao, robimy to za bardzo "na hura", a za mało w tym wszystkim rzeczy przemyślanych i zaplanowanych. Swoją drogą uważam, że byłoby fajnie robić co roku taką akcje ale pomocy dal zawodników którzy startowali w PZM-otach chcieliby przejść do RSMP ale nie mają jeszcze taeki doświadczenia w pozyskiwaniu sponsorów a są bardzo obiecujący. Taka głośna akcja popierająca młodych zdolnych zawodników, miała by daleko większe korzyści dla motorsportu jak i dal samego zawodnika. Bo co jak co ale wydaje mi się, że ktoś kto już kawałek czasu startował w RSMP i nawet pomykał WRC-em ma mniejsze problemy w znalezieniu/ zapięciu budżetu niż ktoś kto ma debiutować w RSMP. Takim przykładem może być załoga Jarek/Mazur która gdyby nie problemy z kasą już w zeszłym roku mogła jeździć w RSMP a i w tym jeszcze nie wszytko jest jasne, a chyba nikt z was nie zaprzeczy jeśli powiem że są oni obiecujący i zdolni i Polski motorsport bez ich udziału wiele by tracił.
Janusz Kulig, Marian Bublewicz - pamiętam...
Cobra
A5

Postprzez maciekd » wtorek, 1 lut 2005, 16:34

Cobra nie insynuuj. Nie wkładaj RaQ'owi w usta słów których nie wypowiedział. Nie widze problemu w tym, że wysłaliśmy raptem 3 maile. Poza tym naprawde nie wiesz co w nich napisaliśmy. Zapewniam cię, że byłem tak konkretny jak to tylko było na tamtą chwilę możliwe, a sytuacja rozwija się narazie po naszej myśli.

Jeśli chodzi o impreze cykliczną, to nie ma ona sensu. To ma być wyjątkowe właśnie dlatego, że jest ...wyjątkowe! Nie ma też sensu roztrzygać teraz komu się pomoc bardziej należy. Zawsze szanowałem umiejętności Łukasza Sztuki i nie mam wątpliwości, że warto pomóc zawodnikowi, co do którego istnieje niemal gwarancja, że prawie natychmiast usadowi się w gronie kierowców tzw I ligi N4 i będzie walczył o zwycięstwa. Kto wie, może z czasem o coś więcej...
Prosze nie demontuj nam teraz całego pomysłu takimi dywagacjami...
maciekd
A6

Postprzez Raven » wtorek, 1 lut 2005, 16:39

Moim zdaniem akcja cykliczna nie ma szans powodzenia, nie ma tez szans akcja wsparcia Virnika, bo nie jest to zawodnik wystarczajaco znany. Zajmijmy sie moze jednak sednem tego watku, zamiast dywagowac co by bylo gdyby. Lukasz juz wie o akcji i jest juz za pozno zeby cokolwiek zmieniac, pomijam fakt, ze nie widze innego zawodnika z rsmp godengo tej akcji.
http://www.rallymadness.prv.pl - i wszystko jasne!
Raven
A6

Postprzez mototom » wtorek, 1 lut 2005, 16:55

Raven napisał(a):Lukasz juz wie o akcji i jest juz za pozno zeby cokolwiek zmieniac, pomijam fakt, ze nie widze innego zawodnika z rsmp godengo tej akcji.

Był kiedys taki jeden. Wojtek Zaborowski się nazywa.
mototom
A6

Postprzez RaQ » wtorek, 1 lut 2005, 17:05

mototom napisał(a):
Raven napisał(a):Lukasz juz wie o akcji i jest juz za pozno zeby cokolwiek zmieniac, pomijam fakt, ze nie widze innego zawodnika z rsmp godengo tej akcji.

Był kiedys taki jeden. Wojtek Zaborowski się nazywa.

Owszem był, ale akcja dla niego byłaby o wiele trudniejsza z conajmniej dwóch powodów: jego przerwa w startach trwa o wiele dłużej niż Sztuki, po drugie jego nazwisko jest jednak trochę mnie znane.
Ale nie odbiegajmy od tematu, który dotyczy Łukasza.
RaQ
A5

Postprzez Booogi » wtorek, 1 lut 2005, 17:14

Nie wiem po co teraz wymyslacie nazwiska niespelnionych kierowców. Pomijam to, że sam Wojtek Zaborowski moim zdaniem nie jest to postać pokroju Łukasza. Sztuka nieraz pokazał, że ma wielki talent. Fajnie, że coś takiego wyszło tu na forum
Janusz na zawsze w naszej pamięci...[ ' ]
Booogi
A5

Postprzez fluff » wtorek, 1 lut 2005, 17:54

A czy Lukasz nie moglby tu zajrzec i sie oficjalnie przed nami wypowiedizec co i jak, jak to wyglada z jego strony? :idea:
Power Is Nothing Without Control!
Duval ognia!!!
fluff
A5

Postprzez Łukasz » wtorek, 1 lut 2005, 18:05

Ja też uważam że Łukasz Sztuka jest kierowcą wartym wsparcia i nie mam co do tego najmniejszych możliwości. Poza tym sprawa wpłacania pnieniędzy - SMS-y niby fajna sprawa ale to jest opodatkowane przez nasze kochane państwo no i dodatkowo operator może coś dla siebie ściągnąć. No i jak to załatwić to nie mam zielonego pojęcia. Otwarcie konta było by dobrym rozwiązaniem. Ludzie :!: Żyjemy w XXI wieku :!: Przecież de facto każdy pracujący ma własne konto bankowe więc problem przelewu to nie jakiś problem - jak nie osobiście to przecież można to zrobić za pomocą internetu. Dziś banki różne formy oferują, posiadają różne udogodnienia. A nawet jak ktoś konta nie ma bo jest osobą uczącą się jeszcze albo po prostu nie ma tego konta to na miłość boską my żyjemy w cywilizowanym świecie :!: Urząd pocztowy jest w każdym mieście i to nie jeden a w każdej jednej dzielnicy miasta, w większości wsi i prawdę mówiąc to każdy z nas codziennie ten Urząd Pocztowy mija albo znajduje się w jego pobliżu a sam operacja wpłacenia pnieniędzy jest prosta jak adresowanie koperty i trwa nie więcej jak 5 min. 5 min :!: Zresztą cała masa ludzi płaci na poczcie rachunki to przy okazji płacenia rachunku można dokonać wpłaty na konto. Albo przy okazji wysyłania jakiegoś listu. No na kurde, nie róbmy problemu z pójściem na pocztę i nie kompbinujmy jak koń pod górkę. W dzisiejszych czaach przelew na konto to na prawdę nie skomplikowana i nie pochłaniająca czasu operacja.
Łukasz
N3

Postprzez maciekd » wtorek, 1 lut 2005, 18:35

fluff napisał(a):A czy Lukasz nie moglby tu zajrzec i sie oficjalnie przed nami wypowiedizec co i jak, jak to wyglada z jego strony? :idea:

Proszę bardzo:
"Bardzo się cięsze z zainteresowania proponowaną akcją [...] W tej chwili próbuję zorientować się jakie sa możliwości prawne zorganizowania takiej akcji i gdzie można ją nagłośnić. Jeśli nic nie stoi na przeszkodzie, wkrótce podam wszystkie potrzebne informacje.

Pozdrawiam,
Łukasz."

Dajcie Łukaszowi trochę czasu, to nie jest taka prosta sprawa. Jedni marudzą, że wszystko jest na hurra, a inni poganiają. Poczekajmy, wszystko się wyjaśni! Na ten moment wiemy, że reakcja na akcję jest jak najbardziej pozytywna! To już więcej niż choćby wczoraj!
maciekd
A6

Postprzez Raven » wtorek, 1 lut 2005, 19:21

Zwlaszcza ze sama akcja ma kilka dni, wiec trudno oczekiwac nie wiadomo czego.
http://www.rallymadness.prv.pl - i wszystko jasne!
Raven
A6

Postprzez Cobra » wtorek, 1 lut 2005, 19:57

maciekd napisał(a):Cobra nie insynuuj. Nie wkładaj RaQ'owi w usta słów których nie wypowiedział. Nie widze problemu w tym, że wysłaliśmy raptem 3 maile. Poza tym naprawde nie wiesz co w nich napisaliśmy. Zapewniam cię, że byłem tak konkretny jak to tylko było na tamtą chwilę możliwe, a sytuacja rozwija się narazie po naszej myśli.

A gdzie ja coś insynuuję?? Nie wkładam też RaQ'owi w usta słów których nie wypowiedział, zacytowałem fragment jego wypowiedzi w której się ustosunkował do wcześniejszych. Ja ustosunkowałem sie do jego wypowiedzi zaraz pod cytatem który wkleilem. Nie mowie ze wyslanie 3 maili to dla mnie problem, poprostu uwazam ze najpierw trzeba bylo wiecej rzeczy dogadac a potem uderzać do Łukasza, z kompletnym gotowym pomysłem i z jedną wybraną osobą która bedzie w naszym imieniu prowadzic rozmowy. Po prostu ja bym tak zrobił, ale nie ja to organizuje nie ja z tym pomyslem wyszedlem nie chce sie tez wbijac w organizacje, po prostu wyrazilem swoja opinie chyba po to wlasnie jest forum?

maciekd napisał(a):Jeśli chodzi o impreze cykliczną, to nie ma ona sensu. To ma być wyjątkowe właśnie dlatego, że jest ...wyjątkowe! Nie ma też sensu roztrzygać teraz komu się pomoc bardziej należy.

Przecież nie powiedziałem zeby rezygnowac z tej akcji ze jest zla, uwazam ze to swietny pomysl i fajnie ze wam sie chce tego podjac. Ja tylko wyrazilem generalnie ze fajnei by bylo gdyby byla tez pomoc dla mlodych zdolnych zawodnikow. Nie mowie ze mamy nie pomagac Lukaszowi a pomoc komus innemu. Wyrazilem tylko moje zyczenie ze bylo by fajnie gdyby cos takiego powstalo. PZM-ot w tym kraju zadnemu zawodnikowi nie pomoze tym bardziej mlodemu i malo znanemu bo kogo taki zawdonik zna? i co oni stary dziady w PZM by z tego mieli. Fajnie by bylo gdyby powstala jakas fundacja ktora pomagalaby co roku jednemu mlodemu zawdonikowi, chociazby w jednym starcie. Tyle!

maciekd napisał(a):
Zawsze szanowałem umiejętności Łukasza Sztuki i nie mam wątpliwości, że warto pomóc zawodnikowi, co do którego istnieje niemal gwarancja, że prawie natychmiast usadowi się w gronie kierowców tzw I ligi N4 i będzie walczył o zwycięstwa.

Osobiscie osmiele sie z toba w tej kwestii nie zgodzic, Lukasz z pewnoscia jest zdolny ale jego przerwa z rajdami nie wiem czy zauwazyles byla dosyc dluga wiec zanim sie "wkreci" do czolowki minie conajmniej polowa sezonu.

maciekd napisał(a):Prosze nie demontuj nam teraz całego pomysłu takimi dywagacjami...

Jakimi dywagacjami?? Przecież mowie ze pomysl jest fajny i oby wam sie udalo zoorganizowac to wszystko. Trzymam kciuki, zreszta sam napewno tez cos wplace :lol: [/quote]
Janusz Kulig, Marian Bublewicz - pamiętam...
Cobra
A5

Postprzez sumo » wtorek, 1 lut 2005, 20:17

Łukasz (ten z forum) dobrze pisał - na konto można przelać pieniądze za pośrednictwem internetu. Jeśli chodzi o wysyłanie smsów, to 60% sumy (bądź około taki procent, bo znam ludzi co chcieli robci wplaty a'la smsy i stwierdzili ze sie nie oplaci) idzie dla operatora sieci.... a ten kto pisal, ze wszystko jest "na hura" to niech to jeszcze raz przemysli. To nie my organizujemy konto, tym sie zająć ma Łukasz, on wszystkim będzie dowodził. My możemy pomóc w nagłosnieniu akcji itp itd....
sumo
N4

Postprzez Ohlins » wtorek, 1 lut 2005, 21:20

Raven napisał(a):Moim zdaniem akcja cykliczna nie ma szans powodzenia, nie ma tez szans akcja wsparcia Virnika, bo nie jest to zawodnik wystarczajaco znany. Zajmijmy sie moze jednak sednem tego watku, zamiast dywagowac co by bylo gdyby. Lukasz juz wie o akcji i jest juz za pozno zeby cokolwiek zmieniac, pomijam fakt, ze nie widze innego zawodnika z rsmp godengo tej akcji.

"Chudy" :twisted:
Ohlins
A6

Postprzez Mroowa » wtorek, 1 lut 2005, 21:37

No ale skoro by sięPlus tym zajał przy okazji dostał by częśc autka na reklamę może by poszedł na to. A jeśli ten sport by się spodobał to może by zaczełi współpracę jakąś :)
Mroowa
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP