GOLF TDI CUP

Co słychać w wyścigach: płaskich i górskich...

Moderator: SebaSTI

Postprzez micz » wtorek, 14 wrz 2004, 01:42

Rambis napisał(a):Najlepszy jest numer, że te Golfy jak wychodzą z fabryki mają ponad 200 koni, obniżyli specjalnie moc aby podwyższyć trwałość pojazdu, na zawodach jednak chodzą, wydaje mi się, że tylko przypuszczenia a może obawy aby przypadkiem dwa z tych VW nie miały normalnej mocy przewidzianej przez fabryke.

2.0 tdi i 200 Km w serii. Troszkę za bardzo siedzę w tych silnikach, żeby w to uwierzyć. Z 1.9 to owszem, ale 2.0? To jest na edc-16 i tuninguje się o wiele gorzej niż 1.9-info od niemców, którzy robią 1.9 na wyś. długodystansowe i do rajdów
www.compsport.pl
www.maciejwislawski.pl
micz
A6

Postprzez Fan wyścigów » wtorek, 14 wrz 2004, 12:17

On miał na myśli, że w serii z działu sportu. Ja słyszałem że moc tej pucharówki jest jeszcze większa chyba 225 KM, ale nie jestem pewny.
Do Polski mają być zdławione ze względu na koszty utrzymania - żywotność. Choć jak niektórzy twierdzą po to żeby mieć możliwość zwiększenia mocy co niektórym.
Fan wyścigów
N2

Postprzez Alien » wtorek, 14 wrz 2004, 16:16

Z pewnoscia najmocniejsze dostana Dziurka, Stańco i Kuzaj (bo to zlodzieje i pijacy i zawsze cos kombinuja) albo koledzy Dziurki, Stańcy lub Kuzaja lub ich protegowani, krewni, szwagrowie, dzieci sąsiadów (niepotrzebne skreślić).

http://www.vw-cup.co.uk - tak to wyglada w pierwowzorze. A z obnizeniem mocy chodzi przede wszystkim o trwalosc i mniejsze koszta. (poza tym inne są sprzegla bo od sponsorujacego puchar Sachsa a w anglii jezdzą chyba na AP) A czy ktos bedzie robil przekrety, to juz wylacznie zalezy od sedziow i komisji technicznej.
Alien
A5

Postprzez nick555 » wtorek, 14 wrz 2004, 22:23

alien bardzo odważnie...ale pewnie troche racji w tym jest kto bywa ten wie:)
nick555
A6

Postprzez eSWu » środa, 15 wrz 2004, 14:33

Niewiem czy to było odważnie czy nieprzemyślanie. Jeśli chodzi o alkohol na wyścigach to przegiołeś. Ani Stańco ani Dziurka nigdy nie byli w trakcie eliminacji nawaleni, a jak jest poza wyścigami to po pierwsze niewiem , a po drugie nikogo to nie powinno obchodzić. Przemyśl zanim obrazisz.
Moje fotki lotnicze.

http://www.airliners.net/search/photo.search?pid=34090 moje airliners.net
http://www.jetphotos.net/showphotos.php?userid=20927 moje jetphotos.net
eSWu
N3

Postprzez mop » czwartek, 16 wrz 2004, 12:08

mi to wygladalo na ironie, a wy sie tak burzycie, ale moge sie nie znac :P
mop
A5

Postprzez cotic » czwartek, 16 wrz 2004, 17:42

Koleś przegiął ze wszyscy chodzą pijani...pozatym skąd takie stwierdzenie ze Stańco Kuzaj Dziurka to złodzieje? Słuchaj koleś takie stwierdzenia to mozesz dla siebie trzymać.
cotic
N3

Postprzez mototom » czwartek, 16 wrz 2004, 17:46

Alien napisał(a):Z pewnoscia najmocniejsze dostana Dziurka, Stańco i Kuzaj (bo to zlodzieje i pijacy i zawsze cos kombinuja) albo koledzy Dziurki, Stańcy lub Kuzaja lub ich protegowani, krewni, szwagrowie, dzieci sąsiadów (niepotrzebne skreślić).

Alien czy ciebie wyalienowało? Na jakiej podstawie wyciągasz takie wnioski? Może ja zaczne na forum rozgłaszać, że jesteś pedał i zobaczymy czy bedzie fajnie. I bede to rozgłaszał na podstawie braku podstaw.
mototom
A6

Postprzez cotic » piątek, 17 wrz 2004, 19:46

Słyszałem ze w Golfie bedzie małoooo chętnych co mnie przeraziło...choć wiadome ze to kupe kasy kosztuje...teraz wszyscy czekają na sponsorów... :?
cotic
N3

Postprzez Alien » piątek, 17 wrz 2004, 21:48

mop napisał(a):mi to wygladalo na ironie, a wy sie tak burzycie, ale moge sie nie znac :P

Dzieki Mop, bo juz myslalem, ze wszyskich odmozdzylo :roll:
Chyba niektorych w dekiel jednak wali...
Alien
A5

Postprzez eSWu » poniedziałek, 20 wrz 2004, 09:49

Alien: w dekiel mnie nie wali. Ironia jakby na nią nie patrzeć wygląda trochę inaczej. Bardziej wygląda na to że zdałeś sobie sprawę że przesadziłeś i teraz wykorzystujesz tekst Mopa.

A swoją drogą słyszałem że jestes impotentem, pedałem i pedofilem ???
Czy to wygląda na ironię czy na obrażanie ???
Moje fotki lotnicze.

eSWu
N3

Postprzez Alien » poniedziałek, 20 wrz 2004, 22:54

Wyglada na to ze jestes matolem, ale to juz problem twojej rodziny. Skoro to co napisalem potraktowal ktos powaznie, to gratuluje poziomu intelektualnego. Poza tym no comments.
Alien
A5

Postprzez eSWu » wtorek, 21 wrz 2004, 13:03

Alien: jeśli takie żarty są na poziomie twoich przyjaciół i twojej rodziny to niech tak będzie. Ale jeśli przypierdalasz się z imienia i nazwiska do moich znajomych i ich ewidentnie pomawiasz to mam prawo do reakcji. Jesli byś powiedział że Stańcy uroda nie jest w twoim guście a Dziurka się źle twoim zdaniem ubiera to jest ok bo to sprawa twojego smaku i gustu. Natomiast na wyrażanie takich opinii jakie wyraziłeś należy mieć dowody. A powtarzam -przez ostatnich ileś tam lat nikt z dwóch wymienionych wyścigowców niebył nigdy nawalony.
Ale cóż nick jest niezobowiązujący i pozwala na wiele, to są niestety słaby strony globalnej sieci.

P.S. jesteś na forum od lat więc tym bardziej jest przykre twoje zachowanie.
Moje fotki lotnicze.

eSWu
N3

Postprzez Fan wyścigów » wtorek, 21 wrz 2004, 13:15

Dajjcie juz sobie spokój z kłóceniem się. Może go goście kiedyś niezle wkurzyli i sobie gosc wyrzucił. Moze nieodpowiednio dobierajac słowa itp.
Propnuje zapomniec i wrocic do tematu.
Czy ktos wybiera sie na tą prezentacje golfa? Czy ktoś wie gdzie jak dokładnie ma wyglądać. Czy tylko na torze? czy gdzieś w mieście?
Fan wyścigów
N2

Postprzez Alien » wtorek, 21 wrz 2004, 17:30

Po raz ostatni dla slabszych - cytat: "bo to pijak i zlodziej, bo kazdy pijak to zlodziej" pochodzi z filmu "Miś", reż. Stanisław Bareja. Jezeli ktos pisze, że golfy do polskich wyścigów są słabsze niż w GB, bo "bedzie to pole do przekrętów", to jest to przykład "polskiego toku myślenia" tak właśnie spointowanego w w.w. filmie pana Barei. Posłużyłem się tym zwrotem w stosunku do Stańcy, Kuziego (raczej niewiele ma wspólnego z wyscigami i pucharem Golfa TDi) oraz Dziurki, bo to najczęściej pomawiani goście z tej banży przez "wszystkowiedzących", o wszelkiego rodzaju szemrane interesy. Wydawało mi się, że średniointeligentny osobnik jest w stanie rozpoznać żródło owego grepsu jak i jego wydźwięk. Pomyliłem się, za co wszystkich którzy zrozumieli przepraszam. Tym którzy niezrozumieli, pozostaje mi jedynie współczuć poziomu i erudycji (to nie jest obrażliwe słowo eSWu).
P.S. Kogo ty znasz i kto się do tego przyznaje, nie jest moim kłopotem. Wiem kogo ja znam i jaki żart w stosunku do niego będzie adekwatny a jaki niestosowny. I raczej nie ty będziesz mi to uświadamiał. Sorki za przydługi i nudny post dotyczący tak naprawdę niczego. :wink:
Alien
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wyścigi