Janusz Kulig - wypadek

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Postprzez +RAFAŁ+ » piątek, 27 lut 2004, 16:21

Ja film z pogrzebu obejrzalem normalnym Windows Media Player 9. Wszytsko szlo bez zadnego problemu
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez JoannaXP » piątek, 27 lut 2004, 20:46

ej słuchajcie ściągnęłam taki klip z
http://piter.braxis.org/janusz-kulig/ja ... l_ktos.avi
ale jest pewien problem z tym ,bo obraz jest do góry nogami cały czas..a do tego z odbiciem lustrzanym...Inne klipy są normalnie ,tylko ten tak dziwnie u jest...
JAK ODWRÓCIĆ OBRAZ? ,jeśli sie da w ogóle, próbowałam odwrócić nawet w paint'cie ,ale niestety nie da rady..obraca sie tylko ramka.. :?
JEŚLI KTOŚ WIE JAK TO ZROBIĆ ,NIECH PODZIELI SIE WIEDZĄ,a może to taka wada tego pliku?
"Janusz żyje wśród nas ,my kibice nigdy o Nim nie zapomnimy" [']
JoannaXP
N4

Postprzez Midgardsorm » sobota, 28 lut 2004, 01:00

dla mnie takie krecenie czyjegos pogrzebu to jest czyste hamstwo i brak szacunku !!
takie zachowanie jest nie godne tak osobistej i smutnej tragedi
nie powiem nic wiecej bo mnie poniesie
"Najważniejsze to być na mecie, a tam zawsze znajdzie sie jakieś miejsce"
Midgardsorm

Postprzez fluff » sobota, 28 lut 2004, 01:10

Zgadzam sie, pogrzeby nie powinny byc nagrywane, nawet zdjecia bym odpuscil (a mam papiery na krecenie w kosciele itp)...
Ale niestety w pewnych przypadkach nie da sie tego uniknac.... :cry:
Generalnie tego pogrzebu byc nie powinno... nie teraz.... powinny byc starty w punto :cry:
.......... :cry: :cry: :cry:
Power Is Nothing Without Control!
Duval ognia!!!
fluff
A5

Postprzez JoannaXP » sobota, 28 lut 2004, 01:23

fluff napisał(a): :cry:
Generalnie tego pogrzebu byc nie powinno... nie teraz.... powinny byc starty w punto :cry:
.......... :cry: :cry: :cry:

smutna rzeczywistość..niestety..nie..co ja mówie "niestety..."? :?
a tak czekałam na te starty nowym autkiem... :cry: :cry: :cry:
Ostatnio edytowano sobota, 28 lut 2004, 01:57 przez JoannaXP, łącznie edytowano 1 raz
JoannaXP
N4

Postprzez sumo » sobota, 28 lut 2004, 01:49

ktos nakrecil - bylo minelo, nie kloccie sie, nie wypada
sumo
N4

Postprzez fluff » sobota, 28 lut 2004, 01:52

Nie mam zamiaru sie klucic...
W sumie to dzieki takim nagraniom moglem zobaczyc jak ta uroczystosc wygladala.
Ale i tak uwazam, ze pogrzeby powinny byc bez kamer... aparatow... spokoj, szacunek.... zaduma... modlitwa... :cry:
Power Is Nothing Without Control!
Duval ognia!!!
fluff
A5

Postprzez tomi_kl » sobota, 28 lut 2004, 03:46

Lancer Janusza pojedzie. (27.02.2004)

Grupa przyjaciół Janusza walczy o to by Lancer EVO VII, którym startował w Prodution Cars, pojechał na rajdowych trasach. W ten sposób kibice mogli by oddać cześć Kuligowi. Prawdopodobnie auto będzie w barwach sponsorów.

http://www.kulig.prv.pl/

Po tragickej nehode Janusza Kuliga sa na oficiálnych poľských stránkach automobilového zväzu (www.pzm.pl) objavila krátka správa:
Rally komisia (po dohode s organizátormi RSPM a jazdcami) sa rozhodla v sezóne 2004 neprideľovať štartovné číslo 1.

"User's Login" | Prihlásenie/Vytvor konto | 1 Komentár

Za obsah komentárov je zodpovedný autor komentára, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Re: V Poľsku štartovné číslo 1 - nebude. (Skóre: 1)
kým: R (rally@rally.sk) v Friday, 27. February 2004 @ 17:22:12 CET
(O užívateľovi)
Naš SAMŠ sa možno rozhodne že na svojich stránkach aspoň zverejní informáciu že náš slovenský majster z roku 2001 tragicky zahynul. Tak ako som napísal otvorený list (e-mail) prezidentovi a VV-SAMŠ považujem za nezverejnenie tejto informácie na oficialnej stránke SAMŠ-u za hlbkú neúctu k Januszovi, Mikona RT a slovenskému rally ako celku. :(

Na Slovensku práve začinajú školenia. Myslím že by bolo dobré keby si, či sú to riaditelia pretekov, rozhodcovia, jazdci, spolujazdci atd uctili pamiatku Janusza Kuliga minutou ticha.

www.rally.sk
tomi_kl
A6

Postprzez whisky » sobota, 28 lut 2004, 04:03

Przecież jak bym zobaczył takiego Lacera na OSie to bym sie rozpłakał.. Janusz wróc..
whisky
N3

Postprzez Ohlins » sobota, 28 lut 2004, 12:48

Mam nadzieje że Michał Bębenek będzie jechał tym EVO VII
Ohlins
A6

Postprzez radziu » sobota, 28 lut 2004, 15:04

Midgardsorm napisał(a):dla mnie takie krecenie czyjegos pogrzebu to jest czyste hamstwo i brak szacunku !!
takie zachowanie jest nie godne tak osobistej i smutnej tragedi
nie powiem nic wiecej bo mnie poniesie

krecenie sobie spokojnie gdzies z boku a chamskie krecenie wciskajac sie na pierwszy plan to jest brak przyzwoitosci !!a polmOS nakrecil to wszystko b.dobrze i ja osobiscie jestem mu bardzo wdzieczny ze mialem możliwość obejrzec cala ceremonie, nie chce tu nikogo sprowokowac do klotni tylko wyrazic swoja osobista opinie !! film zostal nakręcony z nalezytym szacunkiem !

b.dziekuje polmOS !!!
Ostatnio edytowano sobota, 28 lut 2004, 17:21 przez radziu, łącznie edytowano 1 raz
radziu

Postprzez JoannaXP » sobota, 28 lut 2004, 15:55

Lancer Janusza... :cry: Trudno mi powiedzieć czy wolałabym żeby to autko stało już w spokoju na zawsze,czy raczej żeby startowało dalej...
Mam podzielone zdanie ,lecz każdy kto w nim będzie siedział ,nie będzie mógł sie równać do Janusza :!: To już nie to samo...

radziu napisał(a):krecenie sobie spokojnie gdzies z boku a hamskie krecenie wciskajac sie na pierwszy plan to jest brak przyzwoitosci !!a polmOS nakrecil to wszystko b.dobrze i ja osobiscie jestem mu bardzo wdzieczny ze mialem możliwość obejrzec cala ceremonie, nie chce tu nikogo sprowokowac do klotni tylko wyrazic swoja osobista opinie !! film zostal nakręcony z nalezytym szacunkiem !

Właśnie zgadzam sie.To prasa i tv zawsze pcha sie tam gdzie nie trzeba,ale nakręcenie filmu prywatnie, na własny użytek ,a ewentualnie podzielenie sie nim z innymi jest jak najbardziej słuszne.To nie żadne chamstwo...
JoannaXP
N4

Postprzez polmOS » sobota, 28 lut 2004, 16:47

kontrowersje...spodziewałem się...ten film jest moim prywatnym nagraniem co zreszta widać, celowo nie jest kręcony z pierwszego planu tak jak to robiła TV(jeden z operatorów mało nie wpadł razem z trumną :x , co niewątpliwie wywołało we mnie oburzenie). Kręcony jest z dystansem a głównym przesłaniem publikacji było przybliżenie osobom, które nie były na pogrzebie tej jakże smutnej ceremonii, a głównie słów radnego i księży celebrujących.
Klip z Rzezawy faktycznie się "trzęsie" jest to spowodowane raz ze emocjami a dwa po prostu nie dysponowałem moim sprzętem i kręciłem na dość wysłużonej już kamerze bez takich "zabawek" jak choćby prosty stabilizator obrazu.
Jeśli kogoś uraziłem publikacją PRZEPRASZAM, jeśli komuś się film przydał to dobrze.
Lancer Janusza powinienm pojechać, choćby tylko jedną eliminację ale powinien,nawet jeśli by to miało być tylko jako "0".
Na Fiacie Punto który pewnie zostanie wystawiony, też należałoby umieścić coś upamiętniające Janusza, takie moje zdanie.

P.S. Byłem po raz kolejny w Łapanowie i w Rzezawie w środę(odległośc nie gra dla mnie tu żadnej roli), przy grobie Janusza cały czas świecą się znicze i są wszystkie wieńce i kwiaty, cały czas również przychodzą młodzi ludzie z pobliskiej podstawówki zapalić znicz i pomodlić się. W Rzezawie felerny słup został już usunięty, znicze palą się cały czas, co zauważyłem ciekawego to dróżniczka jest powiadamiana o nadjeżdżającym pociągu,zamyka szlaban i chwile póżniej dostaje drugi telefon aby potwierdzić opuszczenie szlabanu, szkoda że tak późno PKP to wprowadziło :evil:
Bartłomiej Szydłowski vel polmOS
www.kuzaj.eu
www.g4.com.pl
J.Kulig: "wielekrotnie odpędzał śmierć na odcinkach, jednak ona nie dała o sobie zapomnieć i przyszła w najmniej oczekiwanym momencie"
polmOS

Postprzez *fly* » sobota, 28 lut 2004, 22:26

tak codziennie jezdze na zajecia ta sama trasa i codziennie ten sam widok! na wystawie jednego ze sklepow motoryzacyjnych wielka tekturowa reklama na ktorej jest Janusz reklamujacy jeden z produktow! chyba powinni ja sciagnac i przynajmniej teraz nie wykozystywac jego wizerunku do tego! ale pewnie nawet o tym nie pomysleli! bo i poco! przeciez tak ladnie wyglada... :evil:
*fly*
A5

TVP regionalna

Postprzez Phornax » sobota, 28 lut 2004, 23:17

Teraz na TVP3(Krakow) o Januszu...
Janusz Kulig
19.X.1969-13.II.2004
Phornax

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne