(M.Ś.) Nowy Focus

Archiwum

Moderator: SebaSTI

(M.Ś.) Nowy Focus

Postprzez Piccolo_Jr » środa, 15 sty 2003, 19:29

To zdjęcia nowego focusa 2003 z testów :lol:
Obrazek

Obrazek

Jak widać chłopaki z Forda wprowadzili pewne aerodynamiczne poprawki. Ale w pierwszym momencie to mi się śmiać zachciało bo tylny spojler wygląda bardzo podobnie do tego z Peugeota 206. No ale widać taki najlepiej działa.
How do they do it, why do they do it, riding and crushing, and riding and winning, and always faster and faster and faster....
Piccolo_Jr
N3

Postprzez mototom » środa, 15 sty 2003, 20:05

Wysunięty przedni zderzak też w stylu 206.
mototom
A6

wlot...

Postprzez grandmaster » środa, 15 sty 2003, 20:11

Widzę także poprawki we wlotach powietrza...co do spojlera to zgadzam sie że jest podobny do Peugota, a nawet śmiem twierdzić, że do Citroen'a.
rally's are not a crime
.............................................
www.extreme.pl - is not a crime
grandmaster
N3

Postprzez Kusch » środa, 15 sty 2003, 22:10

No no no i kiedy to cacko ma zadebiutować ?
Pijąc w pracy oszczędzasz czas dla bliskich.
Kusch
N1

Postprzez Wilu » środa, 15 sty 2003, 22:26

nie wiem jak wam ale mi się te poprawki mało podobają jakoś tylna klapa focusa z spoilerem od 206 czy citroena tak jakoś na siłę doklejona.
Skoro jednak ma to im pomuc. Widzać że w trunelu aerodynamicznym dłygo kombinowali. Spoko nie jest źle. Ja czekam na debiut w Polsce. Piszą też że na szybkich partiach nieźle odjeżdża może stawka się wyrówna, subaryna poprawiona, focus też ni o citroen to niezła strzała. Mam już dość dominacji peugota i gronholma.

Oj będzie się działo!!!!
Wilu
N4

Ja tam powiem

Postprzez darekH » środa, 15 sty 2003, 23:45

ze narazie to wyglada nie najciekawiej, ale jak pomaluja i obkleja to moze cos z tego wydzie, subaru tez na poczatku krytykowali a poetm bylo lepiej:) Ale tak na pierwszy rzut to tylna lota to chlopaki zakosili chyba z 206 groncholma po RAC :lol: , a przod to a'la hyundai, zobaczymy co z tego wyjdzie
darekH
N2

Postprzez Tomisny » środa, 15 sty 2003, 23:54

ej no piccolo, skad ty masz to zdjecie? Ja to nie moge uwierzyc. Przeciez od razu widac ze ten spoiler jest od 206tki... I to jeszcze innego koloru.
Cos tu jakas podpierdulka smierdzi...
Tomisny
N3

Postprzez Tomisny » czwartek, 16 sty 2003, 00:13

Nie wiem czy to sa rzeczywiscie jakies szpiegowskie zdjecia, ale wedlug tego co mowia w fordzie to nie sa jeszcze gotowi zeby zaprezentowac nowego forda, choc faktycznie podobno zmiany zarowno mechaniczne jak i w wygladzie maja byc znaczne...
No ale to co tu widzimy to raczej nie ma nic wspolnego ze zwarta bryla stylistyczna...

Nie wiem czy juz widzieliscie ale tu macie juz w pelni oficjalne zdjecie nowej imprezy WRC.
Za kierownica nie kto inny, a Petter!
Obrazek
Tomisny
N3

Postprzez !ADI! » czwartek, 16 sty 2003, 00:39

M-Sport chyba nie tylko tylny spojler zarąbała od Żylaska Gronholma, ale przednia klapa to jakby mix Miśka z tym właśnie Żelaskiem. Te zmiany nie są zbyt rewolucyjne, można je nawet nazwać powrotem do korzeni. Bo przecie Focus'99 też miał taki duży spojler. A co do Subaru to jest super, ale przypomina mi troszkę Accenta.
PS: Wydaje mi się, że ktoś tym Subarakiem rowy czyścił albo twardo lądował. Popatrzcie na to fajowe wbicie po stronie kierowcy.
!ADI!
S1600

Postprzez !ADI! » czwartek, 16 sty 2003, 00:44

PS2:Pamiętacie tą niby premierę nieFocusa WRC na Monte Carlo. Więc może to taka kolejna podpucha, którą sprezentowali nam klijenci od reklamy w Fordzie?
!ADI!
S1600

Postprzez alfan » czwartek, 16 sty 2003, 02:02

mototom napisał(a):Wysunięty przedni zderzak też w stylu 206.

No przecież wszyscy chyba wiedzą o co tak naprawde chodzi w zderzakach 206-tki :)

Nie ma się co śmiać z tego spoilera-jeśli to nie jest sciema ale prawdziwy wurc to nad nim musieli pracować wiele godzin w tunelu aerodynamicznym.Tu się nie liczy wygląd tylko efektywność.Ale też mam nadzieję że cos z tym zrobią :?
Gdzie dwóch albo trzech spotyka się w imię Alfy Romeo,
tam Cuore Sportivo jest między nimi.
www.pyrateam.cuoresportivo.pl
alfan
N3

Postprzez TommiCrazy » czwartek, 16 sty 2003, 11:55

No ja powiem tyle ze zdeżak przedni wystaje prawie w każdym WRC , więc niejest to jedynie cecha 206.
Dlamnie ten przód subarki jest najpiękniejszy jaki kiedykowiek był. swiatełka są poprostu códne, aż żal bedzie patrzyć jak się rozbijają.
ciekwe jak zaprojektowali do tego dodatkowe halosy, bo już widać ze przód jest zaprojektowany tak że bedą tworzyć piękną kompletną całość .
Co do focusa to wlocik na masce mimo iż kojaży mi się z e6 uwązam ze miło wygląda na fordzie, osobiscie ten tylny spoiler mi troszecze niegra z całością ale pewnie kolorystyka i ubarwienie, kolorowe linie stworzą piękne kompletnie pasujące złudzenie dynamizmu
Obrazek
Mitsubishi Starion Turbo EX2000
TommiCrazy
A6

Postprzez kocie_ruchy » czwartek, 16 sty 2003, 13:20

http://www.pl11racing.com/rallies/2003/especial/testford/fotos.htm
Panowi, wg mnie to podpucha.wystarczt zobaczyć zdjęcie od tyłu.
Moim zdaniem,mają jezcze niedopracowaną areodynamike i zrobili makietke.
...Drive the Revolution....
kocie_ruchy
N2

Postprzez TommiCrazy » czwartek, 16 sty 2003, 13:49

Ale jakby niebyło linia boczna nowego pagero kojaży mi się z Focusem. :)
może by tak mu podnieść nadwozie i na dakar go wystawić ?
Obrazek
Mitsubishi Starion Turbo EX2000
TommiCrazy
A6

Postprzez **FanKuzaja** » czwartek, 16 sty 2003, 13:49

Powiem wam tyle ten Focusik az taki zły nie jest tylko mi ten spojler na klapie nie pasuje jakoś ale przednia maska całkiem ładnie tylko jaky by na zdjenciu była pod kolor nadwioza to może by sie to ładnie komponowało bo czarny z białym to jednym słowem qu**.

A co do Subaru to jednym słowem miód a co z Wcześnejszym Subaru już po Feis Liftingu z nowymi lampami nawet ktoś texturke do Colinka 2 zrobił niewiem czy nie CARLOS na stronie cmrr2autoklub.pl był.

Ale Ogulnie Subaru super jeszcze mnie zastanawia to co TommiCrazy wspomniał jak sie będzie komponowały chalogeny (elektrownia) ale pewnie firma Prodrive lub Hella wypuści jakiś ładne halogenki zeby się komponowały z Maskom i lampai w Subaru.
**FanKuzaja**
A6

Następna strona

Powrót do Archiwum