Jak jest z pilotem w KJS

Dla tych, którzy zaczynają i tych, którzy już wygrywają - dajcie sobie znać, gdzie się można poganiać!

Moderator: SebaSTI

Jak jest z pilotem w KJS

Postprzez Kisiel » wtorek, 31 sie 2004, 19:03

Wie ktoś może jak to jest z pilotem w KJS, kto nim może zostać (tzn ile trzeba mieć lat 16 czy 17), czy liczą im się punkty do licencji, czy po zdobyciu licencji jako pilot jest możliwość "przekwalifkiowania" się na kierowce zbez ponowynych startów ??? Z góry DZIĘKI
zielony listek
Kisiel
A5

Re: Jak jest z pilotem w KJS

Postprzez Konrad McRae » wtorek, 31 sie 2004, 19:18

Kisiel napisał(a):Wie ktoś może jak to jest z pilotem w KJS, kto nim może zostać (tzn ile trzeba mieć lat 16 czy 17), czy liczą im się punkty do licencji, czy po zdobyciu licencji jako pilot jest możliwość "przekwalifkiowania" się na kierowce zbez ponowynych startów ??? Z góry DZIĘKI

pilot musi mieć ukończone 17 lat, pilotowi nie liczą się punkty do licencji K, punkty zbiera tylko kierowca.
Konrad McRae
N2

Postprzez Mroowa » wtorek, 31 sie 2004, 19:18

z tego co kojarzę chyba dobrze kojarzę :) to musisz pierw jako kierowca jeździć żeby zrobić licenjcę pilota. Dopiero później możesz starać się o "pilotkę" heh

Ale moze coś pomieszałem może ktoswie lepiej heh
Mroowa
S2000

Postprzez Konrad McRae » wtorek, 31 sie 2004, 19:25

w KJS zdobywasz punkty do licencji K tylko jako kierowca. Po zdobyciu licencji K, możesz startować w PPZM jako kierowca i jako pilot, a w RSMP tylko jako pilot. Od tego sezonu weszły przepisy iż jeżdżąc jako pilot w PPZM (posiadając już licencję K) zdobywasz razem z kierowcą punkty do licencji M uprawniającej do startów min. w w RSMP jako kierowca i pilot. Podsumowując zbierając punkty do licencji jako kierowca, możesz startować również jako pilot.
Konrad McRae
N2

Postprzez Kisiel » wtorek, 31 sie 2004, 19:45

Hmm to z tego co rozumie to pilot w KJS jest "niepotrzebny" tzn. Startuje w KJS nie ma nic z tego, a ni punktów a ni nic. No a ciekaw jestem jak ktoś czuje "powołonie" do pilotowania i nie kręci go jazda za kółkiem. no to nie ma możliwości startów zbez startowania w KJS jako kierowca
zielony listek
Kisiel
A5

:)

Postprzez karcin » wtorek, 31 sie 2004, 19:56

hmmm Pilot musi mieć 17 lat? a kierowca? ale troszke to jest dyskryminacja pilotów moim zdanie wkońcu oni też sie przyczyniają do zwycięstwa :)
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=7430425065d34ed7 Obrazek
karcin
A6

Re: :)

Postprzez Kisiel » wtorek, 31 sie 2004, 20:18

karcin napisał(a):hmmm Pilot musi mieć 17 lat? a kierowca? ale troszke to jest dyskryminacja pilotów moim zdanie wkońcu oni też sie przyczyniają do zwycięstwa :)

Dyskryminują ich w MŚ to czego nie mogę w zwykłym KJS
zielony listek
Kisiel
A5

:)

Postprzez karcin » wtorek, 31 sie 2004, 20:23

Poprostu ci na stołkach chyba tego nierozumieją że pilot jest równie ważny jak i kierowca a to co robią w MŚ to przegięcie powinni to zmienić jak najszybciej kiedyś rajdy był wspaniałe a teraz zaczyna sie to zmieniać i idze w złą strone chociaż niektóre pomysły są dobre..
karcin
A6

Postprzez Konrad McRae » wtorek, 31 sie 2004, 21:33

hmmm Pilot musi mieć 17 lat? a kierowca?

kierowca musi mieć po prostu...prawo jazdy :wink:

No a ciekaw jestem jak ktoś czuje "powołonie" do pilotowania i nie kręci go jazda za kółkiem

No i właśnie tu jest problem. Powinny być dodatkowe licencje tylko dla pilotów, zaczynając już od kjsów. I można to całkiem sensownie rozwiązać. Trzeba tylko chcieć...
Konrad McRae
N2

Postprzez Wilu » środa, 1 wrz 2004, 11:55

to było by rozwiązanie dla ludzi nie dysponujących pojazdami, którzy mają możliwość startowania jako pilot i chętnie by z niej korzystali.

kedyś kolega proponował mi starty w kjs swoim samochodem, ale jak dowiedział się, że nie będzie zdobywał za pilotowanie żadnych punktów do licencji plan umarł.
Wilu
N4

Postprzez karcin » środa, 1 wrz 2004, 15:22

Konrad McRae napisał(a):kierowca musi mieć po prostu...prawo jazdy :wink:

A ja sie ośmiele z tym niezgodzić :D kierowca niemusi miec prawo jazdy widziałem jak koleś który jeszcze niemiał prawka jezdził w Rajdach :) trzeba sie przed rajdem ugadać z Policją albo na dojazdówkach zmieniać sie z Pilotem który ma Prawko :D
karcin
A6

Postprzez Kisiel » środa, 1 wrz 2004, 15:29

To czyli pilot w KJS startuje tylko dla "przyjemności", bardzo głupie przepisy, zasady, no ale cóż poradzić.
zielony listek
Kisiel
A5

Postprzez Konrad McRae » środa, 1 wrz 2004, 16:35

karcin napisał(a):A ja sie ośmiele z tym niezgodzić :D kierowca niemusi miec prawo jazdy widziałem jak koleś który jeszcze niemiał prawka jezdził w Rajdach :) trzeba sie przed rajdem ugadać z Policją albo na dojazdówkach zmieniać sie z Pilotem który ma Prawko :D

chyba nie muszę tego komentować...brawo w takim razie dla policji a szczególnie dla organizatora za dopuszczenie do startu takiego zawodnika...
Konrad McRae
N2

Postprzez qbus » środa, 1 wrz 2004, 16:45

Ale jak może być dopuszczony do startu ktoś kto nie ma licencji? A bez prawka licencji nie zrobisz. Co to byl za rajd? Jakoś nieufnie podchodze do tego typu rewelacji.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez Konrad McRae » środa, 1 wrz 2004, 20:46

qbus napisał(a):Ale jak może być dopuszczony do startu ktoś kto nie ma licencji? A bez prawka licencji nie zrobisz. Co to byl za rajd? Jakoś nieufnie podchodze do tego typu rewelacji.

dokładnie to samo chciałem napisać, ŚWIĘTA RACJA !
Ploty... :roll:
Konrad McRae
N2

Następna strona

Powrót do KJS