(M.Ś.) Rajd Szwecji

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez Piccolo_Jr » poniedziałek, 3 lut 2003, 22:55

Będzie naprawdę sporo emocji. Nie dość że startuje tyle gwiazd to jeszcze kilka załóg polskich :)
How do they do it, why do they do it, riding and crushing, and riding and winning, and always faster and faster and faster....
Piccolo_Jr
N3

Postprzez rav » poniedziałek, 3 lut 2003, 23:48

Wilu napisał(a):oj kurcze zapowiada się rywalizacja z wieloma smaczkami, tylko nie wiem dlaczego znowu wszyscy kurcze kibicują gronholmą, colinom i tej całej sworze, może czasami lepiej kibicować potencjalnie słabszym kierowcą, bo lepsze dobre 10 miejsce skody niż 1 gronholma się mi zdaje.

Skoda, Tomek, Holo, Sztuka !!!!!!!!

Tak!!!
Wreszcie ktoś powiedział coś mądrego. Narzekamy że sezon został zdominowany przez jednego zawodnika, a to wszystko nasza wina. Gdyby 2 lata temu wszyscy kibicowali kierowcom pucharu Seicento i pisali gdzie się da że chcemy ich widzień w WRC i wydamy wszystkie pieniądze na produkty firm, które to zasponsorują, to ubiegły byłby znakomitą rywalizacją ludzi, którzy przez przypadek znaleźli się w takim, a nie innym miejscu. To byłoby bardzo emocjonujące.
rav
A6

Postprzez Truskawa » wtorek, 4 lut 2003, 22:31

Troche wiadomosci z FIA - w tym roku z 12 zeszłorocznych odcinków powtórzy się tylko 8. Citroen przed Szwecja mial 2 jazdy testowe podczas zimowych warunkow niedaleko Umea w polnocnej szwecji. Za wodnicy startujacy w Production Car maja w tym roku obowiazek dostosowania sie do maxymalnej ilosci opon jakie mozna zuzyc - na szwecji moga zuzyc 30. Inni kierowcy N grupy nie zgloszeni do PC nie maja takiego obowiazku
.:: Do zobaczenia na oesach ::.
Truskawa
N2

Postprzez rav » środa, 5 lut 2003, 00:14

CO?!!!!!!
Czyli FIA chce jak najbardziej podwyższyć budżet na starty. Świetnie. A ci którzy się rozbiją na pierwszej pętli będą musieli opony spalić na ulicach Karlstad przy pomocy treningówek.

Założę się że te 4 nowe OS-y są to te same co w zeszłym roku, tylko przejeżdzanie w odwrotnym kierunku. Jest przepis że co roku trzeba zmienić chyba 20% i organizatorzy tak sobie z tym radzą.
rav
A6

Postprzez Truskawa » środa, 5 lut 2003, 12:58

rav zle mnie zrozumiales te 30 opon to jest limit ktory moga zuzyc - nie moga wiecej, a zazwyczaj na rajdach zalicznych do RSMS zuzywa sie duzo duzo wiecej. Zmienia sie opony praktycznie co 1 os. (po niektorych os nie wolno zmieniac opon). Policz sobie przykladowo wolno zmieniac na 10 os x 4 koła = 40 opon....
.:: Do zobaczenia na oesach ::.
Truskawa
N2

Postprzez marcin » środa, 5 lut 2003, 13:52

No już niedługo Szwecja więc taka mała zaqpowiedź polaków :wink: .Moim zdaniem realnie myśląc Hołek ma szanse na podium N-ki ale nie wiem czy już w szwecji wygra. Raczej w to wątpię ale oczywiście mam taką nadzieje bo byłoby super w pierwszym starcie już zaliczyć najwyższe miejsce na pudle. Jeśli chodzi o resztę to nie mam pojęcia gdzie się znajdą (czyt. na jakich miejscach) bo Kulig jedzie lancerem evo 6 (czemu nie 7 ?? chyba kasa) o sztuce większych informacji nie mam a tym bardziej o Sołowowie. Jednak myśle że jeden z nich znajdzie się w pierwszej 6 (oczywiście N-ki). Swoją drogą szkoda że nie będzie Chudobińskiego bo byłoby jeszcze ciekawij ale trudno. Moim zdaniem największe oczekiwania są wobec Tomka Kuchara tymbardziej po jego świetnym 12 miejscu w tamtym roku. Ponadto Tomek w tym sezonie dysponuje lepszym autem ( Ford Focus WRC 02) od corolli którą pomykał. Więc moim zdaniem przy odrobinie szczęscia i odpadnięcia kilku rywali :wink: Tomek ma szanse pomiędzy 8 a 12 lokatą. Jednak wszystko może być inaczej bo przecież to są rajdy. Tak czy inaczej szykują nam się wielkie, naprawde wielki emocje i ślęczenie przed komputerem wpatrujac się w wyniki LIVE. Ja już nie mogę się tego doczekać. Na taki rajd długo czekałem !!!!!
marcin
A5

standing

Postprzez grandmaster » środa, 5 lut 2003, 18:41

A oto moj standing:

Kuchar/Szczepaniak- 10-15 poz.
Holowczyc/Kurzeja- 3-5 poz. w FIA Cup albo dzwon (odpukac)
Kulig/Baran- 4-7 poz. w FIA Cup
Sztuka/Carlsson- druga 10-tka albo awaria (odpukac)
Solowow/...- bedzie jechal podobnie jak Sztuka

A Rally Sweden wygra kierowca nie pochodzacy ze Skandynawii.
rally's are not a crime
.............................................
www.extreme.pl - is not a crime
grandmaster
N3

Postprzez -=Mich@l=- » środa, 5 lut 2003, 19:54

Zaczynam sie martwic o Sztuke, jedzie lancerem z Dydko-Rentu :( -do tej pory myslalem ze wynajmuje z Finlandi. Moim zdaniem na taki rajd jak ten to zasłaba machina.
-=Mich@l=-

Postprzez Kant » środa, 5 lut 2003, 20:41

A dlaczego zbyt słaba??? Teraz Polska, bracie!!!

Mam nadzieję, że Lancerek "wyda" i pokaże na międzynarodowej arenie potęgę "polskiej myśli technicznej"!!!

Szkoda natomiast, że sam Dytko nie jedzie... To byłyby prawdziwe Mistrzostwa Polski... :D
Kant
N2

Postprzez koval » środa, 5 lut 2003, 21:44

No z szansami Kuchara lepiej byc ostrozniejszym optymista niz patrzec jedynie na wynik z zeszlego roku. Ma to swoj niezlaprzeczalny plus ze mozna byc milo zaskoczkonym nawet 15 miejscem ( i wyprzedzeniem kilku znanych kierowcow). Tomek staruje w gronie ponad 30 aut WRC :!: (co nie znaczy ze nie mazy mi sie zeby np zapunktowal hehe)

...::: pozdro :::...
http://www.pwr.wroc.pl Obrazek
koval
N2

Postprzez Wilu » czwartek, 6 lut 2003, 19:14

nie wiem na ile te wyniki shakedownu dzisiejszego są wizualizacją możliwości, ale Carlos, Fredi i Tomek błyszczą. Czas osiągnięty przez Tomka daje duże nadzieje na dobry wynik, bo strata 1 sekundy / km do szalejącego Sainza to nielada wyczyn. Swoją drogą i tak okaże się dopiero jutro po pierwszych odcinkach, jak się sytuacja ma, a mam nadzieję że będzie się działo sporo. mam też nadzieję, że skodówka nie zepsuje się tak perfidnie jak w zeszłym roku, i że obaj kierowcy pokażą jak ten wózeczek się szybciutko przemieszcza.

obawiam się też, że te wielkie zaspy o których czytałem pochłoną sporą grupę samochodów, bo każdy zapowiada maximum atak a przy takich prędkościach się różne żeczy wydażyć mogą.

oczywiście liczę na dobry wynik polskich zawodników, najwyższy czas aby odegrali oni jakąś znaczącą rolę w MŚ grupy N oczywiście

pozdrawiam i do zobaczenia rano na wirtualnych oesach, hyba zmrożę sobie pokuj aby maxymalnie oddać warunki panujące w Szwecji
Wilu
N4

ciekawie...

Postprzez grandmaster » czwartek, 6 lut 2003, 19:24

Czasy najlepszej 6-tki po szejkdalnie:

Carlos SAINZ Citroën Xsara WRC 01:45.7
Petter SOLBERG Subaru Impreza WRC 01:46.4
Richard BURNS Peugeot 206 WRC 01:46.7
Freddy LOIX Hyundai Accent WRC 01:46.9
Tommi MÄKINEN Subaru Impreza WRC 01:47.2
Marcus GRÖNHOLM Peugeot 206 WRC 01:47.3

Patrzac po czasach wnioskuje ze Szwecje moze wygrac tak jak mowilem wczesniej ktos z poza Skandynawii. Chyba ze 'Groszek' i 'Big Mak' wala scieme z tymi czasami zeby nie pokazywac swojej sily...(tak jak Hannawald odpuszcza kwalifikacje :wink: ) Jak zwykle stawiam na Citroen'a i na zwyciestwo 'El Matadora'.
Wkazdym razie za 3 dni bedziemy wiedziec kto jest najlepszy na sniegu...

Jesli chodzi o nasza zaloge: Kuchar/Szczepaniak to pojechali naprawde imponujaco no ale to tylko Shakedown,a prawdziwe nerwy zaczna sie jutro o 6.00 rano.

HURA,HURA :!:
Rajd Szwecji sie jutro zaczyna :!:
rally's are not a crime
.............................................
www.extreme.pl - is not a crime
grandmaster
N3

Postprzez rav » czwartek, 6 lut 2003, 20:19

Będzie ostra rywalizacja między Duvalem, Hirvonenem, Tuohino i Kucharem. Zobaczymy kto najlepiej wykorzystuje podobny sprzęt.
www.rafalmalinski.pl
rav
A6

Postprzez **FanKuzaja** » czwartek, 6 lut 2003, 20:22

Nio i proszę dziś zaczoł się Shakedown i co się narobiło czyzby Cytrynki miały już wygrać cały rajd coś mi się nie zdaje ale jak widać forma El Matadora nadal jest Bardzo Dobra jak ktoś powiedział że im Wino jest starsze tym lepsze tak samo jest z Carlosem Sainzem.

Kuchar też pokazał się z ładnej strony i czasik nawet niezły zanatował lecz to tylko Shakedown jutro zobaczymy co się będzie działo.

Wszytsko się rostrzygnie na na 1 Os który rogrywany jest dość wcześnie rano.
**FanKuzaja**
A6

Postprzez JaCK » czwartek, 6 lut 2003, 20:26

Solowow nie pojedzie w rajdzie, padlo auto- szkoda :cry:
JaCK
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum