O ile mi sie dobrze wydaje,to w Pucharze PZM nie sa zabronione samochody,ktore posiadaja silnik wiekszy niz 2 litry,najwazniejsze jest,aby to byl samochod,ktory kiedykolwiek mial homologacje,a pojemnosc silnika nie ma znaczenia.Ten model BMW,o ktorym piszesz byl na pewno homologowany do rajdow w wersji M3(a ona miala silnik 2.3l).Tak jak napisalem ten model na pewno byl homologowany do rajdow,natomiast we Francji w rajdach jezdza tez przerozne 'wariacje' na temat tego modelu(ale nie wiem jak jest z homologacjami,we Francji chyba nie ma,az takich rygorow jak u nas i mozesz jezdzic czym chcesz,oczywiscie,o ile przejdzie to odpowiedni przeglad czy cos takiego,co pozwoli na dopuszczenie samochodu do startu),np
ci goście jezdza jak wynika z opisu BMW zgloszonym jako 318(ale tylko z nazwy)a silnik ma 2.6 l pojemnosci co widac w opisie technicznym.Jest on klasyfikowany jako F19,ale nie mam pojecia czy jest to jakas grupa istniejaca tylko we Francji,czy ujeta w oficjalnych regulaminach FIA(i jak sa jej dokladne przepisy).A o ile sie orientuje to nie sa oni(ci w/w)jedynymi zawodnikami startujacymi takimi smochodami.We Francji startuja rowniez zawodnicy w M3
np ten team.Inna sprawa,ze startuja oni w mistrzostwach typu ''regional'' i ''national'',a tam byc moze sa inne przepisy,jesli chodzi o homologacje.Zreszta w paru krajach takich jak np.Belgia czy i wspominana tu ciagle Francja federacje sportow samochodowych nie trzymaja sie przynajmniej jesli chodzi o krajowe rozgrywki zbytnio przepisow FIA,wezmy chocby Porsche,ktorym teraz staruje Marc Duez w Belgii,ktore jest tam normalnie klasyfikowane i moze zdobywac punkty do mistrzostw.Duzo zdjec i video z tych rajdow,gdzie startuja te samochody jest na
http://www.bestrallye.fr.st.Przygotowywaniem BMW M3 E30 do rajdow zajmowal sie kiedys m.in. prodrive.Samochody te(M3)startowaly w mistrzostwach świata,Bernard Begiun wygral Rajd Korsyki w 1987.Niestety nie mam pojecia gdzie moglbys znalezlc dokladne specyfikacje i homologacje dla BMW E30,ale sadze,ze np
http://www.google.pl moze byc pomocne.