Rajd Sardynii

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Sardynii

Postprzez Sylwek_GSi » niedziela, 11 cze 2017, 11:53

W 2013 było gorzej. W stawce nie było żadnego mistrza, po tym jak Loeb poszedł na emeryture.co gorsze mało kto wogóle miał wygraną w swiom CV, poza Ogierem, Hirvonenem, Latvalą i Ostbergiem to chyba nikt więcej nie miał. Chyba od 2014 roku tacy kierowcy jak Neuville, Sordo, Paddon, Meeke, Mikkelsen zdobyli swoje pierwsze wygrane! Oby do tego grona w końcu dołączył Tanak !

Panowie jakis link do Power Stage ? ktos coś ?
Sylwek_GSi
A5

Postprzez johnzz » niedziela, 11 cze 2017, 11:58

hubertus_89 napisał(a):adamlen---jesteś pewien, że darmowy? mi wyskakuje komunikat Please subscribe to access this content

musisz sie zalogowac i przejsc do płatności, jak masz kod to opłata wyniesie 0 ale i tak musisz jakby zrobić przelew żeby uzyskać dostęp
johnzz

Postprzez adamlen » niedziela, 11 cze 2017, 12:01

johnzz napisał(a):
hubertus_89 napisał(a):adamlen---jesteś pewien, że darmowy? mi wyskakuje komunikat Please subscribe to access this content

musisz sie zalogowac i przejsc do płatności, jak masz kod to opłata wyniesie 0 ale i tak musisz jakby zrobić przelew żeby uzyskać dostęp

Musisz po prostu podać dane karty kredytowej, po miesiącu można zrezygnować wtedy subskrypcja nie odnowi się na kolejne miesiące już płatne 5 EUR.
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez dutra » niedziela, 11 cze 2017, 12:15

dutra

Postprzez Voo » niedziela, 11 cze 2017, 13:07

Anbarra napisał(a):Kiedys w sezonie 2000-1-2-3 mialo sie tyle tytulow na liscie zgloszen... Makinen Mcrae Sainz Auriol Gronholm Burns Kankkunen. 7 mistrzow swiata w kazdym rajdzie.

Po prostu oni wszyscy mieli szczęście, że Leob nie urodził się 10 lat wcześniej ;)

Jarri rozpacza na mecie a przecież odwalił kawał porządnej roboty. Podobnie jak Lappi.

Tak poza tym to mamy piątego zwycięzcę w siódmym rajdzie sezonu. Chyba nie ma na co narzekać :D
Ostatnio edytowano niedziela, 11 cze 2017, 13:13 przez Voo, łącznie edytowano 1 raz
Voo
N3

Postprzez speedyzxz » niedziela, 11 cze 2017, 13:12

Super sezon! Brawo Ott! Liczę na powtóreczkę w Mikołajkach :D
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez deiman » niedziela, 11 cze 2017, 13:21

Brawa dla Tanaka. Swietna postawa Lavali i Neuvilla. Robi sie naprawde ciekawie ;)
deiman
A5

Postprzez miszczu140000 » niedziela, 11 cze 2017, 13:24

Brawo Ott ale jak dla mnie bohater rajdu to Lappi
miszczu140000
N3

Postprzez Seraf » niedziela, 11 cze 2017, 13:26

Brawa dla Tanaka można by rzec że wreszcie ;)
Na 2 miejscu jak dla mnie Lappi - coś czuje że w Polsce namiesza i bije na głowę Juho.

Co do mistrzostw to liczył ktoś pkt po sardynii? Bo jest piękny sezon :D
Seraf
N3

Postprzez speedyzxz » niedziela, 11 cze 2017, 13:36

http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez Witcher1990 » niedziela, 11 cze 2017, 16:07

Tak Lappi może namieszać. Myślę, że pójdzie podobną drogą jak Mikkelsen i za rok będzie stale punktował bez ryzyka chyba, że się dobrze poczuje np w Finlandii, a w 2019 to już będzie ogień :) Tanak teraz dostanie skrzydeł- Polska i Finlandia będzie jego, pozycję na drodze też będzie miał w miarę ok jak na te rajdy
Witcher1990
A6

Postprzez Matthias Schmidt » niedziela, 11 cze 2017, 16:34

Tanak wspanialy rajd, w koncu upragnione zwyciestwo, bardzo zasluzone zreszta. Fajnie, ze utarl nosa Ogierowi i Malcolmowi, sadze, ze teraz w M- Sporcie musza pomyslec, czy faktycznie team orders to dobre rozwiazanie... Tanak jezdzi bardzo systematycznie, jest szybki, nie popelnia wiele bledow. Niesamowity rozwoj, jeszcze niedawno wrzucany byl do jednego worka z innymi dzwonnikami, majacymi jakies przeblyski. A kto wie czy nie wlaczy sie do walki o tytul, tym bardziej, ze nieraz jest najszybszym z Fordow.
Latvala bardzo dobry rajd, podobnie jak koledzy z Toyoty. Bardzo sie ciesze z powodu Lappiego, pojechal znakomity rajd, czwarte miejsce i piec wygranych oesow to znacznie wiecej niz mozna bylo sie spodziewac. A to dopiero jego drugi rajd w WRC! Jezeli sie nie spali, moze byc megagwiazda.
Neuville kolejny bardzo dobry rajd, juz piaty pod rzad na podium. Gdyby nie te hamulce, moglby tutaj odniesc kolejne zwyciestwo i generalnie bedzie jednym z faworytow. Za to forma Paddona jest niepokojaca. Bledy przeplata z przecietnymi wynikami, nie ma tego blysku co w ubieglym sezonie. Tutaj tym bardziej szkoda, bo przeciez byly szanse na zwyciestwo.
Ogier mial troche pod gorke w tym rajdzie, ale generalnie widac, ze to juz zupelnie nie ten Ogier co za czasow Volkswagena. Mimo wszystko dalej prowadzi i to z niemala przewaga. Jezeli tylko zdarzylyby mu sie dwa rajdy bez punktow, nagle okazaloby sie, ze jest w zupelnie innym miejscu.
Troche zawiedziony jestem Mikkelsenem. Spodziewalem sie mimo wszystko lepszego tempa i wiekszego progresu na przestrzeni weekendu. Mam nadzieje, ze zaliczy jeszcze jakies rajdy z Citroenem, a na 2018 dostanie posade, tym bardziej, ze Citroen ma dwojke do wymiany.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez d-z rallyfans » niedziela, 11 cze 2017, 20:48

Matthias wygląda na to że szybko się doczekasz Instagram Mikkelsena

https://www.instagram.com/p/BVNY918nYAR/
d-z rallyfans
A5

Postprzez Matthias Schmidt » niedziela, 11 cze 2017, 21:03

Bardzo dobra decyzja. Wprawdzie wciaz chetniej widzialbym Meeke w Citroenie niz Lefebvre, ale wiadomo, ze nie moga Stefanka sie tak totalnie pozbyc. Krisowi rajd przerwy dobrze zrobi, co nie zmienia faktu, ze spodziewam sie, ze Meeke moze juz odliczac rajdy do konca swojej przygody z Citroenem, a moze i z WRC w ogole.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez adamlen » niedziela, 11 cze 2017, 21:06

speedyzxz napisał(a):łap linka http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl/WRC/2017/gen/ :wink:

Nie wiem gdzie jest błąd, ale na powerstage w podsumowaniu podawali 72 punkty dla Sordo :?:

d-z rallyfans napisał(a):Matthias wygląda na to że szybko się doczekasz Instagram Mikkelsena
https://www.instagram.com/p/BVNY918nYAR/

Sardynia w jego wykonaniu nie pokazała zupełnie niczego, ani pozytywów ani negatywów, może na Polskim będzie lepiej.
Ale za angażem Mikkelsena kryje się jeszcze jedna informacja - zabraknie na starcie Krisa! To chyba początek jego zastępowania.

Kris dostał wymarzoną szansę, angaż w fabrycznym zespole, jest w nim nawet liderem, miał dużo testów. Generalnie ma wszystko czego może pragnąć kierowca, ale mimo to cały czas popełnia błędy. Dobrze, że dostał tą szansę, ale jeśli Citroen go z końcem sezonu zwolni nie można mieć do nich pretensji.
Inna sprawa, że faktycznie Citroen zbudował auto nie tyle wolne, co nie przewidywalne i trudne w prowadzeniu. Słowa Mikkelsena potwierdzają to co każdy podejrzewał. A styl jazdy Krisa połączony z nie przewidywalnym autem daje rezultat jak widać.
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata