A może tak kanalik o modelarstwie WRC-ów???????

rajdowe i nie tylko... ale lotnicze, to raczej nie tu ;-)

Moderator: SebaSTI

Postprzez WAPNO » piątek, 27 gru 2002, 19:58

Wg tego co mi wiadomo Tamiya ma farbę TS-50 tylko w sprayu. Trochę szkoda, że nie pomyśleli o tych co mają aerografy :(. Bo spray to nie jest tanie rozwiązanie. Tym bardziej, że najbliżej snalazłem w chyba usa http://www.ehobbies.com/mo-tam-85050.html :(. Jeszcze jutro zadzwonię do przedstawiciela Tamiyi na Polskę i dowiem się co i jak.
WAPNO
A6

Postprzez **FanKuzaja** » piątek, 27 gru 2002, 21:49

Nio jak narazie Umnie kłopot z Farbami tymi zamienikami babeczka mi powiedziała zeby sie pytać z początku nowego roku ponieważ wież gwiazdka była i wszytskie takie waznjesze odcienie powykupywali jak i znane zamieniki za inech firmy odcienie.

Nareszcie się doczekałem na retuszerskie pędzle grubosci 000 i 0000 to jest to czegomi brakowało.
**FanKuzaja**
A6

Postprzez WAPNO » wtorek, 14 sty 2003, 22:39

Dowiedziałem się, że farba TS-50 jest TYLKO w sprayu. A szkoda, ze Tamiya nie pomyślała o użytkownikach aerografów i trzeba 20 zł bulić za spray :(
WAPNO
A6

Postprzez rly » wtorek, 21 sty 2003, 13:23

hobby_cieszyn@hoga.pl
Pod tym adresem działa sklep w cieszynie gdzie można dostać wszystkie spraye tamiyi takze ts50 i ts 51, a takze wiele ciekawszych rzeczy.Takze polecam zestawy renowacyjne z tej strony http://www.mafma.com/ren_pricelit_transkits.htm
rly

Postprzez thompson40 » piątek, 24 sty 2003, 22:07

sorka że troche nei na temat ale chciałbym rozpocząć klejenie modeli. bardzo mi się podobają takie modele. nie widziałem jeszcze w żadnym sklepie modelu do sklejania :( tylko gotowce lub do składania.
jaki jest koszt takiego modelu , gdzie go można kupić jaki będzie najlepszy na początek (skala) i czy wogole powinienem się za to brać - w sumie to mam tylko 15 lat i pewnie nie sklej modelu tak dobrze jak np mój ojciec :) ale licza się chcęci podobno :D
pzdr
thompson40
N3

Postprzez **FanKuzaja** » sobota, 25 sty 2003, 15:18

Do Thompson 40

Co do Modelu iceny to jest bardzo duża i zruznicowana cena. Na poczatek co bym ci polecił to model w Skali 1:24 Citroen Xsara WRC produkcji Heller cena około 45-46 zł zalezy gdzie lecz do tego trzeba kupić kleje Jedne który szybko łonczy jak Kropelka lub Super Glue a drugi najelpej Humbroll lub ModellMaster . Lecz to nie koniec puźniej trzeba kupić przynajmnje podstawowe farby czyli czarny mat czarny połysk czerwony pomarańczowy srebrny . i oczywsice kolor bazowy czyli Kolor lakieru Citreona najlepej w sprayu. No i oczywiście nie można zapomniec o materiałach do obróbki plastiku jak nozyczki najlepej do pzanokci zagiete pilniki z 3 rodzaej grubości pęseta lupa papierki ścierne grubo i drobno ziarniste.

I to by było na tyle cena ze wszytskimi farbami i klejami to okołp 100zł razem z modelem.
**FanKuzaja**
A6

Postprzez thompson40 » sobota, 25 sty 2003, 16:09

ok dzięki. a znasz może jakiś sklep internetowy z takimi modelami albo adres jakiegoś sklepu w okolichach warszawy??? szukałem, pytałem się i nikt nic nie wie :( a chętnie bym się pobawił czymś takim :D
pzdr
thompson40
N3

Postprzez marcin » sobota, 25 sty 2003, 17:02

jeden z lepszych sklepów jest pod tym adresem : www.gama.triger.com.pl a tak od siebie to proponowałbym na sam początek kupienie małego modelu w skali 1:43 ( jest tani -10-15 zł) bo sam zacząłem od takiego modeliczku ( puga 206 ) i musze przyznać że nabrałem wprawy w np. przyklejaniu kalokomanii :wink: Musze przyznać że z tego modelu jestem zadowolony bo pomimo małej skali na półce prezentuje się znakomicie . POLECAM NA POCZĄTEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
marcin
A5

Postprzez thompson40 » sobota, 25 sty 2003, 17:54

naprawdę wielkie dzięki!!! :D
jak będę miał kase to coś zamówie. co myślicie o Imprezie '01 Hellera w skali 1:24 za 53 pln ??? bardzo podoba mi się ten samochód i chciałbym zacząć właśnie od imprezy :D i jesli bym zamówił tą impreze to jakie farby byłyby potrzebne??? jakie kleje??? i czy ten model będzie dobry?
z góry dzięki i pozdrawiam :D
thompson40
N3

Postprzez Dobi » sobota, 25 sty 2003, 20:20

Thompson jeżeli chcesz kupic jakis model w sklepie takim normalnym :wink: to w W-wa jest na Puławskiej niedaleko Silver Screena jadąc od strony Piaseczna około 300 metrów przed SS - ten sklepik jest podobno bardzo dobrze zaopatrzony.
Dobi

Postprzez thompson40 » sobota, 25 sty 2003, 21:18

Dobi napisał(a):Thompson jeżeli chcesz kupic jakis model w sklepie takim normalnym :wink: to w W-wa jest na Puławskiej niedaleko Silver Screena jadąc od strony Piaseczna około 300 metrów przed SS - ten sklepik jest podobno bardzo dobrze zaopatrzony.

dzięki, są ferie dlatego będę miał duuuużo czasu żeby pojechać i zobaczyć co jest :D
pzdr
...jk1dL......................................
...cky.pl.2kx.pm..........................
thompson40
N3

Postprzez marcin » poniedziałek, 3 lut 2003, 13:24

W jakich sklepach wysyłkowych kupujecie modele ????? Jak w ogóle kupujecie :wink: ja się przymierzam do cytrynki z hellera z www.gama.triger.com.pl ale nie wiem czy kupić ją włąsnie w tym sklepie wysyłkowym czy w hobby_cieszyn@hoga.pl Do tego hobby pisałem już chyba z 10 maili i na żaden nie odpowiedzieli .
marcin
A5

Postprzez WRC » poniedziałek, 3 lut 2003, 19:01

Ja kupilem Focusa w http://www.gama.tiger.com.pl przysłali mi po ok. 5 dniach. Ale w hobby_cieszyn@hoga.pl tez odpowiadają na majle, wysyłalem do nich majle o jakies farby i zawsze odpowiadali :D
WRC
N3

Postprzez marcin » środa, 12 lut 2003, 10:55

No już jestem szczęśliwym posiadaczem Citroena Xsary 2001 ( heller).
Wszystkie akcesoria już prawie mam jeszcze tylko 2 spraye i do sklejania. Tylko kurcze jestem zawiedziony kalatką bezpieczeństwa jest jakaś inna niż w rzeczywistości . Nie wiem czy to tylko z hellera takie klatki są czy to tak wszędzie..
marcin
A5

Postprzez WRC » sobota, 15 lut 2003, 20:19

U mnie z Tamiyi klatka jest raczej Ok :D Życze powodzenia w klejeniu...
WRC
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Modelarstwo