Moderator: SebaSTI
Równiarka i paliwo do niej wchodzi w skład infrastruktury toru, a to że Oponeo jest głównym sponsorem nie oznacza że będzie płacić za wszystkie wymysł i pomysły. Pamiętaj też że wszystko to trzeba by było jeszcze zmieścić w czasie, a sprzątanie takiej trybuny między biegami to nie jest 10min... sprzątanie trybuny ciekawe czy na F1 miedzy treningami coś takiego występuje. To może zróbmy tak jak ty chcesz ale każmy gawiedzi zapłacić za te luksusy w postaci biletu... już widzę co by się wtedy działo i jakie były by jęki i stękanie.Kruk napisał(a):Chyba nie zrozumiałeś mnie ... jedno miało być alternatywą dla drugiego. Skoro znalazły się pieniądze na paliwo i operatora równiarki na przykład to równie dobrze można było znaleźć przynajmniej dwie osoby na przykład z okolicznej miejscowości, żeby tą ścierą przetarły przed zawodami krzesełka i poręcze na mokro. Tak samo jak wysłanie dwóch osób w rękawiczkach i z workami na śmieci w przerwie przejazdów, żeby przeszli przez całą trybunę od góry do dołu po kolei. To chyba nie są jakieś kosmiczne koszty . Oponeo nawet mogło by ich ubrać w reklamy swoje, to tak na marginesie.
Skoro już jesteśmy przy sponsorze Oponeo ... skoro zapłacenie kilku osobom za mycie na mokro to zbyt duży wyczyn dla AK Rzemieślnik to może zamiast tego powinni, tak jak ktoś wcześniej napisał, wyprodukować pokrowce na te brudne krzesełka z trybuny. Coś podobnego do jednorazowych ochraniaczy na obuwie stosowanych np. w szpitalach. Oczywiście z logo Oponeo. Przy łącznych wydatkach wydaje mi się, że taki drobiazg nie nadszarpnął by budżetu sponsora ... a efekt był by dużo lepszy .
a gdzie ta wyskocznia ma być ?? bo jakoś mam problem z wyobrażeniem sobie umiejscowieniabzinek napisał(a):wyskocznia ma być
a po co... przecież tak jest ciekawiejbzinek napisał(a):na razie trzeba opony na torze powiązać, aby aut nie wydahowywały
Oczywiście że mi to przeszkadza, ale wiem jakie są realia zawodów na szutrowej nawierzchni.Kruk napisał(a):Jak chyba jestem z jakiegoś innego świata ... albo nie potrafię wyjaśnić o co mi chodziło . Nie wiem jak inni ale mnie nie podoba się, że mam siadać na brudnym krzesełku a potem ten kurz, pył i piach przenieść na fotel własnego samochodu. Może koledze, który sprawia wrażenie mojego oponenta coś takiego nie przeszkadza
Weź sobie wiadro z wodą i szmatę i spróbuj umyć np. zakurzony samochód... życzę powodzenia - po umyciu to jeszcze musi wyschnąć więc musisz zrobić to przed zawodami w piątek, a w sobotę na treningach ta trybuna stoi zazwyczaj pusta więc zaczynamy wracać do punktu wyjścia. Przy Polaku śmieciarzu już widzę w jakim śmieciowisku było by oglądanie biegów, bo przecież przyjdzie ekipa i posprząta, sprzątanie przy kibicach którzy pozostali na trybunie też na pewno będzie przyjemne że szok.Kruk napisał(a):Napiszę po raz ostatni o co mi chodziło ... wiadro i szmata do wytarcia na mokro miały być przed zawodami. Jak słusznie ktoś zauważył wiele to by nie pomogło, bo unoszący się kurz po każdym przejeździe po chwili osiada na wszystkim dookoła. W wersji szybszej do wykonania (chyba) mógł by być karcher zamiast tej pary. W końcu chodziło o spłukanie brudu. Na zawodach między biegami miała być tylko ekipa z workami na śmieci na trybunie. Myślę, że trzy osoby, po jednej na każdą cześć trybuny, są w stanie w trakcie przerwy na równiarkę i polewaczkę przejść od góry do dołu i zebrać walające się śmieci zostawione przez oglądających bez wpojonych podstawowych zasad kultury i dobrego wychowania.
Jesteś gotów zapłacić 10pln... wow... nie tak dawno temu za 10pln to byś siedział/stał razem z "przypadkowymi apaczami" na wale bez możliwości wstępu do parku maszyn. A co by było jak byś zapłacił 10pln za wstęp na trybunę a byś się na nią nie dostał, albo byś się dostał ale zamiast miejsca siedzącego byś stał??Kruk napisał(a):Nawiązując do innych pomysłów, które się tutaj objawiły .... przy założeniu, że za całodniowy, wielokrotny wstęp na trybunę płacę raz symboliczne 10 zł jestem gotów tyle zapłacić za wygodę oglądania tego widowiska. Rzesza przypadkowych apaczy zapewne oblegała by wały i okoliczne ogrodzenia. Każdy miał by wybór, czy woli bieda wersję, czy wersję lux
Te Twoje pokrowce po 20min wylądowały by na ziemi, tylko i wyłącznie po to żeby Twoja ekipa sprzątająca miała co robić - więc to nie promocja tylko wyrzucanie pieniędzy w błoto. Promocja marki ?? a to co mało się promują ?? Tytułowy sponsor cyklu, cały tor oblepiony banerami firmy, dwa samochody w najwyższej klasie SuperCars + kilka innych w niższych klasach.Kruk napisał(a):Oponeo jako sponsor wydał by trochę grosza na reklamę własnej marki produkując ochraniacze na krzesełka ze swoim logo i stawiając dwie hostessy przy wejściu na trybunę, ewentualnie zamiast zatrudniania pięknych młodych jakiś stojak/podajnik, żeby każdy wchodząc na trybunę mógł sobie wziąć pokrowiec. Reklama, utrwalanie logo i znajomości marki a jednocześnie wygodny sposób na rozwiązanie tej niedogodności.
Mad Max napisał(a): Przy Polaku śmieciarzu już widzę w jakim śmieciowisku było by oglądanie biegów, bo przecież przyjdzie ekipa i posprząta, sprzątanie przy kibicach którzy pozostali na trybunie też na pewno będzie przyjemne że szok.
MadMax napisał(a):Jesteś gotów zapłacić 10pln... wow... nie tak dawno temu za 10pln to byś siedział/stał razem z "przypadkowymi apaczami" na wale bez możliwości wstępu do parku maszyn. A co by było jak byś zapłacił 10pln za wstęp na trybunę a byś się na nią nie dostał, albo byś się dostał ale zamiast miejsca siedzącego byś stał??
Mad MAx napisał(a):Te Twoje pokrowce po 20min wylądowały by na ziemi, tylko i wyłącznie po to żeby Twoja ekipa sprzątająca miała co robić - więc to nie promocja tylko wyrzucanie pieniędzy w błoto. Promocja marki ?? a to co mało się promują ?? Tytułowy sponsor cyklu, cały tor oblepiony banerami firmy, dwa samochody w najwyższej klasie SuperCars + kilka innych w niższych klasach.
Wszystko to co piszesz ładnie wygląda ale temat jest bardziej złożony niż Ci się wydaje i jak widać nie jestem odosobniony w swoich poglądach.
Kruk napisał(a):Oprócz mnie problem zdaje się widzieć pan Szeszko, który w żartobliwy sposób rzucił propozycję dla forumowiczów .
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości