Moderator: SebaSTI
Mad Max napisał(a):Wiecie po co jest podział na WRC2 i WRC3 ?? po to żeby tych "biedaków" z WRC3 nie trzeba było pokazywać na WRC ALL Live i żeby przypadkowo nie pokazać takiego Kajto na oponach Pirelli. W Meksyku był tego najlepszy przykład, drugiego dnia konczyli relację zaraz po WRC2 i woleli pokazać przez pół godziny i dłużej mapkę odcinka niż choćby onboardy załóg na trasie.
andrew88 napisał(a):Na niektórych rajdach mistrzostw świata idzie zobaczyć więcej niż 2 oesy dziennie. Z własnych doświadczeń można tak było robić na Rajdzie Polski, Niemiec (tu nawet była możliwość zobaczenia 3 z 4 oesów w niedzielę), Katalonii. W zasadzie jest to prawie zawsze wykonalne, gdy na pętlę składają się minimum 3 odcinki. Za niemożliwe uważam to podczas Monte Carlo.
Też jestem ciekaw dla kogo, oprócz (mam nadzieję) niektórych kierowców i członków zespołu, obecny format rajdów się dłuży. Jeśli chodzi o zbyt długie przebywanie poza domem, to skróciłbym ilość dni testowych, bo odnoszę wrażenie, że testy zajmują tyle czasu, co start w zawodach.
Witcher1990 napisał(a):Dla mnie jako dla kibica mija się z celem robienie rajdu rangi mistrzostw świata w 2 dni. To nie pojeżdżawka wokół trzepaka. Byłoby to do zaakceptowania wyłączenie gdyby odcinki były na tyle blisko siebie abym mógł zobaczyć nie 1 w dwóch pętlach (bo tak oglądam) tylko np 2 osy w dwóch pętlach. Ale to nie jest realne więc pomysł wyrzuciłbym do kosza.
Nie wiem też jacy "ludzie" chcą krótszych rajdów, bo chyba nie kibice, jedynie zespoły- co oczywiście z ich perspektywy rozumiem.
"- Jak wspominał Seb, na przepisy składa się wiele rzeczy. Nie tylko chodzi o samochód i koszt jego obsługi. Dojazd zespołu na rajdy, format przeprowadzenia imprezy, wszystko to można uczynić bardziej wydajnym - uznał Estończyk. - Ludzie chcą, aby zawody były intensywniejsze i krótsze. W przeciwnym razie zaczynają się bowiem dłużyć.
- To się znudzi. Obecny format rajdów istnieje od długiego czasu - podkreślił."
Ciekawe co do powiedzenia na temat skrócenia trwania rajdu mieli by fotografowie, operatorzy kamer, reporterzy . Konflikt interesów .... czy jednak .... ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości