Janusz Kulig - wypadek

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Postprzez Kubus » środa, 23 cze 2004, 09:08

Sluchajcie koszt powinien wyniesc ok 15 zł.Dlatego tak tanio bo:

Nie dorzucam zadnej swojej marży.

Mam dobre układy w drukarni.

I wogóle u mnie zawsze jest tanio :D

Tak samo kiedys pare osób z forum prosilo mnie o wykonanie w/w naklejek na auto.W niektórych firmach powiedzieli im za to od 20-40 zł.
Wyobrazcie sobie ze zrobilem im to za darmo i nie ponioslem z tego tytulu zadnych stat.Tak naprawde koszt wykonania takiej naklejki to 2-4 zł, reszta to zysk firmy.

Niestety wiekszosc firm reklamowych ma stawki z nieba wziete.

Co do wzoru.Z jeden strony bardziej podoba mi sie logo beepera,natomiast z drugiej strony to wczesniejsze faktycznie jest juz bardziej widoczne na ulicach.Musimy wspólnie podjac decyzje.

Ja tak czy siak wszytkich zaintersowanie prosze o wysłanie maila o tresci jaka podalem na poprzedniej stronie.Wyslanie tego miala nie jest równoznaczne ze zlozeniem zamówienia wiec mozecie potem zrezygnowac.Potrzebuje poprostu szacunkowo wiedziec ile bedzie potrzebnych koszulek i w jakich rozmiarach.
www.facebook.pl/rajdomaniacy/
Kubus
A5

Postprzez Mars » środa, 23 cze 2004, 09:31

Ja uwazam ze na koszulce powinno sie znalezc logo Beepera. Chociaz to nie ma wiekszego znaczenia bo i tak koszulke kupie ;)
3xFSO + 1xFSM + na jesieni jakieś E36 :D
Mars
A6

Postprzez **FanKuzaja** » środa, 23 cze 2004, 10:40

Gusta i guściki każdy posiada....

I dlatego nie morzemy się dogadać.... :)
Janusz Kulig 1969-2004
Michael Park 1966-2005
Na zawsze w sercach kibiców

Leszeeek Ogień na Tłoki !!
**FanKuzaja**
A6

Postprzez michal_wrc » środa, 23 cze 2004, 11:24

SuN napisał(a):ja jak juz mowilem jestem za tym zeby z tylu bylo to logo co dal Beeper_ , a z przodu jedynka na serduchu

Popieram
michal_wrc
A5

Postprzez PLayer » środa, 23 cze 2004, 11:34

sumo napisał(a):
kakao napisał(a):
PLayer napisał(a):Wszystko spoko... tylko już psuje mi się nastrój jak pomyślę, że będę widział "kibiców rajdowych" w takich koszulkach i z NIEODŁĄCZNYM browarem w ręce. Tego sie obawiam.... to będzie czysta profanacja. A jestem na 99,9% pewnien, że zobaczę cos takiego :(

wszystko jest dla ludzi piwo też
pamiętam jak w jednym z wywiadów (chyba jeszcze w "auto sporcie") janusz zapytany o ulubiony napój powiedział "zimne piwo"
dla mnie człowiek w tej koszulce z browarem nie będzie profanacją, ważne żeby z tymi browarami nie przesadzić i nie schodzić do poziomu stadionowego, a to tej grupie ludzi (mam nadzieję) podczas rajdu nie grozi

podpisuje sie pod kakao... piwo jest dla ludzi, tylko z umiarem, szczegolnie na oesach ! Widzialem kibica z koszulka (CCabarth to chyba byles Ty na mostku w Idzikowie?) upamietniajaca Janusza... Miejmy nadzieje ze takie koszulki nie dostana sie w nieodpowiednie rece "rajdowych burakow" ...

No cóż... każdy broni swojej postawy. Wszystko wskazuje na to, że też lubicie sobie wypić małe co nieco na odcinkach... Napiszę tylko, że od 6 lat jeżdżę na różne rajdy (nie tylko w Polsce) z różnymi ludźmi i nigdy nikt kto był ze mną nawet nie wspomniał o piciu piwa podczas oglądania odcinków. Był gdzies na forum poruszany temat pijanych kibiców podczas rajdów... tam to sie wszyscy oburzaliście, jak to tak można pić a tu niby wszystko jest dla ludzi. OK, ale nie na odcinkach. Jestem może upierdliwy ale tej kwestii nie odpuszczę. Później wykreowany zostaje obraz kibiców nawalonych itp. Nie zapominajcie, że zbliża się lato i wiem, że wszyscy jesteście "zaprawieni w bojach", ale już niewielka ilość alkoholu i trochę słońca może sprawić, że zaczynają się chamskie docinki, darcie japy (za przeproszeniem) i różne dalsze tego typu sprawy. Jeśli chodzi o "cywilów" trudno się mówi... chcą być tak odbierani przez innych - ich sprawa... ale naprawdę żenujący będzie widok kibiców w koszulkach ku pamięci Janusza żłopiących browary... bo nie mówcie mi, że na jednym sie kończy i że po 2-3 na słońcu zachowujecie się spokojnie i bez wrzasków...
Ale ten temat może zakończmy bo ja swojego zdania nie zmienię a wy będziecie i tak się bronić więc nie ma to sensu.
Oczywiście nie mówię tego do cytowanych osób tylko do wszystkich, którzy to uważają, że picie piwa na odcinkach to nic takiego. Jeśli dalej tak uważacie to SZACUNEK dla Was. To tyle.
Jeśli chodzi o logo to kwestia jest tego typu, że:
1. Fajnie byłoby gdyby istniało jedno "oficjalne" logo. Generalnie takim jest to, które występuje na rajdówkach co poniektórych.
2. To, że coś jest nowe nie znaczy, że gorsze. Jeśli więc rzeczywiście nowe logo wydaje sie być lepszym to czemu nie zrobić jego. Naklejki na rajdówkach przecież się zmieniają co jakiś czas w zależności od rotacji sponsorów. Można zminić i tą. Może w mailach podawajcie swój typ, które logo jest lepsze. Większość będzie decydująca.
Ale to tylko propozycja....
PLayer
N3

Postprzez Kubus » środa, 23 cze 2004, 11:59

Player swietny pomysl.Słuchajcie niech kazdy napisze we wzorze maila jaki dalem za którym jest logo.Na koniec podsumujemy glosy i wygra ta opcja na która bedzie wiecej glosów.

1 opcja-stare logo i jednynka na sercu
2 opcja- nowe logo beepera i jednynka na sercu
Kubus
A5

Postprzez sumo » środa, 23 cze 2004, 12:30

Player, ja nie mialem na mysli pijanstwa na oesach, bo to odrebna sprawa ktora niestety w jakims stopdniu dokucza naszej organizacji imprez rajdowych...
Kazdy chyba wie na "ile go stac" i mam nadzieje ze nie dojdzie do chamskich docinek o ktorych pisales. :roll:
Pamietaj, ze na trzezwo niektorzy zachowuja sie gorzej nizby byli pijani :evil: i taka osoba tez moze chodzic w takiej koszulce (bo sobie zrobi, ale gdzies kupi....).
A jesli chodzi o mnie, to ja jeszcze piwka na oesach nie pilem, zawsze to robie po dlugim dniu spedzonym na ogladaniu rajdu.

ok ale moze powrocimy do tematu koszulek

mi sie podoba te standardowe logo na plecach, ktore wszyscy znaja
a z przodu jedynka na sercu o ktorej juz byla mowa.
sumo
N4

Postprzez PLayer » środa, 23 cze 2004, 12:50

Wydaje mi się, że z przodu "1" będzie bez sensu wyglądać. O wiele ciekawsza (moim zdaniem) jest propozycja samurai'a tzn.

Janusz Kulig
1969-2004

Spróbujcie sobiie wyobrazić obie koszulki... jedną z '1' z przodu a drugą z napisem...
Ta jedynka nic nie wnosi... jak ktoś nie zobaczy z tyłu to wogóle nie będzie wiedział o co chodzi, a koszulki te mają pokazywać, że wciąż pamiętamy....
Ale jak uważacie.
PLayer
N3

Postprzez Kubus » środa, 23 cze 2004, 13:08

Wpadlem jeszcze na taki pomysł zeby z przodu bylo na sercu:

pamietam
Janusz Kulig
Kubus
A5

Postprzez TSRALLY » środa, 23 cze 2004, 14:17

A może z przodu umieścić zdjęcie tak że nawet ci którzy nie wiedzą o kogo chodzi to się zorientują

foto 1
Obrazek

foto 2
Obrazek

fot 3 (tylko że w wersji czarno białej)
Obrazek

Mnie osobiście najbardziej podoba się foto nr.3 w czarno białych kolorach
Ja:Ile kosztuje u Ciebie wypożyczenie Lancera za kilometr??
Janusz Kulig:Przyjedź do Krakowa, na pewno się dogadamy

Tych słów nie zapomnę do końca życia, Janusza także
TSRALLY
N3

Postprzez Mroowa » środa, 23 cze 2004, 14:53

Czarno białe albo Sepia też by było dobre
Mroowa
S2000

Postprzez enka » środa, 23 cze 2004, 15:10

To drugie zdjęcie jest dobra i naspis "na zawsze w sercach kibiców". Myślę, że nie trzeba z przodu pisać 1969-2004, bo będzie z tyłu przy logo.
enka
A5

Postprzez beeper_ » środa, 23 cze 2004, 15:20

z tym "na zawsze w sercach kibicow" to takze moj projekt...
beeper_
N4

Postprzez Banan » środa, 23 cze 2004, 15:22

Ja bym proponowal z przodu zdjecie nr 2. Na zawsze w sercach kibicow :(
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez SuN » środa, 23 cze 2004, 15:40

o kurde :D teraz to juz sam nie wiem jak wkoncu ma ta koszulka wygladac . na tyl logo beepera jest juz na bank , tak ? a co do zdjecia na przod, to zdjecie nr 3 jest lub bylo " oficjalnym " zdjeciem Fun Clubu Janusza - wiem, bo za zycia Janusza wyslalem maila i dostalem koszulke z takim zdjeciem z przodu. pozdrawiam
Wałbrzyska Grupa Rajdowa!
GG: 2459573
E-mail: ma4c1n@go2.pl
Moja fotografia - https://www.facebook.com/mjagiellicz
SuN
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne