Hubertos +1 cały czas się dziwię że jeszcze Ci się chce tłumaczyć, bo to i tak nic nie da
Hubertos napisał(a):To, że coś funkcjonuje od jakiegoś czasu i jest wygodne dla organizatora, nie oznacza że jest fair wobec kibiców. Żeby nie było, krytyczne głosy nie pochodzą tylko z Polski, czy naszego ukochanego forum. Zauważcie, że w latach 2015-2016 ilość kibiców z zagranicy była znacznie mniejsza niż w 2014. Ci, którzy czytają fora zagraniczne wiedzą, że jest to spowodowane blokadami dojazdów i ogólnie napiętą atmosferą w trakcie rajdu.
Dokładnie tak i w tym roku będzie jeszcze gorzej pod tym względem - efekt będzie taki sam jak z Barbórką Warszawską - wszędzie zakazy, nakazy, ceny wyżyłowane do maksimum za produkt który nie jest tego wart - a dzięki temu na Karową można przyjść 30min przed końcem odcinka i stać w miejscu z którego wszystko widać bo w ostatnich latach tak mało jest na niej ludzi.
amigo napisał(a):Panowie z jednej strony nie ma co się dziwić organizatorom, że blokują pewne dojazdy ponieważ wyobrażam sobie jak powstaje dzikie oglądanie jak na Rosochackie 2 lata temu i powstaje mega niebezpieczne miejsce,które praktycznie nie jest zabezpieczone.
Więc to jest wina kibiców czy organizatora ??
Blokada = nie ma kibiców - nie ma kibiców = nie ma problemu, nie safety - nie ma safety = nie ma kolejnego problemu i więcej kasy zostaje w kieszeni organizatora - teraz tylko wyczekiwać konferencji na której ogłoszą jak blokady mają wpłynąć na komfort i bezpieczeństwo widzów i że to przez niesubordynację to wprowadzają.
wrcbartek przeczytaj sobie jeszcze raz co napisałem bo ja mówię o czym innym a Ty o czym innym -
Hubertos odpowiedział Ci jeszcze raz jaki mam punkt widzenia
wrcbartek napisał(a): co jeden to madrzejszy....to kladem, to przez uprawy, jak stal tak sral,
Dzięki takim praktykom blokowania wszystkiego i wszędzie obawiam się że takich debili co kładem przez uprawy będzie znacznie więcej a w tych pięknych strefach kibica będziesz miał znacznie większą styczność z takim co jak stał tak srał.
wrcbartek napisał(a):poza tym i nie mow mi ze tylko tak jest PL bo daleko nie szukac nasz domowy wrecz narodowy Rajd Barum tez ma coraz wiecej ograniczen, po kilka divackich mist i w ciul zakazanych postorow i jakos nikt tam nie narzeka.....no ale wiadomo cudze chwalicie.....taka polska obluda
Jakoś jak czytam tematy dotyczące Barum czy rozmawiam z ludźmi którzy tam co roku jeżdżą nie zauważyłem żeby ktoś na to zwracał uwagę tak jak w przypdaku Polskiego, pewnie dlatego że tam to jest wyważone a kibice czują się jak goście a nie jak niepotrzebni intruzi.
wrcbartek napisał(a):Rajd Swidnicki kolego nie jest kpina, termin kwietniowy od lat sie nie sprawdza i do tego brak kierowcow ktorzy reprezentuja wysoki poziom sportowy.... i to co Ty sobie tam pisales nie ma wogole znaczenia do tego co sie dzieje ogolnie w polskich rajdach
Świdnicki jest kpiną i to nie z powodów które wymieniłeś - i Sokół oraz Hubertus napisali Ci dla czego tak jest (Gdańsk jest pod tym względem wybitny bo w przeciągu kilku lat robił rajdy po każdej z trzech najbardziej popularny rajdowych nawierzchni.) - jak o tym pisałem to wszyscy krzyczeli podobnie jak Ty teraz i żeby się cieszyć z tego co jest, bo większość tych krzykaczy miał rajd pod domem albo tanio było pojechać.
wrcbartek napisał(a):Lament to jest z waszej strony, wiec moze to wy czujecie sie oszukani
Nie oszukani tylko zawiedzeni - zawiedzeni tym czym ten rajd jest a tym czym mógłby być.