Rajd Młodych

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Rajd Młodych

Postprzez RallyDriver » czwartek, 22 kwi 2004, 20:30

Witam,

W tym roku poraz piąty Peugeot organizuje Rajd Młodych, gdzie kierowcy w wieku 18-25 lat, którzy nie posiadają licencji rajdowej będą mogli sprawdzić swoje siły za kierownicami 206 :)

Więcej informacji : http://www.peugeot.com.pl/HTML/Sport/index3.html

Pytanie do osób z forum. Czy ktoś ma zamiar z obecnych tutaj startować we Wrocławiu w sobotę lub w niedzielę ? A może jest ktoś, kto brał już udział w poprzednich edycjach imprezy i może się podzielić doświadczeniami, lub ma jakieś zdjęcia przedstawiające 206ki w rękach Młodych w warunkach bojowych ?
Pozdrowienia, RC
------------------------------
[ TUNIT - make it unique ]
RallyDriver
N2

Postprzez !ADI! » czwartek, 22 kwi 2004, 20:42

Ja planuje ścigać się w katowicach.

A co do warunków bojowych, patrz "powolny KJS".
!ADI!
S1600

Postprzez *fly* » czwartek, 22 kwi 2004, 22:43

heh ja tez planuje w katowicach!
poki co to wyslalem zgloszenie i czekam...!!!!!!!
:D
*fly*
A5

Postprzez Kubus » czwartek, 22 kwi 2004, 23:10

Ja mialem jechac do Wroclawia ale wkoncu sobie odpusiclem.Zycze powodzenia kolegom/kolezanom z forum!:)
www.facebook.pl/rajdomaniacy/
Kubus
A5

Postprzez !ADI! » czwartek, 22 kwi 2004, 23:32

czy moglibyście mi dokładnie opisać, gdzie odbywa się rajd młodych we wrocławiu. Przynajmniej dzielnica.
!ADI!
S1600

Postprzez RallyDriver » piątek, 23 kwi 2004, 00:51

Z tego co mam napisane w zgłoszeniu to w Wyższej Szkole Oficerskiej przy ul. Obornickiej. Patrzyłem w planie miasta i znalazłem tą ulicę niedaleko Legnickiej.. Tuż przy Odrze ;) Będę musiał dużo wcześniej wyjechać, żeby trafić i przed startem zapoznać się jeszcze z trasą przejazdu. Bo podobno tych słupków jest tyle, że nie trudno się pomylić ;) A taka jazda samemu pomiedzy taka ilością słupków w "nowym" dla siebie aucie i bez doświadczeń to nie lada wyczyn ;D A kwalifikują się Ci, którzy zmieszczą się w 110% czasu licencjonowanego zawodnika.. Wymagania wyższe niż do licencji RII na KJS ;) Gdzie nie dość, że 125% to jeszcze do zwycięzcy klasy , który nie posiada z reguły licencji.

Jeśli ktoś może to prosiłbym tych, którzy będą w sobotę o opisanie placu, na którym zlokalizowana jest próba. Jak ciasno jest i jak kręto. ;) Trzeba się przygotować !
Pozdrowienia, RC
RallyDriver
N2

Postprzez !ADI! » piątek, 23 kwi 2004, 02:09

RallyDriver - dzieki za ustalenie miejsca akcji.

A co do czasu, to nie jest tak jak piszesz.

Do drugiej rundy przechodzą osoby które przychechały w czasie krótszym niż "bazowy". Bazowy tam właśnie wisi i jakiś zawodnik go tam ustala. A potem jest druga i pierwsza 5 przechodzi dalej. [Ja ostatnio byłem 9 :cry: ale zawsze to jest coś...]
!ADI!
S1600

Postprzez Albert(Zambrów) » poniedziałek, 26 kwi 2004, 17:18

Też chciałem jechać do Warszawy ale doszedłem do wniosku ze jeszcze nie umiem jeździc i wiem ze jak Punciakiem Elką przejechałem 20 godz. to na egzaminie jeszcze nie umiałem płynnie hamować, a co to by byo na Rajdzie młodych :evil: Masakra! I dlatego sobie odpuściłem :wink:
...każdy ponad każdym, wszyscy najmądrzejsi...

Rajdy wporzO!

Banasik Rally Team OGIEŃ :!:
Albert(Zambrów)
A6

Postprzez RallyDriver » środa, 28 kwi 2004, 11:06

Rajd Młodych to taki szybszy egzamin na placu. Taka prawda niestety. Podobnie jak egzaminatorzy w WORD'ach , tak samo tutaj sędziowie są nieugięci. Odpadłem po 1-szym etapie, gdzie dostałem taryfę za "dotknięcie słupka".. Wyglądało to mniej więcej tak, że musnąłem kwadratową podstawę pomarańczowego słupka, gtóry lekko uniósł się w górę a następnie stanął tam gdzie stał. Ani się nie przewrócił, ani nie przemieścił.. ale cóż.. To był mój pierwszy i ostatni start w Rajdzie młodych. Nie ma sensu płacić 40 pln za przejechanie ok. 2x30 sekund seryjnym 206 1.1 bez wspomagania. :(
Pozdrowienia, RC
RallyDriver
N2

Postprzez !ADI! » środa, 28 kwi 2004, 13:43

Te pugi mają wspomaganie albo taki słaby jesteś :). Ale są zasady których trzeba przestrzegać. Dotkięcie słupka to dotknięcie słupka. A jak jest na KJS, jeśli zauważą sędziowie, to też Ci 5 sek dadzą.
!ADI!
S1600

Postprzez RallyDriver » czwartek, 29 kwi 2004, 00:42

Generalnie odchodzi się od stawiania bramek na KJS-ach, a "slalom" pokonuje się omijając słupki..
pojedyncze !

To tak jakby na slalomie na prostej, takim, jakie są na kjsach postawić jeszcze dwa rzędy słupków w odległości ok. 2,5m od tych, które trzeba ominąć.. To mija się z celem.. :(
Pozdrowienia, RC
RallyDriver
N2

Postprzez !ADI! » czwartek, 29 kwi 2004, 01:25

tak to są bramki. chyba biało-czerwone pachołki po lewej a czerwone po prawej. Ale jest zamot jak jest na środku biały albo czerwony. Dokładnie nie pamiętam. Ale nie lubie tego miejsca.
!ADI!
S1600

Postprzez *fly* » poniedziałek, 17 maja 2004, 19:19

i jak tam forumowicze wasze starty??
wywalczyliscie cos??
mi niestety nie bylo dane w tym roku wystartowac :(
ale za rok wszystkim pokaze na co mnie stac :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: (mam nadzieje) :D
*fly*
A5

Postprzez piter306 » poniedziałek, 17 maja 2004, 20:21

Szkoda, że już nie jestem młody :). A Obornicka we Wrocku, z tego co pamiętam, to jest kierunek na Poznań a potem na Oborniki czy jakoś tak. Dośc łatwo trafić. A jednostki przeoczyć nie sposób. Powodzenia "młodzi".
Czas leci a człowiek jakby coraz głupszy.
piter306
A5

Postprzez mtr » wtorek, 18 maja 2004, 22:54

RallyDriver: Ja mialem podobna sytuacje, lekkie tracenie slupka na nawrocie (nawet nie tego nie slyszalem zebym uderzyl w slupek) zdyskwalifikowalo mnie z zabawy. Sedziowie dlugo zastanawiali sie przy mnie jaka flage podniesc, ale w koncu zobaczylem czerwona, podziekowalem i pojechalem do domu:) Nie jestem zawiedziony, to byl moj pierwszy start w jakiejkolwiek imprezie, wiec nie bylo zle. Szkoda tylko ze nie poznalem swojego czasu przejazdu.
Nie ma sie co łamac, Pelikan na ustalaniu czasu bazowego na torze 2 w niedziele w chorzowie potracil slupek bardziej niz ja :D (co z tego ze czas mialem duzo slabszy :P )
Ja dzieki temu startowi wiem dobrze co chce robic w zyciu. Bylo fajnie :)

pzdr

mtr
http://www.akzamkowy.org
tlen: rally-3qpl@tlen.pl
gg: 4517826
mtr
N3

Następna strona

Powrót do Forum ogólne