Po raz ostatni dla slabszych - cytat: "bo to pijak i zlodziej, bo kazdy pijak to zlodziej" pochodzi z filmu "Miś", reż. Stanisław Bareja. Jezeli ktos pisze, że golfy do polskich wyścigów są słabsze niż w GB, bo "bedzie to pole do przekrętów", to jest to przykład "polskiego toku myślenia" tak właśnie spointowanego w w.w. filmie pana Barei. Posłużyłem się tym zwrotem w stosunku do Stańcy, Kuziego (raczej niewiele ma wspólnego z wyscigami i pucharem Golfa TDi) oraz Dziurki, bo to najczęściej pomawiani goście z tej banży przez "wszystkowiedzących", o wszelkiego rodzaju szemrane interesy. Wydawało mi się, że średniointeligentny osobnik jest w stanie rozpoznać żródło owego grepsu jak i jego wydźwięk. Pomyliłem się, za co wszystkich którzy zrozumieli przepraszam. Tym którzy niezrozumieli, pozostaje mi jedynie współczuć poziomu i erudycji (to nie jest obrażliwe słowo eSWu).
P.S. Kogo ty znasz i kto się do tego przyznaje, nie jest moim kłopotem. Wiem kogo ja znam i jaki żart w stosunku do niego będzie adekwatny a jaki niestosowny. I raczej nie ty będziesz mi to uświadamiał. Sorki za przydługi i nudny post dotyczący tak naprawdę niczego.