9 Studencki Rajd Samochodowy

Dla tych, którzy zaczynają i tych, którzy już wygrywają - dajcie sobie znać, gdzie się można poganiać!

Moderator: SebaSTI

9 Studencki Rajd Samochodowy

Postprzez RallyMAN » piątek, 12 lis 2004, 17:20

Juz 11 Grudnia w Gliwicach odbędzie sie 9 Studencki Rajd Samochodowy. Czy ktos z was sie wybiera na 9 SRS? jak tak to jakim autkiem?
RallyMAN
A5

Postprzez LuiG » piątek, 12 lis 2004, 18:01

A na czym to polega? Pierwszy raz o czyms takim słysze.
LuiG
N3

Postprzez PawelRally » piątek, 12 lis 2004, 18:18

LuiG napisał(a):A na czym to polega?

Hehe Luig nie mów że nie wiesz na czym polega :D Jak się nie myle to był ten rajd 1 maja 2004 :wink: Mam nawet klip z tego rajdu :)
Rajdy wporzO!
(BRT) - Banasik Rally Team ;)
PawelRally
A6

Postprzez RallyMAN » piątek, 12 lis 2004, 18:47

hehe dziwie sie ze nie slyszales o SRS jeszcze. Jest to impreza podobna do KJS ale odcinki są dluzsze i ciekawsze i jest niskie wpisowe (Jezeli kierowca jest studentem to: 35zł a jak nie jest studentem to 55zł) Startuje duzo załóg (ponad 80 mniej wiecej) a impreza naprawde przednia :)
RallyMAN
A5

Postprzez kermon » piątek, 12 lis 2004, 21:12

Ja raczej wystartuje i mam cichą nadzieję ze w tym roku zimowa edycja SRSu będzie w prawdziwie zimowych warunkach. :twisted:
Startować będę seryjnym Citroenem AX 1.0 - 45KM i będzie to mój debiut w tym aucie i w ogóle debiut w przednim napędzie.
Zawieszenie tego auta kompletnie nie nadaje się do rajdowej jazdy. Nie dość że wysoki jak traktor to miękki jak ... no Citroen :) Pewnie na nawrotach będę szorował lusterkiem o asfalt ale co tam raz się żyje :)
Będę startował tylko dla własnej przyjemności bo i tak tym autem na jakikolwiek wynik nie mam się co nastawiać.

Mam nadzieję że poza mną oraz załogą psz/sumo w Skodzie 105 (lub Favoritce to juz zależy od kierowcy :) ) pojawi się jeszcze jakaś "forumowa" załoga.
kermon
www.Qrajdy.prv.pl
Citroen - polubisz każdą drogę
kermon
N1

Postprzez LuiG » piątek, 12 lis 2004, 22:32

No to sie bede musiał uniakiem wybrać, 35zł to jak za darmo, a pilot wystarczy ze ma 17 lat?
LuiG
N3

Postprzez layer_ » sobota, 13 lis 2004, 01:20

LuiG: możesz jechać z pilotem, który ma 17 lat.

Ja troche żałuje, że SRS jest 11 grudnia, bo dzień później jest ostatnia eliminacja Mistrzostw Tychów i tam musze jechać na pewno, bo startuje w całym cyklu. Troche się boje, że ewentualna usterka podczas SRSu wykluczy mnie ze startu w Tychach. No ale gdyby były naprawde zimowe warunki, to nie wykluczone, że się skusze. Jak wiadomo przyjemność z jazdy po śniegu jest ogromna, a i prawdopodobieństwo awarii mniejsze.

Ciekawi mnie tylko, gdzie będą próby. "OSiR" ponoć jest rozkopany, na próbe na giełdzie pewnie właściciel się nie zgodzi. A z lotniskiem też są chyba jakieś problemy.
-> www.janota-team.com
layer_
N1

Postprzez RallyMAN » sobota, 13 lis 2004, 01:36

no tego czy beda zimowe warunki obiecac sie nie da ale mamy nadzieje ze tak bedzie :)

Kermon: a gdzie Twoj Maluszek??
RallyMAN
A5

Postprzez kermon » sobota, 13 lis 2004, 10:16

layer_ napisał(a):Ciekawi mnie tylko, gdzie będą próby. "OSiR" ponoć jest rozkopany, na próbe na giełdzie pewnie właściciel się nie zgodzi. A z lotniskiem też są chyba jakieś problemy.

rozkopana była dość mocno droga do lodowiska, na ktorej ostatnio 3 auta zaliczyly drzewa/latarnie :) Na placu OSiRu były zwały gruzu. W tej chwili na 90% będzie tam już porządek. Jakby co to w przyszlym tygodniu to sprawdze.

RallyMAN napisał(a):Kermon: a gdzie Twoj Maluszek??.

Maluszek doczekał się nowego właściciela wiem tylko, że jezdzi teraz (lub juz nie ?? :) ) w Bielsku Bialej. Sprawowal sie niezle 20 miesiecy, 25 tys km 4 SRSy zaliczyl i wlasciwie prawie bezawaryjnie :)
Jedyne co mi po nim zostalo to fotel kubelkowy :)
kermon
www.Qrajdy.prv.pl
Citroen - polubisz każdą drogę
kermon
N1

Postprzez RallyMAN » sobota, 13 lis 2004, 20:05

no to ciekaw jestem jak sie zaprezentuje Twoj nowy bolid :)
RallyMAN
A5

Postprzez psz » niedziela, 14 lis 2004, 16:52

kermon napisał(a):Mam nadzieję że poza mną oraz załogą psz/sumo w Skodzie 105 (lub Favoritce to juz zależy od kierowcy :) ) pojawi się jeszcze jakaś "forumowa" załoga.

To nie zalezy od kierowcy, tylko ojca kierowcy ;-) A tak powaznie to raczej bankowo bedzie 105tka, bo favorita nie ma NW... (to jest wlasnie najwiekszy wydatek na srsie - trzeba NW kupic ;-) ) A kurcze szkoda, bo favorita bedzie miala zimowki, a 105tka nie... Ale coz, jak bedzie snieg to pojedziemy chyba raczej drifta niz rajd, bo przeciez wszyscy beda mieli ogumienie stosowne, tylko my ta kombinacje letnich opon uzywanych :D

Jak bedzie osir, to ustawcie porzadnie rekaw, bo trza ciagnac... (chyba ze chcecie sobie lakier przyozdobic jak Kermon na 7mej edycji ;-)

Aha, jak ktos sie boi, ze bedzie ostatni, to ja sie chetnie zaloze o browara (bezalkoholowego ;-) ), ze nie bedzie (o ile dojedziemy ;-) :D)
Pozdro --->
"měl bych se smát ale mám úsměv Mikymauze"
psz
A5

Postprzez RallyMAN » niedziela, 14 lis 2004, 20:21

to moze sie 'zabezpieczcie' w łańcuchy co? :D
RallyMAN
A5

Postprzez Qzyn » poniedziałek, 15 lis 2004, 12:49

Kurcze az mi sie serce kraja ale musze odpusic SRS-a. Niestety sprzedalem fieste a dzien pozniej jest ostatnia eliminacja Mistrzostw Tychow i musze na nia wypozyczyc samochod. No i kurcze finanse nie pozwola na bank na wypozyczenie autka i na SRS a w Tychach bijemy sie o generalke wiec tutaj jest priorytet :( Cholera jak mi szkoda ale obiecuje wam ze na X SRSa na wiosne przyjade swoim nowym autkiem ktore buduje i narobie zamieszania ;) A tymczasem zycze wszystkim wysmienitej zabawy na IX SRSie i samych sukcesow ;)
Pozdrawiam
QZYN
Qzyn

Postprzez RallyMAN » poniedziałek, 15 lis 2004, 22:08

Szkoda ze Cie nie bedzie... a moze powiesz jakie to autko budujesz? :?: :wink:
RallyMAN
A5

Postprzez Kruk » poniedziałek, 15 lis 2004, 22:25

:shock: Super post psz, normalnie rewela :wink: . Polewałem się prawie po przeczytaniu każdego zdania :D :D :D . Powinno więcej osób na forum wypowiadać się w podobnym do Twojego stylu. Było by o wiele przyjemniej.
Jeszcze raz, po prostu rewelacja :D :D :D . Gratulejszym poczucia humoru, a nawet umiejętności śmiania się z samego siebie. Fajnie, że jeszcze można przeczytać tutaj coś takiego :D.

Pozdrawiam
Kruk
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Następna strona

Powrót do KJS