Moderator: SebaSTI
miszczu140000 napisał(a):Moim zdaniem raczej zobaczymy tyle że nie wiadomo w ilu rundach
ZbyszekChaosu napisał(a):miszczu140000 napisał(a):Moim zdaniem raczej zobaczymy tyle że nie wiadomo w ilu rundach
Nie da się tak. 2 lata temu VW kombinował coś, chyba żeby tylko jedno auto wystawiać prywatnie i nie dało się. Tu jest bardziej rozgrywka o to, czy inni producenci dadzą dodatkowy czas Wilsonowi na dopięcie budżetu. Raczej się zgodzą. Przy okazji Malcolm daje reklamę, że szuka sponsora i informuje zarząd Forda, że bez ich poważnego wsparcia to on długo tego tematu nie pociągnie.
Owszem da się tylko wtedy nie będą klasyfikowani jako fabryki/producenci - nikt Ci nie zabroni wystawić aut jako MSport powiedzmy w 5 rundach... tylko że wtedy jaki ma to sensZbyszekChaosu napisał(a):Nie da się tak. Malcolm daje reklamę, że szuka sponsora i informuje zarząd Forda, że bez ich poważnego wsparcia to on długo tego tematu nie pociągnie.miszczu140000 napisał(a):Moim zdaniem raczej zobaczymy tyle że nie wiadomo w ilu rundach
Ford nie wszedł bardziej w sponsoring i wsparcie MSportu jak mieli przy sobie Ogiera to i nie zrobią tego teraz... słaba ta presjamiszczu140000 napisał(a):Zresztą ja podejrzewam że to jest presja na Forda aby sypnął trochie kasiorki
Witcher1990 napisał(a):Mnie zastanawia dlaczego skreślacie po jednym złym sezonie AM gdzie taki sezon w karierze miało wielu kierowców, a żałujcie Paddona, który rok temu również zaliczył tragiczny sezon. Wydaje mi się nawet, że miał większy udział wypadków niż awarii porównując do AM.
ZbyszekChaosu napisał(a):Może przeoczyłem jakieś zmiany ale w 2017 roku weszły przepisy które praktycznie zlikwidowały prywatne zespoły. Nawet jak Ostberg kupił prywatnie nową Fiestę z Prokopem to i tak musiał być zgłoszony przez M- Sport. Jednak @miszczu 140000 dobrze zauważył, że w tym roku był od tej reguły wyjątek.
miszczu140000 napisał(a):Wg Autosportu na prezentacji WRC gruntownie zmienią malowanie Citroen i Hyundaii, prawdopodobnie zmieni też M-Sport, a Toyka bez większych zmian
https://www.autosport.com/asi/news/1407 ... ies-at-asi
pawelll1987 napisał(a):Najprawdopodobniej przypomniano im, że kontrakt był podpisany na rok, a nie sezon.
Czy dobrze mi się wydaje, czy w tym roku nie będzie dwóch zespołów Skody?
Pontus w MSporcie, a Veiby w Polo. Podani zostali tylko Kalle i Janek.
pawelll1987 napisał(a):Dokładnie. Do stawki miał dołączyć kolejny producent fabryczny. Mówiono o Protonie z Irizem R5.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 7 gości